Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

michptacek

9. 7. 2012 16:45
Noční klid nejen zachovat, ale i kontrolovat a vynucovat

Absolutní souhlas (až na ty Vysočany a na další nevyjmenované profese, které musejí ráno brzy z postele - třeba šoféři veřejné dopravy, nejrůznější prodavači, popeláři..., ale i školáci a předškoláci, které rodiče cestou do práce vláčejí rozespané do školky). Rozmezí 22-06 hodin bych asi ponechal, možná noci na soboty a neděle jakožto státní svátky by mohly být 23-07. A mimochodem - všiml jste si, jak dokáží i ráno před tou šestou hodinou občas rušit stále ještě "noční" klid někteří pejskaři, resp. jejich uštěkaní miláčci, na venkově rozpustilí kohouti (mně to dnes jeden dával "sežrat" už v 5.30) a někteří automobilisté, kteří vyzvedávají kolegu tak, že před domem párkrát zatroubí nežli by ho prozvonili mobilem nebo zvedli zadek a šli zazvonit ke dveřím?

1 0
možnosti
IB

isabell

9. 7. 2012 16:16
...

R^ je paradoxní, že vězni mají zaručený osmihodinový klid na spánek a jak nee, to by byl hukot, ombudsmanovi by asi prdla cévka, ale že se někteří majitelé bytů v centrech celé měsíce, či roky nevyspí např. kvůli pronajímatelům restaurací, jimž ještě rozežraní radní povolí letní zahrádky na leckdy nesmyslných místech, to už nikoho moc nebere, však Nečas říkal, že si podnikatele musíme hýčkat...

Také bydlím v centru, blízko nonstop herny, naštěstí blízko sídlí městská policie, která má na baráku kameru- sice míří již roky jinam, než do ulice (většinou před ten jejich barák na zaparkovaná policejní auta), ale štamgasti si mezi sebou předávají legendu, že jsou sledováni a tak jsou v klidu- dokonce umravňují ty hlučnější.

A majitel dal prostor odhlučnit a koupil klimatizaci, takže ... všechno jde, jen nesmí na radnicích sedět asociálové.....

0 0
možnosti
T

Tobinka2.0

9. 7. 2012 14:59
Nestrefujte se do Vysočan

Nestrefujte se do Vysočan ;-D

0 0
možnosti
B

basata

9. 7. 2012 13:56
Sobci,takhle

Chodit spát se slepicema,to by byla pohoda a klid,že jo problematici...

0 0
možnosti
PH

Adlytolk

9. 7. 2012 13:15
S tímhle si taky užiju.

Bydlíme v centru Prahy, pikantní na tom je, že blok od nás je Obvodní ředitelství Městské policie, jenže pod svícnem je největší tma. Ve vedlejší ulici, kam máme okna ložnice, jsou dvě hospody nad sebou. V zimě to jde, ale jak začne být večer teplo, otevřou dveře, aby větrali, a ideálně skupinka opilých hostů postává přede dveřmi, poslouchají hudbu linoucí se z jukeboxu, a samozřejmě se baví, smějí, zpívají, dost často řeší nějaká životní dramata umocněná hladinou alkoholu v krvi doprovázená řevem, fyzickým násilím, pláčem, popřípadě rozpouštějí celonoční tah v půl páté ráno, což spočívá v tom, že celá parta se mi dojatě a hlavně hlasitě loučí přímo pod okny ložnice. Jeden ten podnik je tam opravdu hodně let a osobně nechápu, že ho ještě nezavřeli. Volám na ně policii několikrát za léto, když už je to moc hlasité a moc pozdě. Jsem velmi společenský člověk a chápu, že studenti mají prázdniny, ale já se chci vyspat do práce a chci mít otevřené okno, protože je mi prostě vedro.

1 0
možnosti
Ž

žardy

9. 7. 2012 10:09
Léta

jsem si to v centru taky užíval, je to prostě zločin made in Česko a člověk to musí řešit stěhováním. Naše politické strany už si na to brousí volební programy, ale výsledkem bude  : jen hotely a semeniště drog a sexu....

1 0
možnosti
JD

pedr64

9. 7. 2012 10:40
Re: Léta

to je jak úvodník z rudýho práva

0 0
možnosti
R

rezbar45

9. 7. 2012 9:53
Kdo poradí jak na to...

Bydlím v celkem klidné části města na panelákovém sídlišti.Pár Vietnamců si v naší ulici otevřelo hospodu a protože tam téměř nikdo nechodil,naučili se tam chodit cikáni.A tak nyní žijeme v místě,kde den co den a noc co noc se srocuje i stovka cikánů z celého města.Asi nemá cenu popisovat,jak to teď v naší ulici vypadá a jak se spousta rodin nevyspí a musí přebývat v těch vedrech za zavřenými okny.Petice,časté výjezdy policie.Nic nepomáhá.A tak se z naší dříve poklidné části města stává další potenciální ohnisko nepokojů.

1 0
možnosti
JD

pedr64

9. 7. 2012 10:43
Re: Kdo poradí jak na to...

lehce se to radí, ale asi pomůže jen důsledné "otravování" policie...pokud je bude někdo každý večer i několikrát žádat o zjednání nápravy, tak si i policajti spočítají, že je pro ně lepší tomu udělat přítrž jednou pro vždy než každý den

1 0
možnosti
PJ

PájaZítra

9. 7. 2012 9:34
já bych to celý posunul o 2 hodiny

chtělo by to vymýtit ten šílenej zvyk, že do fabriky (nebo lomu, dolu, mezi šíny, na pole, ale i do špitálu) se chodí makat od šesti (a někde i od pěti, fuj), já bych tam posunul prac. dobu na tu přijatelnou osmou (s tím, že pokud nějakej šílenec chce začínat dřív, tak klidně může, ale nebude k tomu nutit ostatní)

pak by se i ta doba nočního klidu měla stanovit tak od 24 do 7

0 0
možnosti
DK

Fonon

9. 7. 2012 10:31
Re: já bych to celý posunul o 2 hodiny

a noční by v tom případě začínala o půlnoci

2 0
možnosti
LS

Lesní sběř

9. 7. 2012 9:05
Chlape špatná...

...byl jste v posledních dvaceti letech ve Vysočanech? Tam teď bydlí víc lidí, než v celém centru dohromady. Ti by se poděkovali. ;-)

-

Jinak ale naprostý souhlas, rušení nočního klidu je nehorázný nesmysl. Naopak, s chutí bych ještě i obnovil policejní hodinu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 748x