Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠT

stefi_ul

22. 1. 2010 12:12
Hlinka...

Pan Hlinka nasemu hokeji chybi vic, nez si kdo dovede predstavit. Ruza byl skvelej hrac, ale s tou trenerinou nevim. Rosady ve slavii uz zacinaji byt velice podivne. Vyhazovani pracovitych hracu, rosady brankaru, angazma cizincu... Nejvic me ale pobavil vcera komentator, ktery mel poznamku k Darcy Campbellovi pri bitce... "tento hrac NHL se asi divi, co se tu deje"... a on pri tom zahral neveritely cely jeden zapas NHL za Columbus...  Tohle me stve na ceskym hokeji daleko nejvic.... Ti hraci, jak se o nich pise a mluvi, jsou levni... Ale mladici z juniorek by byli levnejsi, navic by dali srdce a bojovnost. Na obranu proti tomu zase musim rict, ze pracovitost mladeze jde strasne dolu. Jedina zachrana juniorskeho a mladsiho hokeje je angazovat HOLIKa na nejaky dulezitejsi post a nechat ho pripravit nejakou koncepci. Je to tvrdak, ale to proste patri k vychove tech vyrostku. Jak jinak by ziskal 2 zlata s juniorama. jedine svou tvrdosti.

0 0
možnosti

martin013

22. 1. 2010 13:49
Re: Martin - autor

Dík za reakci. Hlinka samozřejmě chybí, on měl super nadhled. Ale jak píšu v článku, musíme jít dopředu a nedívat se moc do minulosti. Je to pryč. Snad se začíná rýsovat řešení. Uvažuje se o šéftrenérovi pro celou mládež, zatím padlo jméno Lener, ale nic hotového není. Holíka mám celkem rád, i když má mnohokrát radikální názory. Otázka je, jestli by ještě trénování vzal. Jako spolutvůrce koncepce, proč ne. Jinak jsem proti tomu, aby průměr až podprůměr NHL tu byl vydávaný za nějaké oživení extraligy. Musíme si pomoct sami a to vlastní cestou. Výborně s mládeží pracují Švédové a taky třeba Švýcaři. Co získat nějaké zkušenosti od nich? Ale u nás zůstane základní problém - finanční možnosti. Kdo ze sponzorů dneska v těžkých dobách bude výrazně podporovat mládež? I extraligové kluby mají co dělat, aby se ufinancovaly.

0 0
možnosti
J

JardaTichy

22. 1. 2010 11:42
Je to tak.

Dvacítka dopadla podle toho,jak se utvářela.V lize a extralize juniorů je spousta hráčů,trenér si nedal práci je vybrat,prostě sestavil z toho,co mu kluby doporučily.A spíš na posledníchvíli,proto se výkon lepšil,místo aby byl už na začátku stabilizovaný.Vybraná repre si mohla vícekrát zahrát už doma,aby se sehráli.A nedoplňovat těmi,co jsou venku.Ti hrají za cizince,ne za vlast.

Stejně tak má Slavia dost sil,aby si setavila potenciální útočné a obranné řady z perspektivních mladých a nechali je spolu občas zahrát alespoň v první lize.Proč to nedělají,je záhadou.Vždyť Růža hlásá lásku k začínajícím hráčům - doufejme,že ne jen k jednomu.(to by bylo sice pochopitelné,ale málo).V této sezóně to na titul nevypadá,pak by mladí měli dostat šanci,stejně Slávie nespadne do baráže.

Je ovšem fakt,že každý tým se vyvíjí ve vlnách, nastaly trochu horší časy.Pomohlo by  změnit atmosféru v týmu,to by měla být práce asistenta.Jeden tým se dokáže  herně změnit,když je v pohodě,v dobré atmosféře.

0 0
možnosti

martin013

22. 1. 2010 14:04
Re: Martin - autor

Někdy se mi zdá, že trenérům chybí větší odvaha dát do nominace více hráčů z Evropy a domácích lig. Kdyby se ten poměr otočil, možná by se mladí ani tak nehrnuli hned ven, protože by viděli šanci si v reprezentaci zahrát. Ale to souvisí i s tím, že si musí zahrát extraligu, nebo mít tu šanci. Dnes ji mají jen v některých týmech a to ještě většinou ve čtvrté lajně.  Jako by nikdo nechtěl riskovat. Někteří trenéři k tomu říkají, že nebudou nominovat juniory za každou cenu, ale jen pokud budou dobří, nebo lepší než jiní hráči v týmu. Takže je to takové trochu co bylo dřív - vejce nebo slepice?

0 0
možnosti
M

Medvedref

22. 1. 2010 11:39
Růžička

Růžička se cítí jako největší šéf hokeje a opak je pravdou.Málokdo kromě snad slávistů ho nikdo nemá rád.Je hodně vidět že žádný zachránce hokeje není a když mu nejspíš schne pramen ve slávii tak jde ke dnu i s ní.

0 0
možnosti

martin013

22. 1. 2010 13:58
Re:Martin - autor

Já Růžičku respektuji, ale zdá se, že vládne až moc velkou mocí v rámci celého našeho hokeje. Na úrovni klubu to má dopady během zápasů, jeho diskuse s rozhodčími jsou pověstné. Nedělá to sám, diskutují i ostatní trenéři, osobně bych byl proto to zakázat. Jde o formu nátlaku.  Na úrovni reprezentace by měl mít expertní skupinu, která by předkládala nějaké alternativy. Konečná zodpovědnost je nakonec ale samozřejmě na něm. Uznávám, že nominace na Vancouver není nejhorší, i když otazníky tam jsou. Každý trenér ale dává hráče, kterým věří. Jiný by to pojal třeba trochu jinak. Celkově by sám Růžička měl své výsadní postavení trochu omezovat. Možná to dělají média, ale přece neplatí že bez Růžičky by to dál nešlo.... 

0 0
možnosti

martin013

22. 1. 2010 11:23
Martin - autor

:-) Tak to nevím, nevolám po Růžičkově odvolávání. Nemáme ale přece jen tato dvě jména. Co třeba Venera, Hynek, Říha ? ;-) Škoda že ze zdravotních (zřejmě i věkových) důvodů už nelze počítat s panem Vůjtkem. A jsou tu rozhodně i další. Jenomže problém není ve jménech. Problém je v práci s mládeží a v celém systému fungování hokeje. Pro okamžité výsledky vše a koncepční práce není skoro nikde možná. To se musí časem negativně projevit.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

22. 1. 2010 10:37
Nebyl Hadamczik lepší ?

Já si myslím, že ano.

0 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1795x
Narozen v roce 1970 ve Zlíně,ve znamení Vodnáře. Pozorovatel a spolutvůrce postmoderního světa.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky