Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bumbrlíček

28. 2. 2008 23:06
Nemám strach

Já si nemyslím, že EU se mění na totalitní strukturu. Prozatím má pouze jednotnou měnu, europarlament, jakousi komisi a za sebou neúspěšný pokus o federalizaci za pomoci Euroústavy, který sice vysílá do EU dekrety, ale půlka Evropy na ně zvysoka .... USA vznikly zahnáním Indiánů do rezervací a sjednocením;-O se válkou Severu proti Jihu, a taky si nikdo nestěžuje, že jsou nedemokratičtí.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

27. 2. 2008 21:05
Ano

EU smeruje podobne k totalite jako USA. Uzasne byly ty jednotky rychleho nasazeni proti euroskeptikum. Nebo pripravovane zakony EU pro cenzuru internetu, ktere by vyzadovaly, aby kazdy blogger musel ziskat licenci podobne jako musi ziskavat licenci televize.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

27. 2. 2008 19:51
Norsko má ropu

Takže může na EU zvysoka. ;-)

0 0
možnosti
OZ

Šochet

27. 2. 2008 12:16
Domnívám se

že jste spletl brambory a hrušky. Schweiz a Norsko nesrovnávejte s některými novými členy EU. Není vše zlaté, ale spory, které vedly ke stovkám válek, lze vyřešit jednáním. Do Evropa úspěšně vráží klín Rusko, které přechodně ztratilo hegemonii. Slované jsou hnáni k novému panslavismu a Srbsko uražené Kosovem, Rusku s radostí vbíhá do chřtánu Moskvy. Rusko umí ukázat zuby díky nejen gigantickým skladům plných životy ničících zbraní, ale umí utáhnout kohoutky ropy a plynu. Jedině dobrá spolupráce Evropy může udolat Ruskou Hydru, jinak jsme zcela ztraceni. Nesmíte si výraz úsměvu vykládat jako projev přátelství!!!

0 0
možnosti

J.Medula

27. 2. 2008 15:23
Re: Domnívám se,

že právě politika starých členských států EU vhání Srbsko do náručí Ruska. Srbsko je zrazeno,podvedeno a mnohokrát poníženo těmito státy a v současné době nemá jinou alternativu.S hodnocením Ruska souhlasím,ale stejně tak souhlasím s argumenty autora článku.Současné fungování EU je neudržitelné.Jednota by se měla projevovat snad jen v obraně a volném pohybu osob a zboží.Představy o jakési obdobě RVHP s množství omezení na jedné straně a nepřehledných dotací na straně druhé je cestou do pekla.K tomu nabubřelý aparát "evropských" úředníků a představy o "socialistickém",vše zabezpečujícím státu pro každého.Mám podezření,že to nemůže dobře dopadnout.

0 0
možnosti

Rejpal

27. 2. 2008 12:07
Zase jako Rakousko..

Asi nam otrnulo, kdyz jsme z jednoho Rakouska utekli, tak jsme zase do jineho SAMI vlezli, volove..

0 0
možnosti
C

Cody666

27. 2. 2008 12:01
suverenitu naseho státu?

je mi lito, ale suverenita naseho nebo jakehokoliv jineho statu mi lezi zcela u hyzdovych svalu... podstatna je pro me pouze ma vlastni suverenita a svoboda, a tu clenstvi v EU velice zvysuje. Uz bych nechtel mit hranice 100 km za barakem. Ted se mohu pohybovat (temer) po celem kontinentu svobodneji, nez kdykoliv predtim. Jestli se zakony budou (demokraticky) schvalovat v Praze, Vidni nebo Bruselu je mi naprosto jedno.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

27. 2. 2008 12:09
Re: suverenitu naseho státu?

Fór je v tom, že se zákony samozřejmě schvalují demokraticky. Jenže EU už přestává demokraticky schvalovat a začíná Evropu řídit administrativními dekrety - viz třeba tzv. obnovitelné zdroje. EU nezajímá, jestli to je nebo není pitomost, jestli má nebo nemá ta která země možnost nějaké ty tzv. obnovitelné zdroje reálnou možnost využívat. Prostě se direktivně sníží produkce CO2 i za cenu, že se výroba přesune třeba do Afriky nebo Asie, kde na ochranu životního prostředí se*ou. Takže v EU se sice sníží, díky zastavení průmyslu a snížení životní úrovně obyvatel, produkce CO2, ale jinde se bude vesele vyrábět za hubičku, protože tam žádné normy na ochranu přírody nejsou. Za takovouhle svobodu se možná už dost brzo pěkně poděkujem. Ty volné hranice slouží jen k zaslepení lidí, aby lépe snášeli jiná a o dost horší omezení.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

27. 2. 2008 10:06
Bohužel, je to tak

Možná je to ještě horší. Zdá se mi, že to, co jsme v ´89 vykopli dveřmi, nám sem teď strká EU oknem. A dokonce nám to nařizuje. Z EU se pomalu stává totalitářský úřad, kterému jsou veškeré hodnoty a ideály, za které Evropa bojovala a mnohdy i krvácela (svoboda a demokracie, právo na práci, ochrana živ. prostředí...) zcela lhostejné. EU jde o zglajchšaltovanou plně kontrolovanou Evropu, v níž lidi veškeré nebo alespoň co největší část vytvořených hodnot s "láskou" odevzdají do Bruselu (protože jsou hloupí a nevědí, co je pro ně nejlepší) a tam rada "moudrých" rozhodne, jak se lidmi vytvořené prostředky rozfrncají na nejrůznější blbosti. Pokud možno takové, okolo kterých se točí množství dotací (je zajímavé, že ty "nejlepší" věci je nutno nejvíce dotovat) a okolo dotací samozřejmě množství úplatků.

Opravdu nevím, co s tím. začínám mít obavu, že jediným řešením je jít do nějakého kurzu a naučit se pilotovat letadlo. Ne přistávat, ne startovat, pouze pilotovat...

0 0
možnosti

gazela

27. 2. 2008 10:49
Re: Bohužel, je to tak

Časem snad spousta lidí prozře a dají za pravdu V:Klausovi, který nechce, abychom se chovali jako nesvéprávný stát a ve všem se museli podřizovat. Já zatím nějaké výhody,kromě toho, že nemusím trčet na hranicích,nevidím. Jako obyčejná podnikatelka se k nějakým penězům na rozvoj podnikání stejně nedostanu, akorát  nám nařizují, kolik čeho můžem vyprodukovat. O naše blaho jim rozhodně nejde. A ti, kdo tomu věří, že nás EU zachrání a budeme se mít tak jak oni, jsou naivní.Časem možná ano, ale ne díky EU.

0 0
možnosti

Bedrich

27. 2. 2008 9:58
Bejt Váma, tak bych se

do těch naivních ekonomických tvrzení "je to tak, protože já si to myslím" raději nepouštěl. Norsko je bohaté díky ropě. Švýcarsko těží z neutrality a spravuje peníze i gaunerům. A Irsko zbohatlo jen díky EU.

0 0
možnosti

Michal Šilhánek

27. 2. 2008 10:03
Re: Bejt Váma, tak bych se

Ja sem, ale neřekl, že Norsko zbohatlo kvůli nečemu jinému než ropě. Ano ropa je poklad Norska. Jen je potřeba si uvědomit, že kdyby byla v EU tak by musela odvádět tuším něco kolem 15% ze zisku z ropy do společné pokladny. A co se týče Irska s Vámi nesouhlasím. Irsko se zvedlo až nějakých 10 let po vstupu a rozhodně to nebylo díky EU

0 0
možnosti