Podzimní Křivoklát

Jednu zářijovou sobotu jsme se vydali na hrad Křivoklát, který se dost často lidem plete s nedalekým Karlštejnem. Není divu, vždyť se na oba dostaneme z nádraží v Berouně a na obou také pobýval Karel IV.

Vyrazili jsme z Plzně směr Beroun a dále Křivoklát.
Regoinálka naším směrem byla plná rodin s dětmi a cyklistů. Nemluvě o kvantu vodáků již ve vlaku z Plzně.  Není se čemu divit, počasí jim více než přálo.
Po výšlapu k hradu nás čekalo krásné, prostorné nádvoří, velmi podobné tomu karlštejnskému.
U vstupenek jsme si označili pohledy tematickými tiskátky s hradem a koupili si lístky do hradu.
Průvodkyně byla velmi příjemná, její výklad byl obsáhlý, ale ne nezajímavý. Zkrátka něco pro mě, laického milovníka historie.
Z prohlídky jsme se vydali na nedaleký vyhlídkový okruh.
Výhled byl úžasný. Hlavní věž byla bohužel zakryta lešením z důvodu opravy, ale i tak to stálo za to. Modrá obloha panorama ještě umocňovala
Poté jsme celý hladový seběhli pod hrad do restaurace „U jelena“.  
Obsluha byla velice neochotná, vůbec se nesnažili nám pomoci s výběrem stolu, z vnitřních prostor nás vykázali s tím, že je obsluha pouze na zahrádce. To nás utvrdilo v tom, že se sem již nevrátíme a nemohou od nás čekat pozitivní recenze. Uvnitř to vypadalo jako někde v Hiltonu, venku na pompéznost naopak moc nedbali.
O kousek níž byl další, příjemně vyhlížející podnik. Zahrádka byla plná rodin s dětmi, uvnitř nikdo. Zalíbil se nám stůl u baru. V minutě jsme tam seděli a hned vybírali pívo k osvěžení.
Oběd byl výborný, jen na nás trošku zapomínali při obsluhování venkovních prostor. Pod svícnem je největší tma, což tu bylo naprosto evidentní. Obsluha byla v nezvykle nízkém počtu, ale i tak se ale snažili vše stíhat.
Pak už jsme se pomalu vydali směrem k vlaku. Na nádraží opět čekalo mnoho cyklistů s dětmi, turistů a výletníků.
Krásný výlet na jeden z nejstarších středověkých hradů u nás jsme zdárně zvládli a už teď plánujeme výjezd na Karlštejn, kde se moc těším do Velké věže.
Snad nám také vyjde počasí, jako nyní.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Simona Kutlwašerová | čtvrtek 29.3.2018 10:54 | karma článku: 9,88 | přečteno: 403x
  • Další články autora

Simona Kutlwašerová

1.nákup na Košík.cz

15.1.2020 v 19:35 | Karma: 15,46

Simona Kutlwašerová

Úchvatná Bohemian Rhapsody

27.11.2018 v 15:08 | Karma: 10,97