Metal rozparádil Zlín

O pátku 30.10.2015 se z místní haly Euronics ozývaly hlavně metalové tóny. Jejich strůjcem byly nizozemská Epica , švýcarská folkmetalová parta Eluveitie a jejich předskokan, švédská melodic dethmetalová banda Scar Symetry.  

Švédové rozproudili krev v příchozích svými chytlavými a velmi melodickými písněmi a připravili tak půdu pro nářez, který měl následovat.
Tahle parta se nemusí zdát nejoriginálnější, avšak je tím kvalitnější. Vícero zdrojů zastává názor, že největší vliv na tvorbu kapely má skupina Silwork. Zážitek to byl vskutku zajímavý. Jejich pojetí metalu bylo více než zajímavé a melodie velmi poutavé, až vybízející k pohybu.
Po rozjezdu se švédy nastoupili na pódium švýcarští Eluveitie v celé své kráse.

I když zvuková a světelná stránka koncertu nebyla, dle názorů většiny příchozích, zrovna nejlepší a nejkvalitnější, ti co repertoár kapely znali, mohli ve většině případů poznat, o kterou písničku se zrovna jedná. Avšak nebylo to vždy úplně lehké.
Opřeli se do toho ale jak se patří a dokázali fanoušky i překvapit, když zahráli krásné instrumentální skladby mezi těmi rychlými metalovými klasikami. Klasika a jedna z nejznámějších skladeb Inis Mona zazněla jako vykřičený a vytleskaný přídavek po opětovném příchodu kapely na pódium.
Po krátkém zvučení už se hala opět otřásala v rytmu metalových pecek, tentokrát s prvky opery, typickými pro nizozemskou Epicu.
Kapela, v čele s mezzo-sopranistkou Simone Simonsovou doplnila bujarý a velmi rozjetý metalový večírek o další krásné melodické metalové šlágry.
Přiznám se, že pecku Storm the Sorrow jsem ani z maximální blízkosti pódiu, ani z větší vzdálenosti pořádně neslyšela. Překvapilo mne, že ve skladbě, kde mají „hlavní slovo“ klávesy, byl slyšet sotva zpěv Simone, a občas bicí.
Fanoušci si však koncert užívali a kapely je hecovali k tanci v kruhu, ve dvojicích a a pak i k rozdělení do dvou stran s následným „střetem“ v rytmu rychlého metalu.
 

 

 

Autor: Simona Kutlwašerová | neděle 22.11.2015 10:11 | karma článku: 8,59 | přečteno: 214x
  • Další články autora

Simona Kutlwašerová

1.nákup na Košík.cz

15.1.2020 v 19:35 | Karma: 15,46

Simona Kutlwašerová

Úchvatná Bohemian Rhapsody

27.11.2018 v 15:08 | Karma: 10,97