Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mordusa

12. 11. 2009 9:27
Je to mediální balast

ta stávka a nátlak je totiž evidentně způsobený tím, že se jedná o v podstatě veřejnou organizaci, ke které není alternativa. Všechny  argumenty, které ve sdělovacících propstředcích odboráři prezentují jako nutné k udržení zaměstanosti a nutnosti přidělění peněž by v běžném soukromém podniku neměly šanci na úspěch, nebo by se odborái a zaměstnavatel (v tomto případě magistrát) prostě museli dohodnout.

Nechci nikomu stranit ani nadržovat, ale jestliže se magistrát (alias Bém) ptá proč to a to, měli by mu odboráři odpovědět.  Lidi rádi sliší na laciná gesta, prohlášení vynášená pod tlakem za zejvně nerovných podmínek. Pak takové strašení lidí že nepojedede doprava působí spíš psychologicky tak, že magistrát je ten zlý, který nechce dát chudému příbuznému almužnu, když nemá na přežití.

Kdo z nás obyčejných ale skutečně ví, jak to celé je?

Uvidíme, jak tento tlak pan Bém ustojí, neboť na nyní mediálně zmasírovanou masa média určitě tuto Bémovu kauzu vytáhnou před nejbližšími volbami.

0 0
možnosti
AT

Antek

10. 11. 2009 17:50
Jó Pražáci,ti se maj

Doprava jim jezdí každých 5 minut,ale pořád je to málo.Já bych jim přál bydlet někde na vesnici,kde vlak nebo autobus jede 3x-4x za den...

0 0
možnosti
MP

Vrah

10. 11. 2009 18:27
Re: Jó Pražáci,ti se maj

Jenomže kdyby v Praze jezdila doprava s takovou „hustotou“, tak do dopravního prostředku nenastoupíte, protože budou chtít nastoupit tisíce dalších. Nadto se přemnoží už tak dost nabubřelá osobní automobilová doprava a to, čemu dnes říkáme ucpané silnice, bude ráj proto tomu, co by následovalo.

0 0
možnosti
AR

Tritonek

10. 11. 2009 15:58
tvůj názor

jedna věc je myslím, špatně formulovaná, píšeš, že každý žijeme ve svobodné zemi a můžeme si dělat co chceme (v posledním odstavci - nebo velmi podobná formulace) je ale potřeba říci, kdyby si každý dělal úplně co chtěl byla by to anarchie a ne demokracie, v demokracii se musíme i my řídit určitým řádem

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

10. 11. 2009 15:54
No...

...a nejvic by me pobavilo, kdyby se v jeden den sesla stavka DP s mecheche Stechovy smecky nebo navstevou mlikaru. To by jim patrilo. :o)

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik