Fantom opery opět zazářil v Praze

Obnovená premiéra jednoho z nejpopulárnějších muzikálů všech dob, opět vyprodala pražskou Goja Music Hall. Libreto, neboli scénický námět přeložil do češtiny Jaroslav Machek. Nezapomenutelnou hudbu složil Andrew Lloyd Webber

Představení, ověnčeno několika prestižními cenami sklidilo od publika v pražské Goji bouřlivé ovace.  Pěvecké výkony byly dechberoucí. Bohuš Matuš, jehož medově laděný, specifický hlas se nesl celým představením jako obláček plující po obloze, předvedl úctyhodný výkon coby hluboce zamilovaný sok obávaného Fantoma. 
Scéna se zkouškou baletní části hry v opeře působila svým profesionálním provedením velmi věrohodně, i když se jednalo pouze o hranou pasáž představení.Ohromily mě také kulisy muzikálu a to nejen díky jejich nasvícení.
Doslova jako by je někdo ze zámeckého sálu přestěhoval na jeviště.
Pro ty, co již viděli originál muzikálu, či jeho filmovou verzi, bylo možná překvapením rozdílný sled písní, oproti filmové verzi.
Já jsem si při prvních tónech známé melodie tohoto muzikálu vybavila okamžitě anglickou verzi, překrásně zazpívanou finskou zpěvačkou Tarjou, bývalou členkou skupiny Nightwish.
Co se týče kostýmů, byla to jedním slovem nádhera. Precizní práce s barvami a krajkami, která v konečné fázi vypadala velmi vznešeně a poutavě.
Není se čemu divit, že bylo na co se dívat, v muzikálové šatně je na tento muzikál připraveno více jak 230 kostýmů.
Pasáž s maškarním bálem je jedna z nejzářivějších okamžiků celého představení. Tanečníci, korzující po jevišti, jako po překrásném sále, mě doslova přikovali k sedadlu.
V hlavních rolích se v pátek 2.10.2015 představili Marian Vojtko coby obávaný Fantom, Michaela Germotová jako překrásná Christine a již zmíněný Bohuš Matuš alias Raoul.
Vřele všem příznivcům muzikálu doporučuji tento nevšední a nezapomenutelný zážitek.

Fantom opery 10/15 Goja music hall

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Simona Kutlwašerová | sobota 3.10.2015 16:20 | karma článku: 9,04 | přečteno: 342x
  • Další články autora

Simona Kutlwašerová

1.nákup na Košík.cz

15.1.2020 v 19:35 | Karma: 15,46

Simona Kutlwašerová

Úchvatná Bohemian Rhapsody

27.11.2018 v 15:08 | Karma: 10,97