Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Co napsat? Strašlivý, strašlivý neštěstí to je...

Držte se! R^R^R^

0 0
možnosti
VK

Zdravím vás všechny, kteří přispěli do diskuse k blogu Simony Vlkové.

     Nejsem člověk, který se zapojuje do veřejných debat, respektuji každého názor, hloupé a zlé komentáře některých lidí se snažím přecházet s myšlenkou, že jsou to lidé, kteří potřebují sami pomoc a jejich zlé reakce napovídají o nevyrovnanosti a ubohosti.

Kvůli tomuhle blogu a některým diskuzím jsem si založila účet, abych vyjádřila svůj postoj.

     Považuji se za jednoho z nejbližších přátel Simony, takže si dovolím říct, že ji velmi dobře znám. Simona není člověk, který by se chtěl zviditelnit, věřte mě, že těchto možností měla v životě spoustu a nikdy je nevyužila.

     Simona přišla o báječnou dceru, kterou jsme měli všichni rádi. Tento způsob vyjadřování, kterým byl napsán tento blog a o kterém někteří z vás debatují, jako o "špatném" je pouze způsob, kterým chtěla světu sdělit své pocity, protože její dcera Barunka zemřela na maturitním plese. Taková Simona je, tohle je její způsob vyjadřování. Pomáhá ji to aspoň trochu zmírnit bolest, kterou teď prožívá a kterou si nedokážeme představit nikdo z nás, pokud jsme nepřišli o svoje dítě. Simona chtěla "očistit" Báru od veškerých nepravdivých mediálně propagovaných zpráv, které spojovaly Báru a drogy.      Pro přispivatele, kterým vadí, že jsou zavření lidé, co prodávají drogy: Buďte šťastný, že Vy a Vaše okolí přišlo o potenciální možnost dostat se ke "špatné droze" a tím zmenšení možné ztráty někoho blízkého. Uvádím také, že proti lidem, kteří berou drogy nic nemám, je to jejich rozhodnutí. Chtěla bych se vyjádřit ještě k názorům "křesťanů". Jako pokřtěný člověk, ač neuznávající církev, jako instituci, ale se svou vírou v srdci, se hluboce stydím za názory těchto lidí, kteří se "křesťany" nazývají. Inteligentí lidé toto pochopí, hloupí zůstanou hloupými. Simi drž se, nesmysly nečti, nestojí ti zato obětovat svůj čas odepisováním na tyto ubohé diskuze. Všem, kteří soucítíte se situací, za Simonu děkuju, pomáhá ji to. Mám tě ráda Simi.

7 0
možnosti
Foto

Co to tady většina řešíte? Každý ať si žije jak uzná za vhodné, pokud to není někomu na obtíž, je to O.K. Bára byla hezká holka a vypadá i mile a takové by tuplem neměly umírat.

4 0
možnosti
ŘV

Takže ji někdo otrávil? To je drsné.

2 0
možnosti
VJ

"Zavolala jsem tatínkovi Barči"....Normální ženská by napsala mému manželovi....

5 18
možnosti
Foto

a kdyz to neni manzel ?? tatinek Barci je lepsi nez exmanzel, pouze muj nazor

15 0
možnosti
ZK

Já tedy samozřejmě chápu, že je to psáno v emočním vypjetí, ale tohle se prostě číst nedalo. Takhle nepíše ani moje sestřenice, které je 10 let.

A co se týče obsahu - podstatou tedy bylo co? Uveřejnit, že nezemřela kvůli drogám, nebo že bude pod její záštitou uspořádán koncert?

12 18
možnosti
ZK

*vypětí samozřejmě. Omlouvám se.

1 2
možnosti
VS

Stále více a častěji se přesvědčuji, jak je lidský život křehký. Čím dál častěji umírají lidé, které jsem znal a měl rád. Děkuji za hezký článek a poselství. Přeji upřímnou soustrast a hodně síly. Čas bolest nevymaže úplně, ale pomůže ji zmírnit.

13 0
možnosti
PK

Jen taková drobnost. Dle mého názoru se upřímná soustrast nepřeje. Ta se snad vyslovuje nebo projevuje ve smyslu účasti a soucítěním s pozůstalým. Jinak s vámi souhlasím. Z osobní zkušenosti vím, že rána, kterou rodič utrpí ztrátou dítěte se skutečně nezacelí nikdy. Cítím s postiženou rodinou.

5 0
možnosti
KD

K46a56r40e32l 33D95r59d68a

21. 6. 2013 10:03

Kdo či co určuje, co je účelné dělat pro bezpečnost našich dětí? Ex post domněnky rodičů - laiků v otázce bezpečnosti? Policie, údajní odborníci, kteří neváhají jednat, jako zde, na základě podvodů a porušování zákonů? (Kozlové, co jsou zahradníky?) Média honící senzaci pro svůj dobrý byznys, který občas maskují za údajnou "upřímnou pomoc"? Veřejnost tvořená sobci, kteří druhé zneužívají ke svému prospěchu a v případě tragédie, na které fakticky neustále pracují, umí empaticky snést plno podpory, dokonce v přesvědčení, že je to to nejlepší, co lze nyní dělat? ;-)

  Lze nalézt odpověď jinou, než konstatování, že náš svět je prohnilý? A jaké je pak jiné řešení, než snaha o lepší společnost, vedená vlastním příkladem? Ne názory, ne soudy, ne šikanou a lynčem..., ale každodenním osobním příkladem?

2 0
možnosti
KD

K85a14r41e91l 94D65r21d81a

21. 6. 2013 9:35

Chybí mi reakce k postihu dealerů. Zda se jednalo o spolužáky? Zda je jejich postih na základě klamavých informací a lynče podporovaného Policií přijatelný?

1 3
možnosti
Foto

Dobrý den, informace o dealerech nemám, ale dle logiky, 51 letý muž nebyl spolužákem mé dcery. Dealeři jsou ve vazbě za prodej drog, dle našich zákonů obohacování na prodeji drog je trestné. A dle mého v pořádku není prodávat drogy, pokud z toho chcete udělat volnou živnost tak k tomu opravdu kompetentní nejsem a nechci být.

4 1
možnosti
Foto

Jen hlupáci měli jasno dřív, než vyšetřovatel a v tom smyslu se vyjadřovali a dál vyjadřují v různých diskuzích, často pod blogy o kriminalitě, výchově apod :) Já vždycky pevně věřím, že takových lidí je obecně menšina, i když jsou často "viditelnější" než Ti s rozumem v hlavě a pokorou a úctou v duši :) R^

11 1
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3054x
autorka knížky" Najít světlo ve tmě" 

http://www.najitsvetlovetme.cz

https://www.facebook.com/Barciknizka