Dneska máme první školkový den

O našich dětech, které se ráno oblékly, zabalily batůžky a šly se podívat na paní učitelky a nové kamarády

Naše děti ve školičce

 Taky máte slzičky na krajíčku, když dáváte dítko do školky a  po 10ti minutách Vás nepotřebuje, protože musí objevit nové hračky, nové hry a nové kamarády?

Naše Eliška taková je, ráno se budila se slovy : " maminko vstáváme , aby nám nezavřeli školku !
Udělej copánky, ty umíš. Ještě si vezmeme šatičky. Jedeme do nové školky, nebo do staré?"

To je tak ...  naše paní ředitelka za krátký čas se svým mužem zrekonstruovala školku. Vyzdobila malbou, zvířátky a kukačkami. Kukačky budou odbíjet hry, svačinky, procházky a spánek.

Jelikož jsem měla tu čest, tak jsem v loňském roce trávila čas ve školce a ve školkách v přírodě.

Neexistuje nic víc, než rozzářené oči, když jsme šli na výlet, když jsme sáňkovali, poprvé stáli na lyžích. Co je strašné ? Sundavat a nandavat rukavice !!!! Sušit věci a kontrolovat boty. Rychlost balení? V mém případě nevídaná, další 2 měsíce jsme si ve školce vyměňovali věci.

Letní školka v přírodě je super !!!! Potřebujete křidýlka a plavky, usínáčky a dobrou náladu paní učitelek. Paní učitelky, chodily spát po O. 10 dětí od ranních hodin do večerních, je fyzická i psychická únava. Ale co je největší odměnou ? Když vidíte na dětech jak jim září oči, jak se dětem nechce ještě domu. A učitelky ? Ty sedí první večer doma, je jim smutno a koukají se na facebook, kde jsme aktualizovali fotky a smutní.

A tak dneska, když jsem zase viděla tu kupu dětí, tak se těším a doufám, že můj šéf mi dá dovolenou a já budu zase nandavat a sundavat rukavice. Budu hledat ponožky a usínáčka na spaní. Budu se hřát v jejich usměvavých očích a budu kříčet : připravit, pozor teď a děti poběží závody !!!!

Všem našim dětem Jitušce, Matýskovi, Márince, Kubíkovi, Ríšovi - ty co nám odrostli a musí už do velké školky, posíláme pohlazení a přání, ať se jim v nových školkách líbí.

Všem našim paním učitelkám - Anetce, Zuzance a naší hlavní fotografce Monče, přejeme aby se narodili nádherné děti a přišli se za námi podívat.

A Vám všem školkovým a školičkovým dětem přejeme, aby Vám zářili oči. Aby Váš školičkový rok byl plný zábavy a aktivit, plný výletů a kamarádů.

Protože Vy jste naše štěstí !!!!!!

 

 

Autor: Simona Vlková | pondělí 2.9.2013 10:25 | karma článku: 9,64 | přečteno: 1023x