Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CR

chemba

15. 10. 2010 14:23
O IZIPu

vím jen to, že má zabezpečit hladký přechod pojištěnců od jednoho lékaře k druhému. Nyní jsou s tím nějaké štráchy, obvodní doktoři velmi neradi předávají zdravotní karty "svých" pacientů jiným doktorům. V okamžiku , kdy bude jedna virtuální zdravotní karta se všemi záznamy, již nebude problém sdělit občanům oficiálním dopisem, že jejich lékařem již není pan MUDr Vochomůrka, adresou tam a tam, ale MUDr. Křemílek, adresou tam či onde. Bude tam samozřejmě zvýhodněná sazba za vstup do ordinace a to 10% sleva na 30 ti korunovém regulačním poplatku, první vyšetření zdarma a balíček vitamínu C. 

Tím doktoři z pojišťovny , říkejme jí pracovně AGEL, budou mít nové pacienty i s kompletní dokumentací a platbou za pojištěnce.

0 0
možnosti
F1

Fikus 1

2. 11. 2010 13:08
Re: O IZIPu

Naprostý souhlas. Každému, kdo trochu uvažuje je jasné jaký je skutečný důvod zavedení IZIPu. Jinak s prodejci mám podobnou zkušenost. Taky jsem si několikrát dovolil odmítnout tento skvělý produkt. myšenka může být jakkoliv dobrá, já ale nevěřím lidem, kteří se o IZIP starají a taky nevěřím jejich záměrům. je docela skandální, že VZP podmiňuje internetovou kontrolu účtu pacienta pořízením IZIPu.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 10. 2010 13:36
tak ona ani představa

že když někde ležím rozflákanej na maděru, tak doktor ser napřed začne starat u který pojištovny sem pojištěnej, pak po internétu aby se moh podívat na IZIP a teprve až na konec se podívá na mě, jestli už nemá volat černý havrany mě moc neuklidňuje..:-(

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

2. 11. 2010 11:21
Re: tak ona ani představa

Na druhou stranu mne zneklidňuje představa, že jsem rozflákanej na maděru a doktor musí počkat do rána, až bude moje obvodní ordinovat, aby si údaje, které nutně úpotřebujek mé záchraně, od ní mohl vyžádat z karty.

V obou případech doktor provede úkony, k nimž Vaši zdravotní dokumentaci nepotřebuje, hned, ale ve druhém případě s úkony, k nimž ty údaje potřebuje musí počkat na ordinační hodiny Vašeho obvodního lékaře (pokud se má odkud dovědět, kdo jím je).

0 0
možnosti
FH

Bouše

15. 10. 2010 13:31
Já jsem nechal do IZIP vlákat,

pozdě jsem si uvědomil, že můj praktický lékař je technický antitalent, který měl problém i s mobilem, natož s počítačem. Takže o mně není na IZIP pochopitelně ani zmínka. Předpokládal jsem, že tam najdu aspoň záznamy VZP  o čerpané zdravotní péči v minulosti, ale ani to tam není, o všechno se musí žádat. Takže je to v podstatě na prd. Teď jenom čekám, kdy to VZP zpoplatní a já za to velké  n i c  budu ještě platit. :-P Rv

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

2. 11. 2010 11:23
Re: Já jsem nechal do IZIP vlákat,

Předpokládal bych, že placenou službu lze vypovědět .... Jenom aby to nebylo jak s elektronickými schránkami.

0 0
možnosti

martin013

15. 10. 2010 12:50
Martin - autor

Malá omluva. Omlouvám se za dočasné zmizení článku. Musel jsem změnit jeho titulek, protože admin blogu považuje slovo "kretén" za urážlivé a proto do titulku nevhodné. Nahradil jsem ho pomocí "PÍP", což ne úplně přesně vystihuje celkovou událost tak, jak se stala.

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D-12

15. 10. 2010 8:09
MDD s Izipem jsem zařadil na svém

domovním fajrvólu hned vedle Svědků Jehovových a zástupců mobilních operátorů. ;-D

0 0
možnosti

martin013

15. 10. 2010 10:00
Martin - autor

Dík za radu.R^ :-) Mimochodem.... O mobilním operátorovi bych měl námět na samostatný článek.

0 0
možnosti
KA

karel60

15. 10. 2010 8:03
IZIP

Osobně si myslím, že IZIP je dobrá myšlenka, bohužel jen pro pojištěnce VZP. I to byl jeden z důvodů, proč jsem přešel před třemi roky od VoZP k VZP. Zklamání je však veliké. IZIP mi na mojí žádost založil můj praktický lékař. Dodnes v ní nemám záznamy o očkování, prodělaných operacích, diagnózách ... Co vlastně v IZIPu mám? Pouze záznamy od praktického lékaře, pokud ho požádám, aby mi data ze svého počítače poslal do IZIPu a záznamy, které jsem vložil sám, ale které nikoho nezajímají. On IZIP není nařízen zákonem a asi by to nešlo, bylo by to neskutečně drahé, protože pokud by zákon nařizoval lékařům se smlouvou s VZP používat IZIP, musela by mu VZP nakoupit počítač, software a platit mu připojení k internetu. Bezpečnost dat je u mně až na posledním místě, pokud do mé knížky může JEN lékař, kterému jsem to povolil. Osobně nemám co tajit, ale chápu, že některým lidem by to vadilo. Odborní lékaři do IZIPu nevstupují, nemají na to prý čas. Spíše nejsou o IZIPu dostatečně informováni.

0 0
možnosti
KA

karel60

15. 10. 2010 8:15
Re: IZIP

Smutnější než IZIP je síť naší okresní nemocnice. Byl jsem na RTG páteře a jako dříve jsem čekal na výsledek a popis. Bylo mi sděleno, že nemocnice již žádné výsledky do rukou pacienta nedává, lékař má možnost se podívat do databáze nemocnice a tam si popis přečíst, případně si nechat zobrazit RTG snímek. Praktický lékař mně však hnal zpět pro popis, protože on nemá do databáze nemocnice přístup, nemocnice požaduje platbu za přihlášení do své databáze a on je "chudý" lékař, který na to nemá. Chápu, že v IZIPu je zapojen, protože za každého získaného pacienta dostane od VZP pár zlatých. I ta nemocnice mi odmítla poslat výsledky do IZIPu. Nakonec musel rozhodnout primář RTG, který povolil, že zprávu na papíře mohu dostat, ale za bezpečnostních podmínek, jakoby šlo o Přísně tajný dokument se státním tajemstvím. Zpráva byla vložena do obálky, tato zalepena a opatřena přes chlopeň podpisem primáře, sestry a razítkem nemocnice. A tato byla vložena do další obálky se jménem praktika.

0 0
možnosti
JD

pedr64

15. 10. 2010 7:51
za toho kreténa bych mladíka

asi určitě alespoň verbálně uzemnil. Ale na druhou stranu, nejste poněkud paranoidní? jste opravdu taková persona, že by někomu stálo za to hrabat se ve vašich datech? Máte bankovní účet? Taky ste úřednici při jeho zřizování zkoušel z technických detailů zabezpečení informačních technologií?

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

15. 10. 2010 8:24
Re: za toho kreténa bych mladíka

Chcete srovnávat IZIP a bankovní účet? Která banka zveřejňuje veškeré informace o Vašem účtu na internetu?

Jediným takovým přístupem, přes nějž může kdokoliv teoreticky získat aspoň část informací, je internetové bankovnictví, které je u slušných bank násobně jištěné.

Ne, to opravdu není srovnatelná situace.

0 0
možnosti
MK

marionetta

15. 10. 2010 7:24
sice s Vámi souhlasím,

(tedy s tím způsobem odmítnutí, ne s tím, že jste kretén, to je Váš problém;-D) chtěla bych ale vědět, k čemu jsou důležité informace o komunikačním protokolu a počtu bitů při zabezpečení;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1795x
Narozen v roce 1970 ve Zlíně,ve znamení Vodnáře. Pozorovatel a spolutvůrce postmoderního světa.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky