Plzeňské folklorní Vánoce 2015

Poslední adventní neděle se nesla v rytmu folklorních melodií. Měšťanská beseda se ten večer rozezněla v rytmu staročeských českých písní. Vánoční atmosféra se dala krájet.

 

Na začátku, pro uvedení do atmosféry Vánoc a lidové tématiky, zahrál nám Plzeňský soubor MLS.
Tahle šikovná a veselá skupina muzikantů a zpěváků nás svými písněmi zavedla do starých českých vsí a hájů. Samozřejmě nechyběly ani staré české Vánoční skladby.
Následující folklorní soubor Malá muzika Rokytka z Rokycan nám předvedl své krásné tance za doprovodu jejich písní z Rokycanska, Chodska a Plzeňska.Soubor se na jeviště ještě několikrát v průběhu večera vrátil a vždy překvapil svou originalitou a dokonalým provedením vystoupení.
Svými pestrobarevnými kostýmy upoutal naši pozornost Chodský soubor Mrákov. Jejich krásné chodské melodie nás zatáhli do nedaleké oblasti na rozhraní Českého lesa Šumavy a předvedli nám to nejlepší ze svého pestrého repertoáru.
Do jazzových vod nás na skok zavedlo vokální trio Prime Time Voice.
V repertoáru mají však nejen swingové a filmové hity. Od svého založení v roce 2013 se dostala až na prestižní Londýnskou a Německou jazzovou scénu. Zahráli nám jak filmové melodie s malou hádankou, tak i část ze svého jazzového repertoáru. Bylo to příjemné zpestření večera.
Na závěr nám páteční podvečer zpříjemnil Plzeňský dětský sbor.
Tento 70 členný soubor, jež má v repertoáru hudbu všech stylových období, muzikálové i lidové písně, upoutal naši pozornost nejen svými krásnými písněmi, ale i překrásnými „kostýmy“. Já sama jsem při jejich zpěvu zavzpomínala na své roky působení v severočeském sboru.
Na závěr se na pódiu sešli všichni účinkující, aby si spolu s publikem zazpívali Vánoční písně.
 

folklor

 

Autor: Simona Kutlwašerová | čtvrtek 24.12.2015 15:27 | karma článku: 10,10 | přečteno: 185x
  • Další články autora

Simona Kutlwašerová

1.nákup na Košík.cz

15.1.2020 v 19:35 | Karma: 15,46

Simona Kutlwašerová

Úchvatná Bohemian Rhapsody

27.11.2018 v 15:08 | Karma: 10,97