Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

haloradio

7. 5. 2008 17:15
Máme řešení

KSČM jako jediná parlamentní strana říká lisabonské smlouvě NE a chce, aby její ratifikace probíhala formou referenda jako v Irsku. Více ZDE:http://rokytka.blog.idnes.cz/c/33553/Lisabonska-smlouva-Podvod-na-Evropankach-i-Evropanech.html 

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

7. 5. 2008 19:49
Re: Máme řešení

bolsevici takovi byli vzdycky, nejradeji by do sovetskeho svazu nebo velke ciny - nastesti ale vymirate. R^

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

7. 5. 2008 16:51
Naši vlastenci.

Tak se nám zase rojí zapadlí vlastenci, tentokrát  v 21.století, po vzoru p. prezidenta, s inovovaným a zmodernizovaným přesvědčením, že jsme pupkem světa a patrně na věčné časy. Obhajovat svěřepě  tzv. "suverenitu" znamená  být spokojen s naším parlamentem a přijímanými vynikajícími zákony, s naší justicí včetně vymahatelností práva, úrovní a charakterem našich politiků a vedoucích činitelů, korupcí atd. A také je "jasné", že ten okolní svět to s námi nemyslí dobře, že jsou to vlastně všechno  lstiví a zlí nepřátelé.  Existuje jediná cesta: s vlastním zápecnictvím až  hloupostí   se rychle vypořádat, a  uvědomovat si, že žijeme   v  globalizované Evropě,  je jen na nás na který stupínek vystoupíme. A  že i značná část ostatních evropanů je na tom obdobně  jako my na startovní čáře v řízení evropského prostoru. Tak rozum do hrsti. 8-o 

0 0
možnosti
K

kion1

7. 5. 2008 17:35
Re: Naši vlastenci.

No právě8-o;-DRv

0 0
možnosti

WIFI

7. 5. 2008 14:26
philipe, mail, 07.05.2008 12:16

musím reagovat takto,neboť když dám odpovědět, tak se mi okno pro odpověd neotevře:

1. Když říkáš že dostáváme, tak musíš říct celou pravdu. Ano, první roky, resp. do roku 2013 dostáváme z EU více než přispíváme, je třeba si ale uvědomit že po 2013 budem pouze přispívat (čeká se, že naopak my budem podporovat chudší EU nováčky), takže když si uděláš finannčí výhled trošku dál, zjistíš, že to tak výhodný není, i přesto, že první roky k nám pár mld může přijít.

2. o lezení někam: Spíše lezem EU do zadku. Vláda místo aby rozhodla podle sebe, tak řekne, většina EU je pro, my budem taky. To není politika. Na to nepotřebujem vládu, ale pár překladatelů nařízení z EU úplně bude stačit.

3. k rovným podmínkám: uvedu na příkladu zemědělství: opravdu si myslíš, že  trh, kdy hlavní vstupy (palivo, agrochemie, náhradní díly atd.) jsou velmi podobné, mohou dlouhodobě fungovat podniky, když každý dostává jinak vysokou dotaci ? To je ten slibovaný volný trh ?

0 0
možnosti
P

philipe

7. 5. 2008 15:42
Re: philipe, mail, 07.05.2008 12:16

to WIFI) Vážený pane,máte jistě pravdu v tom postupném vyrovnávání dluhů a zpětném převodu do EU-kasy.Kdy a kolik se bude odvádět je věcí komisařů jednotlivých států a EU centrální banky,tedy její komité pro hospodářský rozvoj.Je mi jasné,že EU nikomu nic nedaruje bez protislužeb. S těmi dotacemi je to velmi komplikované,jak jste sám naznačil. EU chce veškeré dotace,zvláště pro zemědělské produkty zrušit,Francie je proti tomu.Sdílím Vaše obavy,že to s tím slibovaným trhem nebude tak lehké,jak si mnozí představují.Podle mne to ale nebude o jednotlivých státech, spíše o mezinárodních koncernech,jejichž moc asi převáží leckterá rozumná i málo rozumná rozhodnutí EUparlamentu.Netvrdím,že současná EU je to jediné a nejideálnější řešení ale momentálně to jediné možné.Však uvidíme,co nám nejbližší budoucnoust přinese. Já doufám,že budou převažovat pozitivní rezultáty nad negativními. Jaká jiná alternativa se nám nabízí? Kreml nebo Washington a za pár let možná i Čína,což by byla katastrofa.

0 0
možnosti
C

chodovar

7. 5. 2008 14:15
Časem

zjistíme, že měl zase pravdu (jako obvykle)  president Klaus se svým názorem, že směřování EU je pro nás (a nejen pro nás)  nevýhodné, ale že nemáme jinou možnost, než být členy.

S Lisab. smlouvou špatně dopadneme.

0 0
možnosti
K

kion1

7. 5. 2008 16:03
Re: Časem

R^

0 0
možnosti
P

philipe

7. 5. 2008 12:16
to autor & Polansky & další EU-odpůrci

Vážení,nikdo vám nebrání z EU okamžitě vystoupit.Doposavad jste z EU jen těžili a vyžebrali již měkolik miliard Euro,do roku 14 to má být dalších 25 miliard €,v letech dalších se pak má částka postupně snižovat.EU se bez ČR obejde zcela určitě,jak si povede ČR bez EU je ve hvězdách.Jako alternativa vám zbývá lézt Američanům do pr...e intenzivněji než dosud.Ale v tom jsou Češi světoví mistři a předčili už i Poláky,v té servilnosti vůdči USA.Možná jsme četli každý něco jiného,já četl to německé znění a nenabyl jsem dojmu,že by ČR měla jiné podmínky než Poláci,Maďaři etc..Ovšem čeští vychcánci se domnívají,že by měli mít privilegovanější postavení než ostatní bývalé ostblokstáty.Považují se za něco lepšího ale ti druzí to tak nevidí,naopak si myslí,že s Maďary,Rumuny,Poláky a Bulhary se dá lépe vyjít než s Čechy.I baltické země jsou kooperativnější.Nač si tedy komplikovat život s národem,který není schopen se přizpůsobit a jehož představitelé si myslí,že budou moci v EU krást jako v ČR.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

7. 5. 2008 12:01
Jen poznámka

v české kotlině suverenitu nikdo nepoznal, nenamlouvejte si báchorky. Napřed diktovali husité, pak Habsburgové, pak Masařík diktoval 4 milionům Němců, 1 milionu Maďarů a 1/2 milionu Židů, zbytek tvořili české kmeny==to je cca 6 mil. i se Slováky, přesněji horními Uhry. Po 1945 diktoval Stalin za inspirativní pomoci bastarda Gottwalda a dodnes vojáci,policajti,soudci,učitelky byvše vychováni bolševiky pokračují víceméně v rudém trendu marxisticko-stalinského kánonu. Jak vidět z demonstrace síly odborů, Paroubků, tzv.odpůrců radaru ((dobře placení ruští agenti)), pomíchaní Čechové pozbývají sílu k odporu proti hrozícímu návratu totality. Skoro to zvenku vypadá tak, že 60% lidí, kteří dýchají vzduch střední Evropy, touží po návratu totality a ruského diktátu. Většině národa vyhovuje ostrý srp a pádné kladivo. Nebuďte směšnými optimisty !

0 0
možnosti
K

kion1

7. 5. 2008 11:45
Volič Národní strany

Souhlas a karma!R^[>-]

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

7. 5. 2008 11:35
ostatne pokud chcete zabranit L. smlouve

ostatne pokud chcete zabranit L. smlouve, piste anglicky, ne cesky. u nas je prijeti jiste - bude hlasovat parlament a v soucasnem slozeni smlouvu proste schvali. v irsku bude referendu, tak se snazte presvedcit iry. ovsem podle soucasnych odhadu, je naprosta vetsina iru pro smlouvu. a je to stejne mala zeme jako cr :)

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

7. 5. 2008 11:59
Re: ostatne pokud chcete zabranit L. smlouve

A zase nemáte pravdu. V Irsku je pro LS něco okolo 37% a 53% je proti. Tedy pokud nepovažujete 37% za většinu...

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

7. 5. 2008 11:15
Pane Šilhánku,

plně s vámi souhlasím, na toto téma jsem pár článků také napsal. Našel jsem na netu stránku, která vyjmenovává snad všechny změny, které postihnou členské státy přijetím LS zároveň s anketou. Dovoluji si dát link:

http://www.freewebs.com/lisabonskasmlouva/index.htm

0 0
možnosti

Michal Šilhánek

8. 5. 2008 15:01
Re: Pane Šilhánku,

Díky za web nicméně já si dal tu práci a přečetl celou Lisabonskou smlouvu ...

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

7. 5. 2008 10:40
ja povazuji omezeni svrchovanosti

a priblizeni k evropske federaci za jev pozitivni. protro lisabonskou smlouvu podporuji R^

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

7. 5. 2008 11:21
Re: ja povazuji omezeni svrchovanosti

Takže až nějakého eurobyrokrata napadne zavřít Temelín a přejít na větrníky, budete mu tleskat? Nebo pokud si nějaký další eurobyrokrat, třeba z Francie nebo Německa usmyslí, že všichni noví muslimští přistěhovalci budou umístěni do České republiky, pořídí si hned ručník na hlavu? A co když nějakého jiného troubu napadne přesunout rybolov z Portugalska na Slovensko?

Díky nařízením EU nesmíme mít ani m2 vinic navíc oproti stavu k datu našeho vstupu. Byl prakticky zlikvidován cukrovarnický průmysl. Až se zase urodí hodně obilí, zase ho nebudeme sět vyvézt a budeme muset ho spált?

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1783x
Mezi mé záliby patří politika, právo, sport, dobrá hudba, dobré jídlo, filmy a v neposlední řadě mí přátelé.

Oblíbené stránky