Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

My nic, my muzikanti

Je otřesné sledovat, jak se premiér Nečas dušuje tím, že o ničem nevěděl a není důvod odstupovat. Vrcholní politici koalice jej podporují a to, o co v nejbližších dnech půjde, bude názor soudu na to, zda tzv. trafiky pro rebely jsou korupcí nebo ne. I kdyby nebyly, není dost důvodů pro to, aby náš oblíbený Péťa přijal minimální morální odpovědnost, kterou měl přijmout už dávno?

Politika v naší zemi není žádnou službou pro lidi. Politici nemají pocit, že by se měli občanům zpovídat nebo jim sloužit. Slouží svým vlastním zájmům, své straně, svým lobbistům, svým šedým přátelům v pozadí. Nejsem si jist, jestli to někdy za uplynulých 23 let bylo jinak, ale co mě neskonale irituje je to, jak i vrcholný politik, jakým Petr Nečas je, si nevidí na špičku vlastního nosu.

 

Bude teď na soudech, aby rozhodli, zda poskytnutí "trafik" rebelům z ODS výměnou za to, že vládu nepotopili, korupcí je nebo není. Bude na soudech, aby určili, zda Peťova oblíbenkyně Nagyová překročila sledováním jeho manželky zákon nebo ne.

 

To, co se nám nyní koaliční politici snaží namluvit je, že všechno je v "normálu". Nic se vlastně neděje. Peťa o ničem nevěděl, to jen ta jeho blonďatá intrikánka. Peťa nemá problém vylézt před novináře a ještě kritizovat práci policie za údajné poškození obrazu ČR v Evropě!?

 

Nezbláznil se už ten chlapec?? Poškození obrazu ČR v Evropě... kde na to přišel? Ten obraz, pokud náhodou byl někdy lepší, poškodilo celé vládnutí této vlády, která má za sebou tolik skandálů a intrikánských pohybů, že všechny vlády před nimi jich tolik neměly. ODS si se svými nohsledy z TOP09 a "LIDEM" (?) dělá prostě co chce. Dávno není tou stranou, kterou bývala. Její volitelnost se propadla kamsi na dno bahna a to, že to její vrcholní politici nevidí, je jen důkazem, že přes to morální bahno ve svých očích už nejsou schopni vidět realitu.

 

Možná to vše je legální, Péťo... protože zákony této země si politici včetně vás upravují k obrazu svému. Občan nic nezmůže, protože tahle i tamta sviňárna je legální. 

 

Jenže ono existuje i něco, čemu se říká morální odpovědnost. A jsem přesvědčen, že i kdyby premiér této vlády o "ničem nevěděl", měl už před pěknými pár hodinami podat demisi. Proč?

 

- protože Nagyová je jeho prodloužená ruka, "vrchní ředitelka", za kterou zodpovídá. Pokud sledovala jeho manželku, domlouvala schůzky s lobbisty atd., nese za to odpovědnost on. Jako ve firmě, kde firma dostane pokutu za pochybení svých zaměstnanců. A obávám se, že zde to není jen "pochybení"...

 

- protože vláda už dávno ztratila legitimitu. Nikdo ji nevolil, ministři se již téměř komplet prostřídali za jiné, odpovědnost vůči občanům? Ale jděte...

 

- protože je premiérem ODS. Pokud policie zatýká vrcholné představitele ODS a na ně napojené prominenty, je to právě on, kdo za to nese zodpovědnost. 

 

- protože ODS spadla na hranici volitelnosti a to právě tím, co tato vláda předvádí. Nemá to koncepci, nemá to hlavu a patu, nemá to opodstatnění. Ale jsme u koryt a jedeme. Hurá!

 

Peťo, odstup. Ztratil jsi manželku, milenka skončí v base, lobbisti Ti nepomůžou. ODS je mrtvá, vláda je nanic, lidi jsou víc než naštvaní.

 

Možná je to vše legální a v ČR "normální". V jiných, opravdu vyspělých zemích, to normální opravdu není. Tento humus, který jen završuje dlouhou sérii vládních skandálů, jen potvrzuje to, že naše politika ještě do vyspělé Evropy zdaleka nepatří. Jsme někde na půl cesty mezi Ukrajinou, kde se poslanci mlátí mezi sebou, a tím, co politika = služba pro lidi, má opravdu být. 

 

Peťo, to, co poškozuje obraz ČR v Evropě, jsi teď Ty. Nebuď šaškem, nestrkej hlavu do písku a přijmi zodpovědnost. Odstup.

Autor: Rostislav Siksta | sobota 15.6.2013 9:08 | karma článku: 32,80 | přečteno: 1138x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Konec naší papírové civilizace

Blíží se konec naší Evropy tak, jak ji známe. A nezničí ji hordy islámských nájezdníků, ale zničí ji bezpáteřní, šedí, apolitičtí, asertivní, bezpohlavní úředníci, kteří tento marast způsobili a dále v klidu působí.

27.4.2016 v 13:05 | Karma: 42,58 | Přečteno: 4619x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Tak kolik se chceme zadlužit, pane ministře?

Vyděláváte 15tisíc korun měsíčně, ale utrácíte 16,5tisíc a to v situaci, kdy už máte dluhy za 250tisíc a nevidíte ani možnost zlepšení příjmů, ani splacení dluhů? Možná Vy ne (a buďte rádi), ale stát přesně takto hospodaří.

22.9.2014 v 13:54 | Karma: 29,06 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Za zabíjení Palestinců a Židů může OSN

Ano, je to drsné se takto vyjádřit, ale v podstatě je to tak. Podívejme se na konflikt na území Palestiny z hlediska faktů, ne emocí.

29.7.2014 v 13:16 | Karma: 11,66 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

ČNB z nás udělala ještě chudší příbuzné

Bezmocnost - to je to slovo, kvůli kterému mnou cloumá vztek na mocné, kteří jedním rozhodnutím změní životy tolika lidí v tomto státě. Rozhodnutím, které je přitom diskutabilní a jen těžko vysvětlitelné. Jak může instituce, která úspěšně akumuluje ztráty v řadu desítek miliard, určovat proboha situaci nás všech??

8.11.2013 v 9:26 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Je nutné zvýšit daně!

"Bez výraznějšího zvýšení daní není možné snížit deficit rozpočtu" - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A právě proto ČSSD volit zásadně nebudu, byť mi to je platné asi jako mrtvému kabát, protože s největší pravděpodobností vyhrají volby a ovládnou tak celou republiku, jakoby nestačilo, že už teď mají na většině míst města a kraje pod svým vedením.

18.10.2013 v 9:58 | Karma: 25,51 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:43

Třináctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po útoku muže ozbrojeného mečem v...

Kolumbijská univerzita zavřela kampus, podmínečně vylučuje protestující

30. dubna 2024  8:35,  aktualizováno  14:39

Newyorská Kolumbijská univerzita v úterý oznámila omezení přístupu na svůj kampus na severu...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik