"Slavné" Herlíkovice zklamaly

Všude opěvované, vyzdvihované Herlíkovice zklamaly. Ti, kdo se ve čtvrtek 12.2.2015 vydali do zmíněného střediska na lyžovačku museli být překvapeni povrchem sjezdovek, jež na ně čekal. 

Místo krásně upravených, utáhnutých sjezdovek jsme byli svědky zmrzlých, velikých "ploten" a "muld" všude, kam jen oko dohlédlo. Pády byli u lyžařů i snowboardařů velice časté. Začátečníci neměli téměř jediný svah, vhodný pro svůj trénink. Vinu na tom mělo i nepovedené počasí. Mnoho lyžařů odsuzovalo také "vyhlídkovou" sjezdovku, označenou zelenou fajfkou jako sjízdnou, kde však byla jen zelená místa na 60% a slabý sněhový poprašek na zbytku trasy.
Ochranka u projede permic hlídala, aby se neprodávali mezi lyžaři. Nemohla však ovlivnit prodej na parkovišti, kde se to povedlo mnoha lidem, kteří byli znechuceni podmínkami a rozhodli se odjet dříve, než jim vypršela doba lyžování.
Je jasné, že počasí má na úroveň sjezdovek vysoký vliv, avšak upravenost a udržování jakbysmet. Kdyby v ten čtvrtek svítilo slunko, byla by z technického povrchu shvahů břečka téměř okamžitě. Nápor sjezdařů by změnu povrchu ještě zrychlil. V daný den se umrzlý podklad nafoukaného technického sněhu neměl jak změnit ve sjízdnější povrch, jelikož bylo celý den pod mrakem. Proto byl k mání celou dobu lyžování pouze zmrzlý povch s muldami a plotnami. 
Jev jakým je počasí však bohužel neovlivníme. Nezbývá, než doufat, že při vhodném počasí narazíme ve ski areálech na dostatečně upravené sjezdovky.

Autor: Simona Kutlwašerová | pátek 13.2.2015 16:52 | karma článku: 8,21 | přečteno: 891x
  • Další články autora

Simona Kutlwašerová

1.nákup na Košík.cz

15.1.2020 v 19:35 | Karma: 15,46

Simona Kutlwašerová

Úchvatná Bohemian Rhapsody

27.11.2018 v 15:08 | Karma: 10,97