Diskuse

Bakaland

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

V socialismu se vyrábělo na sklad zboží, o které  nebyl zájem. Bakala dal velmi dobře placenou práci mnoha lidem na mnoho let. Vlivem vývoje/břidličný plyn/ se může stát, že už o určité zboží není zájem. Je běžné takovou firmu zavřít či dle možnosti přeorientovat na jinou výrobu, což v tomto případě nejde. V každém podnikání je riziko krachu firmy vlivem mnoha okolností. Při nezájmu o zboží je nesmysl pokračovat ve výrobě či jakákoli pomoc státu. Úkolem státu je maximálně zvýhodnit podmínky pro podnikání, např. první rok danové prázdniny, jako nouzové řešení rychlá domluva s nějakou zahraniční montovnou, rekvalifikace atd..

0 0
možnosti
Foto

Já raději používám pro dnešní ČR název Zemanistán .Pan Bakala není žádný filantrop, je podnikatel a pohybuje se přesně v mezích zákona. Horníků v Paskově je mi líto, leč stejný osud prožívá dnes a denně mnoho jiných z menších firem a hledají ( a nacházejí) nové zaměstnání.

Řekl bych, že MZ v důsledku je mnohem větší škůdce než Bakala. Jeho (Zemanovo) vystoupení včera v Bruselu bylo opět otřesné. My jsme už přivykli , ale "Evropané" kulili oči.

Na závěr svého TV rozhovoru oznámil národu, že si jde dát cigáro do hotelu. Sic !! Důležité a zaznamenáníhodné . To by se mu mělo dát po smrti vytesat na náhrobek.

2 2
možnosti
DP

D66a82d31a39k 98P38e88t42r

19. 9. 2013 5:35

Bakaland vedle Kremlu, to myslíte vážně? A do kterého státu zařadíte Koženého?

2 0
možnosti
SB

Nemám pro Bakalu moc sympatií, ale on si to nevymyslel, že ceny uhlí na světových trzích jsou nízké.

Byl by sám proti sobě, kdyby zavíral něco, co by mu mohlo vynášet. Doly asi není možné tak snadno vytunelovat, takže když se zavírají, tak pravděpodobně k tomu musí být důvod zcela objektivní.

5 0
možnosti
PZ

Nějak nechápu, co má zavření nerentabilního dolu společného s oligarchickým "kapitalismem". Tím by to začalo zavánět, kdyby majitel společnosti se svým nejlepším kamarádem, který by byl hlavou státní správy či samosprávy v dané oblasti (u nás tedy zřejmě hejtman kraje), vymysleli státní penězovod do ztrátového podniku.

3 0
možnosti

Co má tedy dělat majitel se ztrátovou částí podniku?

2 0
možnosti
MK

Zdravý rozum velí zavřít. No, ale reakce ostaních nechci slyšet.

4 0
možnosti