3 kmotry

Co mají společného Marie Doležalová, Iva Pazderková a Kateřina Borovanská?  Mě, takže Barči knížku

1 kmotra

Mám holčičku Elišku, 4 letou upovídanou holčičku se sklonem se předvádět, všechno odzpívat a ještě Vám u toho předvede taneční číslo.

Eliška má jeden dar od Boha. Ona Vás nenásilnou formou přivede tam kam chce.

Eliška miluje Marušku. Jakmile spatřila Marušku, pověsila se jí na krk a nepustila. Pokud vidí Marušku v televizi , křičí : moje Maruška. Eliška už takhle křičí 2 roky :-) ( do té doby neuměla mluvit )

Psala jsem a píšu knížku, o roce života jedné ženy, které zemřela dcera na maturitním plese. Rok života a příběhy, které se událi. Ta žena jsem já, ta dcera je moje Bára.

Ukládala jsem jí na FB a Maruška mi jednou napsala : můžu se připojit ?  A tak napsala svůj pohled. Napsala ho krásně, napsala ho líp než já . A tak to je začátek knížky.

Nečekala jsem , že by to udělala, proč taky ? Když si přečtete Marušky příspěvek pochopíte. Otevřela jsem  a zavřela jsem pusu. Poslední dobou to dělám často a obávám se, že mi to ještě dlouho zůstane.  

Úžas a překvapení.

2 kmotra

S Ivou jsem seděla na konci divadelní sezóny. Iva se mě zeptala „ a co děláš ? „

Tichým hláskem, malá holčička ve mně promluvila : píšu knížku. Reakce Ivy byla jako obvykle bezprostřední a radostná „ to je skvělý, víš kolika pomůžeš lidem ? „ 

Já jako malá holčička jsem se rozzářila. Tak to jsem teda jako neupadla na hlavu ? Tak to nejsem blázen ?  Ta dušička ve mně poskočila a zapálila světlo.

Eliška to jako obvykle skvěle zakončila. Naučila ve svých 4 letech Ivu kroutit zadkem. Iva umí dobře kroutit zadkem, ale Eliška od té doby říká : přijede Iva Pazderková a tu jsem naučila JÁ kroutit zadkem.

V sobotu jsem pořádala na stojáka ! super zábava, super šrumec a vínko. Domluvila jsem se s Ivou, jestli mi bude dělat kmotru knížky, světe div se , bude.

3 kmotra

Používám sociální sítě, komunikuji, učím se je ovládat, aby neovládli mě.

Jednou jsem četla naprosto úžasný blog  „ Poslyšte o kreténovi v Horních Počernicích „ napsal ho Davídek Grudl, napsal ho 5.7.2013 a já poprvé dokázala něco číst a smát se. Takže Davídkovi jsem dodnes vděčná, že mě vrátil ke čtení.

Davídek je kamarád s Michelle Losekoot, holčina co dobře píše a učí. Učí média a lehkosti psaní. A tak když jsem se dozvěděla, že se pořádá  Belles lettres odjela jsem na seminář naučit se jak mám dopsat knížku.

Potkala jsem tam Kateřinu. Malá bytost z vizáží Marilyn Monroe. Holka co má tah na branku. Živočišné a živelné kvantum.

A tak máme třetí kmotru.

S Kateřinou jsme párkrát odlikovali stejné věci, napsaly si pár komentářů.  Prohodily pár FB zpráv. Včera se mě Kateřina zeptala , jestli mi může pomoci. Odpověděla jsem, že je vše v pořádku a vše se vyvíjí.

Za dvě hodiny , mě bouchlo něco zase z hůry do hlavy. Ano může, bude kmotrou.

A Eliška ? Tancovala na zamilované písničky, když Katka dala na FB skvělý status.

Co je pointou ?

Věci a situace zapadají jako kostičky od lega. Netlačte na pilu – to se zdárně odnaučuji – poslouchejte jen svou intuici.  Už se jí řídím skoro rok a funguje. Kdysi dávno jsem na ní zapomněla, nechala jsem jí přehlušit materiálnem.

Poslouchejte intuici a to mrazení v žaludku :-) a bude dobře

Bude, protože tomu věřím. 

Autor: Simona Vlková | úterý 15.7.2014 12:17 | karma článku: 8,44 | přečteno: 670x