Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

oneill

9. 9. 2011 8:05
Životní náklady

Jako vtip je to dobré, ale skutečné rozložení nákladů je aspoň u mě jiné. Základní potraviny k přežití vejdou do nějakých 10 kč na den (těstoviny, zlevněné maso). Běžně projím za den 30 až 40 kč. Voda stojí cca 30 kč za krychlový metr, tj. nějakých 6 haléřů za doporučenou denní dávku k pití. Pokud máte ten luxus splaškové kanalizace, počítejte přibližně dvojnásobek. Za běžné sociální dávky se lze najíst docela dobře.

Nejdražší položka je bydlení a teplo. Zmíněná maringotka musí být umístěná na vlastním pozemku, kde to musí umožnit územní plán (překvapivě v některých zónách nesmí být ani maringotka = stavba nespojená se zemí). A za tento pozemek se platí daň. Daň se platí i z bytu a platí ji tedy nepřímo nezaměstnaní i penzisté.

Další "mastná" položka je zdravotní pojištění, ze kterého nelze vystoupit, v případě vyškrtnutí z evidence úřadu práce.

Já bych to tedy viděl řešení v tom, ve věku 50 - 70 let nevyplácet důchod, ale ani nevybírat žádné daně.

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

7. 9. 2011 17:03
Ten propočet není racionální. Když od 50+ budeme pěkně lidi

stresovat, aby je domácí vyhazoval z bytu, pro nesolventnost, budou jíst jen potraviny prošlé lhůtou, s hanbou budou po parku sbírat psí hovínka, to přece nemůže žádný organismus unést. Lidé žijící v trvalé bídě, bez zubů v nevytopených místnostech to vydrží tak odhadem 8 roků a pak do rozptylu.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

7. 9. 2011 9:54
Kde je jádro pudla?

Bezva článek, zvedl mi náladu po ránu. Pár vlastních postřehů k tomu: V r. 1992 zanikl podnik, kde jsen pracoval celý život. Bylo mi 49.  S kolegou jsme založili vlastní firmu prakticky bez nutného kapitálu (měli jsme jen 2 PC). Dotáhl jsem to do důchodu se slušným kontem v bance, firma jede dál. Jenže - chce to umět a makat.

Po zkušenostech s našimi "řemeslníky" jsem se postupně naučil všechny běžné práce - obejdu se bez zedníka, elektrikáře, instalatéra, truhláře, tesaře i klempíře atd. A zde je jádro pověstného pudla: ani za 20 let nás kapitalismus nedokopal k tomu, abychom dokázali pracovat na náležité úrovni.

Šéf údržby známého kulturního domu si mi tuhle stěžoval: z pracáku mi stále posílají uchazeče na údržbáře, někteří mi ani do práce nepřijdou, dne jdu vyhodit třicátého!

A naopak - znám pár řemeslníků, u kterých zase nemáte šanci - jsou zavaleni zakázkami na rok dopředu.

A totéž platí pro ty nahoře - ty schopné a poctivé hledejte s lucernou v pravé poledne.

0 0
možnosti
VN

naroznej

7. 9. 2011 12:07
Re: Kde je jádro pudla?

S těmi řemeslníky máte pravdu. Také tomu moc nerozumím. Kdybych měl dělat tamhle někde pod agenturou dělnickou práci někde u pásu za 10 čistých , tak bych se taky radši naučil řemeslné práce a začal podnikat , než si věčně stěžovat na nedostatky života.

0 0
možnosti
VN

naroznej

6. 9. 2011 17:02
Ano....

Tento blog je vtipný a líbí se mi.

Mám pouze jednu poznámku. Nerozumím dnešnímu stavu , kdy spousta penzistů chodí do práce a ještě k tomu pobírá důchod. Dle mého názoru by mělo být jedno nebo druhé. Líbilo se mi , jak v Lotyšsku v rámci úsporných opatření zvýšili daň pro pracující důchodce , pobírající důchod na 70%. Pkud zaměstnáváme důchodce , nemáme pracovní místa pro absolventy či pro předdůchodce.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

7. 9. 2011 9:34
Re: Ano....

Já myslím, že to jsou dvě různé věci. Jedna věc je důchodové pojištění, kde člověk má poté, co nějakou tu (dost dlouhou dobu) si je platil, pak nárok na výplatu plnění. A moc si neumím představit, jak zdůvodnit, že ač si platil, tak nic nemá dostat jen proto, že ještě dál je schopen pracovat (a koneckonců ze svého příjmu dále do fondu na ostatní důchodce přispívá).

"Pokud zaměstnáváme důchodce, nemáme pracovní místa pro absolventy". Kdo my? Jestli vy zaměstnáváte důchodce, nikdo vás k tomu nenutí, klidně místo nich vezměte absolventy. Pokud je zaměstává někdo jiný, tak je to jeho věc, koho si na práci najme a proč. 70% zdanění považuju za zlodějinu, na které se mi těžko bude něco líbit. Ať už je tím okradeným kdokoli.

0 0
možnosti
TH

Tak nevim

6. 9. 2011 12:59
Poměrně vtipný

ale trochu vážně k tématu.Není problém sehnat v tomto věku zaměstnání,ale bohužel pro většinu lidí,musíte být ve svém oboru nadprůměr.Takový starší nástrojař ovládající svůj obor,vzhledem k dnešní kvalitě učilišt,najde uplatnění.Potom by si měl člověk přiznat jak je na tom fyzicky a zdravotně.Je mi teprve 35 let,ale musel jsem si sebekriticky přiznat,že alkohol,cigarety a žravost vykonaly své.A ono přesvědčit někoho,že s tím pupkem a cigaretou v koutku úst jsem schopen makat jako ti mladší,je velmi těžké.Bohužel,musel jsem to posedávání u piva velmi omezit a začít sportovat.Věřte mi dá se to,ale je to krutý,velmi krutý,ted lituji že jsem s tím kouřením začínal a pivo si dám taky jen málokdy.A to nebudu mluvit o nutnosti znalosti cizího jazyka,no prostě život je boj.Sláva vítězům a čest poraženým,záleží jen na vás kam se zařadíte.

0 0
možnosti
VN

naroznej

6. 9. 2011 17:04
Re: Poměrně vtipný

Hodně záleží i na regionu. Jsou regiony , kde dělník starý 55 let pokud umí makat najde práci v pohodě.

0 0
možnosti
C

Camino.

6. 9. 2011 10:24
Pisete vyborne,

ta posledni veta:-) "mladí a dynamičtí brzo vymřou! Juchů!"R^

0 0
možnosti
I

ignorantka

5. 9. 2011 21:14
...

;-D R^

0 0
možnosti
DM

Aretta

3. 9. 2011 20:07
Tý jo..

karma téměř v souladu s rizikovým věkem:-)))

;-DR^

0 0
možnosti

dva mraky

3. 9. 2011 13:36
založit kibuc

Chce to koupit nějaké pozemky v pohraničí a založit na nich kibuc a je od dynamického mládí klid

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

5. 9. 2011 22:25
Re: založit kibuc

tohle sice neni reseni pro kazdeho, ale pro nektere je to nejlepsi cesta. Videl jsem porad v televizi, jak se hledali seniori pro spolecny podnajem. Skutecne velka nevyhoda je, ze lide maji nad 50 uz zafixovane zivotni navyky a jen tezko se prizpusobuji. To bude ten problem.

0 0
možnosti
N

nabuk

2. 9. 2011 22:49
Teda, autore

opravdu máte smysl pro humor ;-D To Vaše " Narodil jsem se jako doktor přírodních věd " mě fakt  dostalo ;-D Asi smíchy nebudu dlouho moct usnout. Opravdu dobrá hláška, jen se ptám,jak se Vám to, sakra, stalo? ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 200
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1657x
Narodil jsem se jako doktor přírodních věd v rodině strojního inženýra. Dětství jsem strávil doma. Po studiích jsem pracoval v různých zaměstnáních. Nyní si užívám odpočinku a občas něco napíšu. Tak jako mnozí, vydal jsem již mnoho knih. Namátkou Tučňákovy příhody I, Tučňákovy příhody II atd., ale všechny jsou rozebrány, takže nemá cenu je shánět.

S omezenou množinou gramatických pravidel a neomezenou množinou pojmů (vynalézám nová slova) jsem schopen utvořit nekonečné množství vět včetně těch, které nikdo nikdy předtím nenapsal.

Rád přijedu na besedu či čtení, bude-li to podpořeno řízkem nebo koláči s kávou. Čtení probíhá tak, že příchozím jsou rozdány výtisky mého článku, knihy atd., já se posadím a jím, zatímco diváci čtou. Nahlas. Všichni. Najednou.