Velký Gatsby přijel do Parkhotelu v Plzni

Celé Západní Čechy na jednom místě. Tak nějak to vypadalo v pátek 11.3. v místním hotelu. Jako by se sešly postavy z Gatsbyho, Chicaga, a podobných dobových "klasik" na jednom parketě.

A to doslova! Dámy a slečny v třpytivých šatech s rukavičkami a péry ve vlasech, pánové v krásně padnoucích kvádrech. Kolem sedmé hodiny večerní se to začalo před hotelem všechno scházet..
U šaten nás čekala první fronta večera. Už tam bylo jasné, že ten večer si pěkně počekáme snad na úplně všechno.
Parket v hlavním sále se začal pomalu ale jistě plnit nedočkavými tanečníky. Moderátor seznámil příchozí s programem večera a pak už následoval očekávaný taneční workshop.
Po zahájení plesu v osm hodin nastoupila taneční skupina se svým poutavým vystoupením později následovaná modelkami a modely v dobových "kabaretních" šatech. Po přehlídce už pranic nebránilo  hromadnému rozvlnění po parketě v rytmu známých rytmů písní. Nutno poznamenat, že jsme očekávali trochu více těch dobových. Ku příkladu ze zmíněného Chicaga. Skladeb z Gatsbyho také moc nezaznělo, pokud nepočítáme hudební doprovod přehlídky, či vystoupení.  Mě osobně utkvěla v hlavě píseň z Pomády. Ta potěšila, avšak několik dalších "rádiových pecek" ji celkem slušně zazdilo..I přes to myslím, že si každý ten večer našel to své. Když už mluvíme o plese s tématem Great Gatsby, kde kdo by čekal tématické melodie po celý večer, ale že je uslyšíme až po půlnoci, to mnoho z nás dost překvapilo..
Co se týče osazenstva, mohli jste zde potkat spolužáky ze Západočeské univerzity, kamarády ze středních škol, ale také povědomé tváře kulturního dění ve městě.
Kolem půl jedenácté se utvořil na parketě neproniknutelný půlkruh zvědavců očekávajících barmanskou show a vzápětí začaly vzduchem létat lahve a shakery. Úderem půl dvanácté byla na programu velká hra o ceny, následovaná půlnočním překvapením v podobě ohňostroje nad hotelem,  který si nenechala ujít více jak polovina zúčastněných. Poté už pokračovala volná zábava až do druhé hodiny večerní, kdy byl letošní ročník plesu oficiálně ukončen a všichni jsme se z prostředí počátků minulého století vrátili do reality dnešní doby.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Simona Kutlwašerová | středa 16.3.2016 15:33 | karma článku: 11,76 | přečteno: 375x
  • Další články autora

Simona Kutlwašerová

1.nákup na Košík.cz

15.1.2020 v 19:35 | Karma: 15,46

Simona Kutlwašerová

Úchvatná Bohemian Rhapsody

27.11.2018 v 15:08 | Karma: 10,97