Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyemigrujme Rathy nebo zmizme sami! (dokud to jde...)

„Změňme naši budoucnost v Evropě“ - také jste tyto rudé billboardy někde zahlédli? Na mne tento nesmysl vykoukl po cestě na Slovensko a zcela vážně jsem se začal v tu chvíli zaobírat myšlenkou, zda mám zastavit a billboard zapálit či jinak zničit, nebo již opravdu emigrovat.


Kam nás komunisté dovedli za 40 let cesty za světlými zítřky, jsme všichni viděli, bohužel zhruba 15% populace, stále volících komunisty, si za těch 40 let ničeho nevšimlo!! (jak dobře bylo ovečkám v těsném, smradlavém, oprýskaném, ale společném chlívečku, že??) 40 let jsme zabředávali hlouběji a hlouběji do výkalů komunismu a za tu dobu jsme si v nich docela zvykli, jinak by takové množství lidí nemohlo stále volit komunisty nebo rádoby socialistické agitátory typu Paroubek nebo Rath. 40 let jsme byli ve výkalech, vyspělá Evropa nám dávno utekla, uplynulých 20 let od pádu opony jsme Evropu nedohnali a dalších 20 let také ještě nedoženeme. Právě s přičiněním komunistů, Paroubků a Rathů, kteří dělají vše proto, aby nás vrátili tam, kde se jim tak moc líbilo – ve výkalech, ve kterých oni umějí chodit (jinde asi neumí). Jak by vypadala naše „změněná budoucnost v Evropě“, kterou nám komunisté nabízejí, raději nechci vědět – matně si to totiž ještě pamatuji!!!

Další ranou bylo Rathovo zveřejnění telefonu na soudkyni, která zakázala proplácení poplatků kraji. Můžeme o nich polemizovat, ale fakt je ten, že v napjatém financování krajů, které přemýšlejí, co mohou a nemohou opravit či udělat, je hrazení poplatků ekonomický nesmysl, díky kterému nebude na opravy silnic, investice do vzdělání, na investice do budoucnosti. Musím zcela souhlasit s panem Kalouskem, který Ratha označil za arogantního psychopata – a já bych ještě dodal za mizerného ekonoma a šeredného populistu. Těch 30 Korun, které lid tak zoufale oplakává u poplatků, nemá však problém ten samý lid vydat v hospodě za jedno dvě piva. Ať je to tak nebo tak, arogantní psychopat Rath tímto krokem zcela otevřeně bojkotuje nezávislost soudů a demokracii. Ikdyž s demokracií v podání jeho a jeho stranického kolegy Paroubka, který bývá jednomyslně volen jako správný stranický vůdce z dob komunismu nebo bezostyšně potopí vládu uprostřed předsednictví Evropské unie, jsme již měli tu čest i jindy a jinak.


To, co zde předvádí pánové Rath, Paroubek a podobní, to co hlásají komunisté z rudých billboardů, mne zcela děsí!! Praktiky, které známe ze čtyřicátých a padesátých let, jsou dnes a denně běžnou praxí. Se svobodou je stále nakládáno jako s hnojem a jediná vláda, která tady od sametové revoluce něco opravdu dokázala a s hrdou tváří chtěla vést a vedla evropské předsednictví tak, že jsem začínal i být zase hrdý, že jsem Čech, je v polovině předsednictví záškodnicky potopena. Tím jen celé Evropě ukazujeme, jací jsme a že jsme v tom chlívku stále a v těch výkalech si libujeme!


Jaký také jiný může být národ, který nikdy nebojoval s cizím nepřítelem, ale vždy jen hledal nepřítele uvnitř sebe sama? Národ, který nevzdoroval třistaleté nadvládě Habsburků, který nevzdoroval pitomému křiklounovi Hitlerovi, který se nechal převálcovat nacisty, komunisty a pak přestrojenými komunisty. Národ, kterému spousta těch nejkvalitnějších lidí emigrovala do zahraničí v mnoha periodách, ale hlavně v období let 1938-39, 1946-1948 a 1968-69. Národ, kterému v těchto a dalších obdobích ti nejlepší lidé utekli do emigrace a zbytek „protřídili“ nacističtí a po nich komunističtí aparátčíci. Národ, který po získání svobody ztratil další kvalitní a – co je horší, mladé lidi, kteří se raději, byť již svobodní, usadili jinde, než v tomto českém chlívku. Město, ve kterém jsem vyrůstal a měl spoustu známých a přátel, se vylidnilo, protože spousta mých vrstevníků se usadila minimálně v Praze, ale v častějších případech třeba v USA, Británii, Irsku, Austrálii nebo jiných zemích. I já, když cestuji do Německa, Rakouska, ale i blízkého Slovenska, se často musím stydět, když se hovor stočí na to, co to u nás stále je za „bordel“. Vím, že důvody migrace mladých lidí z ČR jsou různé, ale ani v USA, ani v Británii či Irsku není takový chlívek jako tady. Nejsou tam žádní Rathové a Paroubci a politická kultura je tam na takové výši, že by Rathové či Paroubkové po jednom takovémto činu odstoupili sami!


Vím, že migrace Čechů a Moravanů z ČR je skrytá a statisticky je nás tu stále zhruba stejně. Skryté tajemství však je, že nám v tom pomáhají skvělí Slováci, pracovití Ukrajinci, přizpůsobiví Moldavané a jiné národy, jejichž příslušníci nahrazují ty z nás, kteří se na ten chlívek tady již vykašlali a usadili se jinde. Děkujme přizpůsobivosti těchto východních posil, kteří se často velmi rychle naučili český jazyk a splynuli s českým prostředím, že nás je stále tolik, kolik nás je. Kdyby k nám žádná imigrace nebyla, za chvíli by asi Paroubek s pobočníkem Rathem neměl ani komu führerovat!


Minulý týden jsem měl setkání s jedním slušným podnikatelem, který udržuje rodinnou tradici a jehož si velmi vážím. Sotva jsme si sedli, řekl mi, že si pro emigraci zvolí Nový Zéland, Jižní Afriku nebo Peru – všude lépe než tady. Debatovali jsme o tom, já tvrdil, že se to zlepší.


Jenže – po uplynutí dalších pár dní – ono se to asi nezlepší. Doba politických atentátů je totiž dávno pryč a pokud my nemáme prostředky k tomu, jak demokraticky a bez krve svrhnout Rathy, Paroubky a jiné vůdce tohoto chlívku, nejlépe je vyemigrovat na jimi vytoužený socialisticko-komunistický ostrov, kde budou všem létat pečení holubi do pusy, žít se bude na dluh a všechno bude zadarmo, tak nám bude zbývat jediné: sbalit si kufry sami – a podívat se do map.


Já bych tak daleko nemusel, stačilo by mi prozatím Řecko. V květnu tam na měsíc odcestuji, ale jsem opravdu v obavách, zda se ještě budu chtít do tohoto chlívku vrátit. Do tohoto neskutečného bince, kde vždy, jak někdo udělá čehí, jiný hned zavelí hot. Kde vždy někdo potopí vládu, která něco dokázala, kde se u piva za 30 Kč protestuje proti poplatkům za 30 Kč.


Případným vsouvalům slov, která jsem neřekl a myšlenek, se kterými nesympatizuji, zdůrazňuji: nejsem v zásadě ani napravo ani nalevo, jsem vlastenec, pokud je ale být na co hrdý (!), miluji Česko a dělám dost pro to, aby se to tady i mým přičiněním zlepšilo. V poslední době však ale stále přemýšlím o tom, jestli za ten chlívek tady mohou jen komunisté a zjišťuji, že za vše opravdu ne. Nechali jsme se znásilnit od Habsburků, nacistů, komunistů, takže Rath nebo Paroubek nebo jiní arogantní psychopaté (díky za to pojmenování, pane Kalousku!) jsou v tomto ohledu jen malí kluci, kteří neumí nic jiného než se strefovat praky do výloh a oken těm, kteří něco dokázali. A – abych nezapomněl – ještě udávat telefony a adresy. Tak, jako se to dělalo za nacistů a komunistů. Z toho je přesně vidět, jaké praktiky si Paroubkův pohůnek Rath osvojil a jak to tady bude zase vypadat, až nám komunisté ukáží tu jejich vizi Evropy. Kéž bych byl alespoň věřící, abych mohl zvolat: A pak potěš Pánbůh!! Jenže věřící nejsem, takže zbývá jen něco pro zasmání na konec: Víte, proč Paroubek tak prosazuje šrotovné? Rád mění starou za novou :-)


Autor: Rostislav Siksta | úterý 14.4.2009 7:35 | karma článku: 48,19 | přečteno: 18202x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Změna s novým prezidentem? Ta nepřijde

Levo-pravá hamounická mafie se rozhodla, že lidé jsou už dost naštvaní, a tak se rozhodla, že jim dá malý cukřík - přímou volbu prezidenta. Ostatně co, o co vlastně jde - prezident stejně nemá skoro žádné pravomoci, zákony, které vetuje, mu poslanci v pohodě přehlasují, takže nic, co by mafii mělo ohrožovat. Přesně v duchu anarchistického hesla: kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali.

13.1.2013 v 11:52 | Karma: 13,27 | Přečteno: 580x | Politika

Rostislav Siksta

Co Evropa na Česku nechápe

Mám mnoho zahraničních kontaktů a tak často přijde otázka na některé věci, které se u nás dějí. Něco, co se u nás děje, Evropa opravdu nechápe. Je to skoro jako v tom vtipu, že USA jsou zemí neomezených možností, Rusko je země kde je také možné všechno, no a Česko, tam je taky možné všechno. Takže co "zápaďáci" na Česku nechápou?

10.1.2013 v 16:00 | Karma: 32,67 | Přečteno: 1667x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Diktatura menšiny: 101 vládních dalmatinů prosadí svou!

Za každou cenu si prosadíme svoje. I kdybychom byli sami proti všem. To říká vláda, která, prostřednictvím křehké většiny 101 poslušných dalmatinů, kteří ji drží ve Sněmovně, si prosazuje zákony, se kterými většina obyvatel této země nesouhlasí. To není demokracie, to je diktatura menšiny.

20.12.2012 v 5:15 | Karma: 33,56 | Přečteno: 1237x | Politika

Rostislav Siksta

DPH v ČR: fikce nebo realita?

Zatímco v sousedním Německu oslaví příští rok již 30 let, co beze změn platí stále stejná snížená sazba DPH, my příští rok oslavovat nebudeme - sazba DPH se opět změní, přičemž vláda ještě dnes neví, co bude platit. Nebude to bohužel vědět ani za týden a do té doby o daňových změnách přerušila jednání.

30.10.2012 v 15:35 | Karma: 22,26 | Přečteno: 980x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Zrušme kostely, zrušme církve

Co dělala církev, když byly války, postavila se proti nim? Ne, žehnala vítězství. Proč se církev nepostavila Hitlerovi a žehnala jeho armádám? Církve nikdy nebyly proti systému – jsou na něm a na rozdělení moci se systémem totiž závislé.

30.10.2012 v 3:38 | Karma: 26,43 | Přečteno: 1871x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci se rozhodli umožnit prodej některých lehčích drog dospělým

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  13:37

Přímý přenos Dospělí si v Česku budou moci koupit lehké drogy jako HHC, kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC,...

Při čelním střetu zemřela těhotná spolujezdkyně, řidička jela v protisměru

3. května 2024  13:31

Dopravní policisté i kriminalisté stále šetří tragickou nehodu, která se stala minulý týden u...

Požár v garáži způsobila baterie elektrokoloběžky, škoda dosáhla půl milionu

3. května 2024  13:21

Čtyři jednotky hasičů musely dnes zasahovat u ranního požáru garáže v České Rybné nedaleko Proseče...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu, zaseklý kmen soupravu zvedl z kolejí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 13:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik