Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saša

18. 8. 2010 14:23
Příště volím Piráty.

Výsledkem bude, že na každém úřadě bude jenom jedna počítačová tiskárna a jenom jedna kopírka.

Pro kopírku se zavede pořadníkový systém a evidence jako za komunistů (tehdy proto, aby nikdo nerozmnožoval protistátní tiskoviny).

Pro tiskárnu bude ustavený správce, kterému budou všichni úředníci daného úřadu své písemnosti posílat mailem a on je vytiskne a bude jim je vracet vytištěné.

Nejen že to zkomplikuje a prodlouží práci úředníků, ale zhorší to i posici občanů, kteří s nimi o něčem jednají. No a hlavně to způsobí snížení výnosu z těchto autorských poplatků (což ale bude dobře).

No, jak tak nad tím dumám, vidím, že takhle hovadina přinese i positiva a racionalisaci byrokracie a v konečném důsledku státní kase a obecním a krajským kasám ušetří... a autorskopoplatkoví vydřiduši prodělají. Takže je to vlastně dobře.

0 0
možnosti

vena65

18. 8. 2010 12:53
Problém je

že autorský zákon ve své podobě je nesmyslný a někdo se na těch nesmyslnostech chce celkem logicky přiživit. A nikdo už se ani nepozastavuje nad tím, že to není stát, který tuto normu vydal a byo by celkem pochopitelné, kdyby takovouto daň i spravoval,  ale soukromé společnosti, na které byla převedena platba daně za pochybná autorská práva. Když přijdete s vynálezem, jehož vývoj vás stojí obrovské množství peněz, stát tuto vaši investici je ochoten chránit tak, že si za ochranu musíte platit. Když poskládáte pár slov vedle sebe a označíte to za autorské dílo, nebude vás ochrana na dalších 50 let stát ani korunu a běda tomu kdo těchto pár slov, třeba i s obměnou někde použije.

Řešení je jedno. Komu se nelíbí, nechť to dá jasně najevo při volbách. Strany, které se ozývají proti tomu, jak je zneužíván autorský zákon tu máme.

0 0
možnosti

OskarPokorny

18. 8. 2010 12:33
Souhlas

Naprostý soulas. Další smutná zkutečnost je, že ony organizace rozdělují peníze mezi zastupované autory podle velmi podivných metod(zvýhodnují se něktří interpreti) a obrovské peníze jim tak nějak zůstanou za nehty..

0 0
možnosti

physician

18. 8. 2010 12:05
Pirátská strana

Jedinou obranou proti narůstajícím požadavkům paušálních plateb je volit Pirátskou stranu, tak aby se aspoń dostala do parlamentu. Pokud někdo považuje tuto stranu za extremní a nevolitelnou, ať nenaříká. 

0 0
možnosti

bitkar

18. 8. 2010 12:06
Re: Pirátská strana

pirati nejsou jedinny, kdo to ma v programu. Kouknete do programu strany svobodnych obcanu. http://www.svobodni.cz

0 0
možnosti

bitkar

18. 8. 2010 12:01
znasilneni

asi by me meli preventivne zavrit za znasilneni, mam totiz penis :D

je to smutny tehle system.

0 0
možnosti

lunak

18. 8. 2010 12:01
Státem posvěcený raketing!

S autorem článku nelze než souhlasit. Jsem jen zvědavý, co se ještě v rámci "autorských práv" či jiné formy vydírání obyvatel objeví. Inspiraci by mohli na ministerstvu kultury (ale i jinde) najít třeba cara Petra Velikého - daň z modrých očí, daň z fousů a podobně. Třeba Kalousek by se tak na aktivitách "autorských svazů" mohl naučit, jak naplnit znovu státní kasu. Aby třeba nemuseli ubírat na platech sobě. Kdo konečně vymete ten Augiášův chlév?

0 0
možnosti

semelik

18. 8. 2010 11:56
ono totiž lapnout konkrétního zloděje dá moc práce

daleko jednodušší je vybírat paušál, jako kdyby kradli všichni.

A třeba taky kradou, ne? Tak co.

Přesto přeju pěkný den

0 0
možnosti

Modrá Jana

18. 8. 2010 11:35
A to je teprve začátek

toho, kolik se bude platit. Jen tak pro zajímavost, kolik platí hostinští za jeden televizor a jedno rádio v restauraci několika organizacím, jejichž zlodějské manýri jsou posvěceny státní institucí MK.  1 TV =350,- Kč za měsíc pro OSA, Dilia a OAAS, 1TV = 250,- Kč pro INTERGRAM, 1TV = 100,- Kč pro OAZA, 1TV = 145,-Kč, koncesionářský poplatek,celkem měsíčně za 1 TV zaplatí hostinský  845,-Kč a za jedno rádio 370,- Kč. Legálním zlodějnám je cesta otevřena dokořán.;-D

0 0
možnosti

vena65

18. 8. 2010 12:57
Re: A to je teprve začátek

A nikomu nedochází, že se platí za autorské práva kumulovaně. Šiřitel je přece ČT a ta jediná má platit autorské poplatky za TV.

0 0
možnosti

mar1981

18. 8. 2010 11:13
není to výmysle MK

je to výmysl nadnárodních vydavatelství (film, hudba, tisk), která řeší jak s napakovat. Jejich lobby je tak silná, že USA už podlehly a teď to čeká i EU. O autorských zákonech se jedná již přes rok v EU parlamentu a čas od času prosáknout nějaké informace, nicméně nikd nechce být konkrétní, aby se do vymýšlení zákonů nezapojovali i strany, kterých se to dotkne nejvíc.;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik