Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Kolik Vás stojí u České pošty nic?

18 Kč. Jistě je to částka zanedbatelná, banální, nestojí za řeč. Ale ta absurdita!

Po přechodu od jisté nejpoužívanější české banky u které platíte nesmyslné poplatky za udržování účtu k jiné, konkurenční, jsem s určitými administrativními problémy u České pošty zrušil SIPO. Rozhodl jsem se, že veškeré platby zadám jako trvalé příkazy u své nové banky. 

Čekalo mě překvapení, když jsem po zrušení obdržel do schránky složenku platebního dokladu SIPO na částku 5,- Kč za úhradu poště za "platbu prostř. JPÚ". Platbu za nic - za žádný platební úkon zprostředkovaný poštou, za nulové platební položky. Zdálo se mi to natolik pitomé a absurdní, že jsem si to vysvětlil tak, že za to může automat - program, kterému nedošlo, že už není za co platit a načetl mi tudíž alespoň položku za "služby pošty". Šlo o b1b3jch pět korun. Shodou okolností jsem z jiného důvodu musel navštívit poštu,tak jsem si toho bůra připravil s tím, že zaplatím, abych měl pokoj a nemusel platit automatu případné další částky za nesplacení. I paní u přepážky přes její povinnou loyalitu k mateřské firmě se divila. Pětikorunu odmítla, naúčtovala mi korun osmnáct, tedy včetně služby spojené s touto náročnou finanční transakcí.

P. S. Cestou domů jsem vyhlížel jakéhokoli reprezentanta oněch lidí loudícími "drobásky" se kterými jste se jistě všichni již setkali. Dal bych mu i dvacet. I kdyby si za to koupil půlitr piva, byly by to z mého hlediska lépe investované peníze.

No, alespoň mám dobrý pocit, že jsem dotoval skomírajícího polostátního molocha - českou poštu.

0 0
možnosti
Foto

Poště pomůže jedině privatizace.

1 0
možnosti
Foto

Stále a pořád kolem dokola: Česká pošta ve státních rukou je neschopný, nefunkční, zastaralý moloch.

4 0
možnosti
Foto

Nejvíce mne na přepážce fascinuje, co vše si mohu koupit - pohled, los, noviny -OK, ale čoko tyčinku, klíčenku, balíček gumiček do vlasů, jakési nálepky na ledničku a vrchol všeho - past na myši !!Ale obálku a známku ne, to musím jít do ...

0 0
možnosti
JA

Už jsem to tady nedávno psal - česká pošta je socialistický, neschopný moloch. Jsem z okresu Rychnov nad Kněžnou a od doby, kdy v Rychnově udělali novou centrálu stojí doručování za h.... . S balíkem se ani neobtěžují zazvonit a rovnou dávají lístky do schránky, ostatní poštu nyní dostáváme nejdřív tak mezi 3-4 odpoledne. Takže pro nás je přínos té rychnovské pobočky naprosto negativní.

2 0
možnosti
Foto

Téměř všechny zásilky posílám/nechávám si posílat s DHL, PPL, GLS nebo In Time. Nebýt toho, že mi občas chodí klasické doporučené dopisy "do vlastních rukou," ani bych nevěděl, že Česká pošta dosud existuje.

5 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 775x
Nic není náhoda a o věcech má smysl přemýšlet a mluvit. Kéž je mé psaní podnětem k mluvení a přemýšlení.

Seznam rubrik