Titanic opět připlul do Prahy

Jako by jsme se ocitli v jiné době..Všude kolem nás artefakty ze slavného vraku "nepotopitelné" lodi, které čekaly několik desítek let na dně oceánu, na své vyzvednutí a zrestaurování, nechány napospas zubu času.

Celou republiku zavalili plakáty poutající na probíhající výstavu předmětů z Titanicu, konající se v Praze v Letňanech. Podle toho to také na výstavišti vypadalo. Fronta u vstupu, fronta u brány, kde pouštěly dle času, na který jste měli rezervovanou vstupenku... Jen u pokladen nebyly vůbec žádné fronty.
Po vstupu do "areálu" jsme obdrželi audio průvodce, který nás příjemným hlasem seznámil se všemi důležitými informacemi a fakty, co se týče Titanicu i historie začátku minulého století. Každý také dostal palubní lístek s informacemi o skutečném cestujícím.
Na začátku prohlídky byly tabule s informacemi o každém roku od počátku století do doby stavby lodi . V každém roce si jistě každý našel něco co ho velmi zaujalo, ba možná překvapilo. Bylo opravdu co číst.. Po shlédnutí krátkého dobového dokumentu už jste mohly jste se mohli vypravit sledovat třeba postup stavby a Titanicu a osud jeho sesterských lodí Britanicu a Olympicu.  Nejvíce lidí se vždy zdržovalo u vitrín s artefakty z lodi, avšak zajímavé informace jsme našli také na tabulích po celém obvodu prohlídkového okruhu. Odvážlivci mohli zjistit, jak dlouho udrží ruku na opravdovém ledovci a zda se na něm poté objeví otisk ruky. V další části jste se dle třídy a jména na palubním lístku našli na tabuli.a zjistili, zda jste přežili plavbu či nikoliv. Zajímavé je, že nejvíce přeživších bylo z posádky lodi.
Mohli jste si zahrát na Jacka a Rose v jejich nezapomenutelné scéně na přídi lodi, nebo se vyfotografovat s v plastice s dobovými šaty. Každý si na výstavě přišel na své, mohl zjistit informace jak o životě v tehdejší době, tak o stavbě, vybavení a detailech týkající se parníku.
Určitě je to výstava, na kterou se vyplatí si do Prahy zajet, jelikož kdo ví, kdy se u nás zase objeví.
 

Titanic Praha 2016

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Simona Kutlwašerová | neděle 28.2.2016 16:05 | karma článku: 14,73 | přečteno: 666x
  • Další články autora

Simona Kutlwašerová

1.nákup na Košík.cz

15.1.2020 v 19:35 | Karma: 15,46

Simona Kutlwašerová

Úchvatná Bohemian Rhapsody

27.11.2018 v 15:08 | Karma: 10,97