Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

25. 3. 2008 16:32
Nezvání nemusí nic odmítat !

Bém údajně pravil, že by na olympiádu nejel, kdyby byl pozván. To se to odmítá, když dobře ví, že by ho žádný čínský činovník jmenovitě nepozval ani omylem - viz problémy s jeho povolením výstupu....! Kdo by jej tedy zval a na čí náklady ? Nebo, že by se nekonkrétní volňásky rozdělovaly předem vybraným zájemcům? Když je nikdo nechce, tak  já bych si z dovolením jeden, nebo i 2 vzal, aby se  ty vztahy už víc nevyhrocovaly. Slibuji, že politickou agitku budu dělat citlivě a mimo sportoviště. Doufám, že číňané mne pochopí a dojde k utužení hospodářské spolupráce i zlepšení lidských práv. Také bych chtěl mít právo vidět zdarma olympiádu.

 

0 0
možnosti
D

důchodce

25. 3. 2008 10:05
tolik hloupostí

v jednom krátkém článku jsem vskutku už dlouho nečetl. Smí se snad "trestat" bojkotem jen malá, chudá zemička a velký, lidnatý stát s výkonnou, "šlapající" ekonomikou se smí toliko obcházet tiše po špičkách? Aby se jeho mocní neurazili? Já se domnívám, že právě ta mocná zem (která začasto drze krade a kopíruje kde co) by měla dostat pořádně přes prsty. A v případě našich pánů potentátů, zvláště v případě mistra Béma je to celé jen póza a šaškárna, neboť je to osoba, pro svůj vlastní prospěch připravena podstoupit cokoli.

0 0
možnosti

martin013

25. 3. 2008 14:01
Autor.

Možná je to pro Vás hloupé, ale opravdu chci především upozornit na rozpor v tom, jak srdnatě bojujeme proti porušování lidských práv v Číně a přitom hromadně používáme jejich zboží, které je mnohdy vyráběno v nelidských  podmínkách a vzniklo díky porušování těch lidských práv, na kterých nám tak strašně záleží.S tím, jestli je to stát malý nebo velký bych to nespojoval.Proto počin Lišky a Béma beru jen jako politickou deklaraci, která nemá žádný reálný efekt.Čína se z něj opravdu nepo.....  .:-)

0 0
možnosti
H

hella.k

25. 3. 2008 9:41
Bééééé=m

Já nevím, ale člověk, který byl při jízdě autem opilý, si těžko zaslouží, aby cokoli kritizoval, když sám nedodržuje zákony této země. Co kdyby zrovna v té opilosti zabil vaše dítě?;-D

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

25. 3. 2008 9:38
Přijde mně to hloupé

Váš článek mně přijde takový hloupý. Oni si prostě zvolili protest jaký uznali za vhodné. Co to má společného s tím, jakou baterii mají v mobilu. Oni nikdy netvrdili (alespoň se domnívám), že jejich protest bude spočívat v nekupování čínských věcí. Oni tam prostě nepojedou, jiní se snaží rozvinout transparenty (i ti mají v mobilu čínské baterie), další protestují před čínskými velvyslanectvími (s čínskými bateriemi v kapse). Každý prostě (ne)zvolí svůj protest podle svého vědomí  a svědomí. Mně to tak přijde naprosto v pořádku.

Takže já jsem se vaším článkem nijak nepobavil.  :-/

0 0
možnosti

martin013

25. 3. 2008 13:57
Autor.

To nevadí, že jsem Vás nepobavil.Spíš jsem chtěl dát k zamyšlení, jestli když kritizujeme porušování lidských práv v Číně a zároveň je podporujeme hromadným nákupem čínského zboží, tak jestli si jenom nehrajeme takovou hru, která má uspokojit naše černé svědomí.Za lidská práva bojujeme do roztrhání těla, ale levné, nekvalitní, čínské zboží nám nesmrdí.Mimochodem vyráběné většinou ve velmi nelidských podmínkách.

0 0
možnosti
TK

tomas.kohoutek

25. 3. 2008 8:14
tak ta moje klavesnice dell..

je samzrejme taky z ciny, hned jsem na to po precteni vaseho clanku kouknul a docela me to pobavilo.

0 0
možnosti

martin013

25. 3. 2008 8:25
Autor.

Co máte z toho, ta moje je Microsoft, samozřejmě Made in China..... ;-D

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

25. 3. 2008 8:03
Jojo,

kolik českých dětí se otrávilo čínskými hračkami, kolik počítačů a mobilů zkolabovalo jen proto, že v nich jako komponenty byla čínská veteš.

Snad i ten hajzlpapír, který se při použití vždycky protrhne, je nejspíš z Číny.

Prostě nebýt Číny, kočky by neuměly mňoukat a psi štěkat; evropané by žili na stromech a pěstními klíny rozbíjeli ořechy.

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 3. 2008 8:01
To jste si dovolil dost !

Trefné!. To jste si dovolil opravdu hodně - kritizovat nejspravedlnějšího primátora a jiné jemu podobné!

A propó - já tam nepojedu hlavně proto, že na to nemám - peníze, ani čas.

Protože TV tolik nesleduji - ukazovali u nás v TV rabování a chování oněch několika desítek  protestujících intelektuálů ? To co jsem viděl já bylo nanejvýš odsouzeníhodné a nemělo s ochranou lidských práv nic společného ! V podstatě asi i u nás by se při podobné protestu střílelo, protože se jednalo zejména o vykrádání obchodů a ničení všeho, co volům přišlo pod ruku. 

0 0
možnosti
AA

ADukla

25. 3. 2008 7:59
co tim chtel autor rict?

ze nas nase chamtivost a touha po smeline a nizke cene donutila stat se ve vsem zavisly na cine?

0 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1795x
Narozen v roce 1970 ve Zlíně,ve znamení Vodnáře. Pozorovatel a spolutvůrce postmoderního světa.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky