Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Slavný židovský vědec a publicista Dan Schueftan prohlásil, že "kultura, jež uznává, že ženy jsou rovnocenné lidské bytosti, je nadřazena kultuře, která se k ženám chová jako k dobytku". Zároveň k tomu dodává, že dnes není jednoduché to říkat, protože je to politicky nekorektní. To ale na pravdivosti těch slov nic nemění.

Podle Bible člověka stvořil Bůh jako svůj obraz, tedy jako svobodnou bytost nadanou schopností tvořit a milovat. Pokud ve svém životě dopřáváme svobodu sobě i druhým, tvoříme a milujeme, pak jsme obrazem Stvořitele.

Naprosto s Vámi souhlasím, když píšete, že "každý je důležitý". Ano. Jenže existují kultury, které tohle neuznávají. Islámský Allah dává přednost mužům před ženami a dokonce mužům nařizuje, aby svým neposlušným ženám vykazovali místo na spaní a bili je. V hinduismu je nečistý každý, kdo vezme do ruky koště a zabývá se odpadky. Buddhisté se na slepého člověka dívají jako na někoho, kdo pravděpodobně v minulém životě někoho připravil o zrak, a tak je nyní svou slepotou trestán a trpí oprávněně.

Společné mírumilovné lidstvo můžeme budovat jen tak, když jednoznačně odmítneme filozofie a nauky, které považují ženu za méněcennou bytost, jinověrce za méněcenou bytost, uklízeče za méněcenou bytost a slepce za mučeného zločince v nové inkarnaci. Všichni lidé jsou si rovni, ale ideologie, filozofie a nauky, kterými se lidé řídí, nikoli. Některé jsou dobré, některé špatné a některé dokonce zločinné. Někteří nechtějí budovat společný domov, ale zničit domov těch druhých. Měli bychom s tím počítat a být na to připraveni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 482x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik