Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jednota navrhovaná Jiřím z Poděbrad byla proti nebezpečí z východu, ta by byla dnes hodně důležitá. Karel IV. byl skvělým vlastencem, založil i upevnil naše národní uvědomění na zakladateli - sv. Václavovi. Také všichni úředníci Svaté říše římské měli umět také česky. Karel se věnoval také slávě Evropy, jejíž "jednota" byla založena na Karlu Velikém.

Takže Unii ano, ale na dobrém základě. Ale "pravda a láska", kterou si přivlastnila polovina naší vlasti, se stala klamnou nadějí či vlajkou jedněch proti druhým. Píšete o duchovním sjednocení Evropských států. Můžeme vidět jen duchařinu New age a posměch všemu poctivému křesťanstvu vybíjenému přes 100 tisíc ročně - skutečná genocida současnosti.

0 0
možnosti
AR

Pěkně napsáno. Ke konci 40-tých let se sešli představitelé křesťanských a lidových stran západní části Evropy v Belgii k jednání, co dělat k zachování míru v Evropě po událostech v ČSR r.1948 a téhož roku v Berlíně v části ovládané SSSR. Šlo o R. Schumana z Francie, A. de Gasperiho z Itálie, D. Stikkera z Holandska, P. van Zeelanda z Belgie a K. Adenauera z BRD. Socialisté a sociálni demokraté v tu dobu nevěděli čí jsou a nešlo s nimi počítat. Proto založili r.1949 spolek "Nová mezinárodní skupina". V tu dobu se jim podařilo v parlamentních volbách ve svých zemích jasně zvítězit a tak 9.5.1950 založili společné "Evropské společenství pro uhlí a ocel", vedenou těmito stranami. No a ekonomický vývoj těchto zemí šel úspěšně dál, že v r.1957 z toho vzniklo EHS - Evropské hospodářské společenství. V r.1973 došlo k rozšíření EHS o několik nových zemí a v r. 1978 vznikl Evropský parlament. To byl rozhodující krok k pozdějšímu vzniku EU. Od té doby začaly ve Štrasburku i vznětlivé diskuze mezi poslanci, ale to už patří k demokratickému systému v každém parlamentu!!

2 0
možnosti
SB

Však kdyby to Evropské společenství pro uhlí a ocel bylo od začátku takovým diskusním klubem jalových krasořečníků, jako je současná EU, tak by to s Evropou špatně dopadlo už před desítkami let.

Ale k tomu jalovému krasořečnění se to zvrhlo teprve v posledních 15 nebo 20 letech, a proto to praskání přichází až nyní.

4 1
možnosti
JL

Hned na zacatku, jsem pro Unii.

Jenze....!!

Jsem pro Unii dobre zorganizovanou, Postavenou na silnych clancich (statech) a hlavne, na koncepci vnitrni kontroly (bez jedineho urednika), ktera vznikla v minulost pri sestavovani prvniho federalniho telesa. Jmeno teto koncepce "Checks and Balances" (kontrola a balance) a je velmi dulezita pri rozhodovani, jak pri jmenovani syru, rumu , ale take o imigraci a vojenske ucasti. Je to zkracene kontrola kazdeho rozhodovani jednotlivce nebo skupiny, jinou, stejne dulezitou osobnosti ci skupinou (v balanci prav v rozhodovani).

Protoze obcane CR neznaji (snad jen male mnozstvi vi, o cem hovorim) tuto koncepci v organizaci naseho statu, doporucuji se seznamit s podstatou teto koncepce. Nase ustava ma jen "odvar" teto organizace statu. Vedle Snemovny je zde i Senat pro kontrolu. (velmi slaby!!) Minulost tohoto programu je take zajimava

0 0
možnosti
Foto

Velice s tímto článkem a jeho argumentací souzním. Evropské země musejí být silné a soudržné také proto, že dvě asiatské "říšské" despocie vůbec nechápou smysl a podstatu evropského způsobu života založeného na širokých občanských svobodách a také na osobní zodpovědnosti lidí, což spolu velice souvisí. To, čemu "říkáme ekonomická úspěšnost EU" (nebo evropských zemí včetně nečlenských) je založeno na sdílených hodnotách, mezi nimiž vévodí svoboda a úcta ke každému člověku a jeho důstojnosti, k jeho svobodné, státem nevynucované vůli. Je signifikantní, že totalitní komunistické režimy v Evropě zkolabovaly právě na tom, že popíraly lidskou svobodu a důstojnost. Svobodnou lidskou iniciativu, bez níž nemůže ani ekonomika plnohodnotně existovat. Ekonomika je velice svázaná se základními lidskými hodnotami a bez nich fungovat nakonec nebude.

V říších nejde vůbec o život jednotlivce, natož o jeho svobodu a důstojnost, nesmíme se jim podvolovat. Soudržnost evropských zemí v alianci celé euroamerické civilizace, je zárukou svobody, bezpečí, lidské důstojnosti.

...

Budoucnost světa je v mírové a velmi partnerské spolupráci několika větších celků, mezi něž rozhodně patří a bude patřit také Evropa, v potřebné míře soudržná a pevná. Ti, kdo se snaží Evropu rozmělnit, namísto toho aby ji respektovali jako dobrého, stabilního souseda a partnera, jsou strašlivě krátkozrací

3 0
možnosti
SB

Já mám přesně opačný náhled než vy na to, co je geniální, ale potom to konkrétní lidé zašlapou.

Lidé jsou v podstatě stále stejní, a nikdy se nepřizpůsobí myšlenkám nejakých vizionářů. Podle mého názoru vizionář nemůže vyřknout nějakou vizi a čekat, že se lidé přizpůsobí nějaké větě pronesené v salonnním prostředí. Miliony lidí, mezi nimiž jsou takoví, kteří musejí ráno vstávat do práce a večer ze vrací domů udření až na kost, ale i takoví, kteří už desetkrát byli za mřížemi pro mravnostní delikty nebo pro majetkové trestné činy, ale i takoví, kteří páchají bankovní podvody ve velkém, ale i takoví, kteří jsou dennodenně opilí jako carští oficíři, se nikdy nebudou řídit nějakými salonními zásadami.

Zastávám právě opačný názor: Skuteční myslitelé musí pozorovat svět takový, jaký je, a reagovat na realitu.

Výrok a pravdě a lásce, který pronesl Václav havel, geniální podle mého názoru ani trochu nebyl. Geniální výrok byl ten Churchillův, že může slíbit jenom krev, pot a slzy.

5 2
možnosti

Dokud jedinou reakcí je "rychleji, víc Evropy", nevidím žádnou naději.

Snad se ale ten domeček z karet zřítí dřív, než definitivně ekonomicky a vojensky evropské země zničí.

6 1
možnosti
MB

Má odpověď je nesmírně stručná! = ANO - NE, EU - ANO .

Nelze nevidět potřebu reforem, mološství byrokracie ap. Je taky seriozní si sdělit, kolik si těch nesmyslů ovšem produkujeme Dobrovolně sami - Viník je pak jasný - To v Brusele.!Např. Biopaliva 1 Generace jsou toho jasným důkazem! Již to po nás vyžadováno není - Ale ANO, je, zase říká naše Vláda ... :-)

3 0
možnosti

Když něco nefunguje, jedinou reakcí je víc kontroly a převedení rozhodování dál od občanů, nejlíp rovnou do brusele.

5 1
možnosti
PV

P23a66v51e39l 26V83é47b78r

5. 5. 2019 12:23

Jsem rád, že nacistická ideologie nedostala vámi požadovaný čas vyzrát a dospět...

2 0
možnosti
Foto

Heleďte, bolševici měli také v době, kdy se nachyloval jejich čas a oni to cítili, plná ústa toho, "co je nutno", "co je třeba" a že to Perestrojka vyřeší. Nikdy se ale nic takového nestalo, protože to bylo z jejich strany kašírování a mlácení prázdné slámy. Politici, funkcionáři a personál, který EU zaměstnává, ani za nic nechtějí nějakou změnu. Proč by to měli chtít? Vždyť se mají nejlépe ve svém životě, vydělávají peníze, které by jim za tak nicotný a v konečném důsledku kontraproduktivní výkon ani náhodou nedali, spíš by s nimi vyrazili bez milosti dveře.

Všechno, co chci říci, je to, že myšlenka spolupracující Evropy je bezpochyby správná, ale reforma Unie není možná, protože k ní uvnitř chybí byť jen promille vůle.

Evropa si bude muset svůj osud vyžrat až do trpkého konce. Až se přebyrokratizuje tak, že to nebude moci normálně fungovat, pak se to zhroutí, dosavadní bijci za Evropu se rozprchnou jako krysy a pak bude teprve možné začít na nových základech. Dříve ne a dříve se změny nebo dokonce nápravy nedočkáme.

11 1
možnosti
Foto

K60a40r17o92l 46W91i97l11d

5. 5. 2019 11:55

Nemohu jinak, než bez výhrad souhlasit. Dávám karmu!R^

4 1
možnosti