Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Světlé zítřky jsou již na dosah, přátelé (projev J.Paroubka)

Milé děti, milí kamarádi, milí naši senioři, soudružky a soudruzi, naši pracující i naši ne svou vinou nezaměstnaní. Jak všichni víte, čekají nás parlamentní volby. Věřím, že i ti z vás, kteří ještě doteď nepochopili, že to s vámi opravdu myslíme upřímně, to pochopí nyní. Víte, já jsem upřímný člověk . Co řeknu, myslím vážně. Mám vás všechny rád, dal bych vám všechno co mám. Nevěřte našim nepřátelům, kteří tvrdí, že zadlužujeme zemi. Nemají zkrátka pravdu.

Víte, práce i peněz je dost a my si vážíme vaší poctivé práce, u seniorů všech těch let, které jste odpracovali pro společnost, u studentů jejich píle, aby mohli pokračovat v naší započaté práci. U soudružek si pak vážíme jejich obětavosti, kdy kromě své úlohy pracujících zastávají také úlohy matek. Trošku jsem zaspal MDŽ, tak alespoň nyní přeji všem našim soudružkám jen to nejlepší.

 

Víte, to, čeho se ODS bojí, je moje dobrá povaha, se kterou se snažím přinést dobro všem z vás. Jsem už prostě takový, jako je nás většina u nás v ČSSD. V minulých dnech se mou osobu snažila ODS zesměšnit tím, že nemohu oživit Elvise a rozdávat párky za 2 Kč. Jenže to se pánové přepočítali. Elvisův dvojník vám zahraje k párkům za 2 koruny, k tomu vám také za 2 koruny nabídneme pivo, abyste si vychutnali také hudební produkci našich německých přátel ze skupiny Scorpions. Víte, já je nikdy neposlouchal, ale Petře se líbí.

 

Elvis a občerstvení za 2 koruny, tak jako ho já pamatuji z poctivých let, kdy naši ekonomiku nevycucávali žádní zlotřilí živnostníčci, to jsou vzpomínky! Podívejte se zpět – všichni jste poctivě pracovali a ceny byly víc než nízké. Žádný hypermarket vám dneska za ty ceny nenabídne to, co vám my nabídneme, co jsme tady před dvaceti a více lety měli!

 

Jenže to není všechno. Víme, že mnozí z vás platí kapitalistickým vyžírkům nehorázké sumy za nájmy. S tím my zatočíme. Zatím nejsme schopni ty hnusné kapitalisty, kteří se dostali k činžákům, v nichž žijete, jako slepí k houslím (prý restituce, ale kde na to nakradli ti jejich otcové??), vyhnat, tak prozatím budeme přispívat každému, kdo platí za nájem více než 30 procent příjmu. Nosí-li žena domů mzdu 12tisíc a muž 15tisíc, nebudete prostě platit takové nehorázné nájmy jako je 8 tisíc korun. My vám na to přispějeme. Našim seniorům pak přispějeme polovinu nájmu a těm, kteří žijí sami ve velkých bytech, v nichž dříve žili se zesnulým manželem a dětmi, zaplatí nájem celý, aby se nemuseli stěhovat z bytů, k nimž mají citovou vazbu. To já jako člověk z lidu lidsky chápu, to mi věřte. Ale my nekončíme u seniorů – podpoříme i mládež! Studentům budeme rozdávat bydlení na kolejích zdarma, ale podpoříme i sport a všem, co budou chtít, dáme lístky do plavečáku zdarma! Zavedeme zákon, že v případě, že nebudete schopni platit majitelům domů nájem, nebudou ho po vás moci vymáhat. Vaše právo je bydlet - ale jejich právo není na vás vydělávat! Mohou být rádi, že je tady necháme platit daně, než jim je zvýšíme. Zavedeme zákon, že majitelé domů nebudou moci zvyšovat nájmy, a ten, kdo nájem zvýší, tomu ten dům prostě znárodníme.

 

Ale co víc! Uděláme vám také levnou elektřinu. Přestaneme dotovat panu Romanovi a jeho akcionářům golfové výlety a pořádně elektřinu zlevníme. Ti z vás, kdo platí za elektřinu 1000 Kč měsíčně, za ni budou platit jen 950 Kč. Jistě uznáte, že ušetřených 50 Kč můžete použít na něco užitečnějšího, třeba na 25 piv na našich akcích. Nám to v rozpočtu chybět nebude, naši odborníci to spočítali. Jestli nějaká z těch podvodných firem uteče do těch daňových rájů – říkám za sebe: nám chybět nebudou. Ať si jdou, beztak za nás nekopali. Těm firmám, které tu zbydou, zavedeme nové povinnosti v zaměstnávání pracujících: při propuštění budou vyplácet odstupné dle požadavků a potřeb zaměstnance, který si sám určí, kolik mu bude vyplaceno! Nechceme být přeci takové lidské hyeny jako noví vlastníci firmy Opel, kteří propuštěným zaměstnancům v Belgii nabídli takovou almužnu jako je 140 tisíc euro. Dámy a pánové, kdo za to může žít??

 

Víte, jsem člověk z lidu jako vy. My to s vámi myslíme dobře, vždycky jsme to mysleli upřímně, ikdyž se to někdy špatně interpretovalo. Nás zadluženost netrápí. Ty papírky tiskneme my, na tom nějakých pár firem nic nezmění. Říkám: ať si jdou. My je nepotřebujeme. Vy, poctiví pracující, v potu tváře vyděláváte na golfové hole a nové limuzíny kapitalistů, kteří naší společnosti vůbec nic nepřinášejí. Ba co více, a to mě trápí jako jednoho z vás i jako otce, že živnostníci, podnikatelé a podobná svoloč přináší do naší společnosti jen dekadenci, neúctu, agresi a tvrdost. Jenže my víme, že takoví být nemusíme! Oni tvrdí, že bez práce nejsou koláče, jenže my tvrdíme, že jednoduše nemají pravdu. Máme náš poctivý lid, který poctivou prací vytváří statky a umožňuje jejich spotřebu i těm, kteří se na jejich tvorbě podílet nemohou. My víme, že Romové jsou bez práce jen díky diskriminaci právě těch hnusných podnikatelů, kteří je prostě ve svých firmách nezaměstnají. To oni, podnikatelé a živnostníci, diskriminují maminky s dětmi, absolventy nebo padesátníky, protože pro ně prostě nejste dost dobří. Takže jestli oni chtějí třídní válku, tak my jim ji dáme - po volbách jim to spočítáme!

 

Jenže já vám řeknu jednu věc – a to mi můžete věřit. Pro nás důležití jste. My vás diskriminovat nebudeme, nikoho z vás. Na nájmy vám přispějeme všem, Elvise vám také pustíme všem a párků za 2 koruny bude také dostatek. Pokud by nebyl, tak si jejich případný výpadek vynahradíme rychlým dovozem ze socialistické Číny – jen by se chvíli musela holt čekat fronta, než je přivezou, ale to přeci mnozí znáte ještě z osmdesátých let. Ach ta osmdesátá... všechno bylo tak krásné, z rádia hrály hezké písničky Michala Davida a ne ten dnešní randál, pivo bylo za 2 koruny a všichni jezdili vlakem na režijku.

 

Dámy a pánové, ještě bych rád dodal, že v případě našeho volebního vítězství, a v to pevně věřím, představíme naše socialistické sny i našim nejmenším. Pro nejbližší školní rok tak rozdáme našim – vašim dětem pastelky, ale ne ledajaké! Budou to vychytané pastelky od našich soudruhů ze socialistické Číny, které samy malují, a to jen to, co je v pastelkách naprogramované. Budete tak mít jistotu, že vaše děti nebudou ovlivněny pokleslou pravicovou morálkou, ale že budou vidět svět tak, jako ho vidíme i my, a takový si jej budou malovat. Svět, v němž každý pracuje podle své chuti a dostává zaplaceno podle své potřeby, ne podle zlé libovůle zlých zaměstnavatelů. Svět, v němž není nikomu upřeno právo bydlet a kde budeme na nájmy přispívat, a po vyhnání vlastníků domů budeme byty v domech rozdávat a na nové byty poskytovat bezplatné novomanželské půjčky.  Slibuji, že také zakážeme drogy, blondýnkám budeme rozdávat zdarma peroxid a zákonem také zkrátíme pracovní dobu ze 40 na 30 hodin týdně, aby si pracující mohli pořádně oddechnout a mohli i na zahrádce grilovat naše párky za 2 koruny. Přeji si vidět ten svět harmonie a štěstí, kdy každý bude moci spočinout v jistotě a bezpečí, které mu nabídneme a zákonem zaručíme. Víte, moje žena Petra již ví, že já jsem takový zastydlý romantik, hihi. Sám za sebe bych si také přál návrat termixu za 1 korunu, ten jsem měl moc rád. Víte, jsem přeci jen jeden z vás – člověk z lidu.

 

S pozdravem "Lidu lid"

 

Váš taťka dobrák J.P.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Rostislav Siksta | středa 21.4.2010 8:16 | karma článku: 32,50 | přečteno: 1846x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Konec naší papírové civilizace

Blíží se konec naší Evropy tak, jak ji známe. A nezničí ji hordy islámských nájezdníků, ale zničí ji bezpáteřní, šedí, apolitičtí, asertivní, bezpohlavní úředníci, kteří tento marast způsobili a dále v klidu působí.

27.4.2016 v 13:05 | Karma: 42,58 | Přečteno: 4619x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Tak kolik se chceme zadlužit, pane ministře?

Vyděláváte 15tisíc korun měsíčně, ale utrácíte 16,5tisíc a to v situaci, kdy už máte dluhy za 250tisíc a nevidíte ani možnost zlepšení příjmů, ani splacení dluhů? Možná Vy ne (a buďte rádi), ale stát přesně takto hospodaří.

22.9.2014 v 13:54 | Karma: 29,06 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Za zabíjení Palestinců a Židů může OSN

Ano, je to drsné se takto vyjádřit, ale v podstatě je to tak. Podívejme se na konflikt na území Palestiny z hlediska faktů, ne emocí.

29.7.2014 v 13:16 | Karma: 11,66 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

ČNB z nás udělala ještě chudší příbuzné

Bezmocnost - to je to slovo, kvůli kterému mnou cloumá vztek na mocné, kteří jedním rozhodnutím změní životy tolika lidí v tomto státě. Rozhodnutím, které je přitom diskutabilní a jen těžko vysvětlitelné. Jak může instituce, která úspěšně akumuluje ztráty v řadu desítek miliard, určovat proboha situaci nás všech??

8.11.2013 v 9:26 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Je nutné zvýšit daně!

"Bez výraznějšího zvýšení daní není možné snížit deficit rozpočtu" - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A právě proto ČSSD volit zásadně nebudu, byť mi to je platné asi jako mrtvému kabát, protože s největší pravděpodobností vyhrají volby a ovládnou tak celou republiku, jakoby nestačilo, že už teď mají na většině míst města a kraje pod svým vedením.

18.10.2013 v 9:58 | Karma: 25,51 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Divočáci v lese hledali potravu, ze země vyhrabali nevybuchlou munici

6. května 2024  11:14

Neobvyklé nálezce měla munice z druhé světové války, která desítky let zůstávala pod zemí v lese u...

Motorkáři adorující Putina míří k hrobům sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Motorkáři z Night MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, míří na pražské...

Rychlík srazil v Holýšově člověka. Záchranka také ošetřila epileptika ve vlaku

6. května 2024

V Holýšově na Plzeňsku srazil ráno vlak člověka. V péči záchranářů navíc skončil jeden z...

Boom rekreační plavby. Češi skupují lodě, kapitánských průkazů přibývá

6. května 2024

Premium Česko zažívá obrovský rozvoj rekreační plavby. Vznikají nová přístaviště, servisní centra pro lodě,...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik