Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řezníček Zdeněk

7. 2. 2008 16:27
Poslanci KSČM chtějí Klause to je bez pochyb

Důvody:

1) Nepředstavili oficiálně vlastního kandidáta,2)Trvají,alespoň prozatím na tajné volbě.3) dávají Švejnarovi  podmínky, které nemůže splnit ani veřejně slíbit ( např podíl komunistů na moci-účast ve vládě ).4)Vyčítají Švejnarovi , že je vstřícný k radaru ale u Klause který za něj přímo lobuje to nevadí.5)Jsou rozpačití z toho, že v případě rozpadu vlády se Švejnar zavázal pověřit opět Topolánka, jako vítěze voleb, sestavením vlády.U Klause by to považovali za úplnou samozřejmost.

0 0
možnosti

Řezníček Zdeněk

7. 2. 2008 16:27
Re: Poslanci KSČM chtějí Klause to je bez pochyb

6) Zavázali se tady, že podpoří Švejnara jen v prvním volbě, pak postaví vlastního kandidáta, který rozmělní hlasy a většina bude na straně Klause.7)Bude nemožné pro kandidáta KSČM v tak nesmírně krátké době sehnat podporu napříč politickým spektrem.Pokud srovnám se Švejnarem, byl na desítkách diskuzí, dal stovky rozhovorů, byl na ČT a  Primě, prošel opakovaně poslanecké i senátní kluby.To vše bude kandidátu KSČM podle mě chybět a poslanci KSČM to ví taky.8)takže ve finále stejně budou muset vybrat z dvojice  Švejnar x Klaus. A Švejnara proti Klausovi nepodpoří jednohlasně.Pokud by ho chtěli podpořit, udělali by to dávno, jasně, srozumitelně a nahlas. 

0 0
možnosti

christianek111

7. 2. 2008 15:13
Naivní a krátkozraký pan Šik

Pane Šiku, jste naivní a krátkozraký, s mymytým mozkem. Vám je jedno jak Váš volitel bude hlasovat, když už jste ho prý zvolil. Ale že v tomto případě nebudete mít žádnou zpětnou vazbu jeho chování kvůli kterému jste ho volil, už jaksi nevidíte. Jak se pak budete chovat při příštích volbách? To se budete pak ale přece holt budete muset smířit s tím, že vás volitel bude moci tahat za nos a lhát vám. S tím já se smířit ale nehodlám. Proto chci veřejnou volbu při nepřímé volbě !!!

0 0
možnosti
JB

falkonek

7. 2. 2008 15:18
Re: Naivní a krátkozraký pan Šik

Asi jste si nevsiml, autor hned na zacatku clanku pise, ze je NEVOLIC ... :-P

0 0
možnosti

trevel

7. 2. 2008 14:25
a ještě něco

nejzdrcující zpráva pro mě je ta , spíše mé vnitřní přiznání, že nejvíce demokratickou stranou se bohužel-/pro někoho bohudík/ , jeví komunisté.Ty jako jediný klub svým členům nevyhrožují, nenadávají za to jakej maj názor.Vím , že je tam dost poslanců, kterým je milejší Klaus a nebojí se to říci. dovedete si tohle představit v ČSSD ? Tak toto je moje zjištění skoro 19 let po revoluci.

0 0
možnosti

Helča

7. 2. 2008 14:35
Re: a ještě něco

Jen jestli to nebude třeba tím, že komunisti nemají vlastního kandidáta. Kdyby měli, byla by demokratická svobodná volba fuč a rozhodoval by stranický sekretariát jako v ČSSD a ODS...

0 0
možnosti

trevel

7. 2. 2008 14:20
kupčení

Může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi kupčením a sháněním podpory ?Jaký je rozdíl mezi tím když Paroubek chodí za komunisty a přemlouvá je pro hlasy pro Švejnara a Weigel jde za Šloufem a teoreticky/není dokázáno/ jej přemlouvá aby svým charisma nebo čímkoliv zapůsobil na poslance Čssd aby dali hlas Klausovi. Co je na tom druhém způsobu tak nemravného, že Bursík otočil o 180 st.? Nevím , připadá mi to, že celou situaci nezvládá jediný Bursík, kterýmu jde u zelených o politickej kejhák" a chce se zachránit..

0 0
možnosti
ML

spiegel

7. 2. 2008 13:41
Past na novináře

 ukážem se spolu a teď ať novináři ukážou, co si umí všechno vymyslet. Pan Šik tomu věnoval celé odpoledne. Není novin, které by si toho nevšimly a hodiny výmyslů jsou n světě.;-D;-D

0 0
možnosti

kremsa

7. 2. 2008 13:30
Zemanovi a Šloufovi nejde o rozbití prezidentské volby,

ale spíše o poškození pana Paroubka a jeho svržení z postu předsedy ČSSD. Domnívám se, že v ČSSD může být docela dost vlivných činitelů (včetně poslanců a senátorů), kterým vadí, že pan Paroubek soustředil všechnu moc na sebe a na skupinku svých pejsků (Rath, Hašek, Tejc, Sobotka, Zaorálek), a kteří s chutí a zadarmo dají hlas panu Klausovi, jen aby přispěli k pádu pana Paroubka.

0 0
možnosti

Martin - autor

7. 2. 2008 13:39
Re: Zemanovi a Šloufovi nejde o rozbití prezidentské volby,

Otázka zní, jestli tyto tendence přestoupí mez běžného politického vnitrostranického boje, nebo se z toho stane boj o politické přežití.

0 0
možnosti
T

TurboFrank

7. 2. 2008 13:12
Autor neví, jaký je rozdíl mezi volbou

tajnou a veřejnou. Tak mu trochu pomohu. Při tajné volbě se totiž nepozná, jak který poslanec volil , nechal se zkorumpovat nebo jen veřejně sdělil svůj občanský postoj. A při úrovni našich politiků se není těžko domyslet, jak to kupčení v zákulisí funguje. Proti veřejné volbě řve nejvíce ODS. Proč asi? Že by jim bylo líto zbytečně vyhozených peněz?

0 0
možnosti
M

milanm.

7. 2. 2008 13:30
Re: Autor neví, jaký je rozdíl mezi volbou

Můžeš mi prozradit tajemství? Jak si uplácející zkontroluje při tajné volbě, že nebyl podveden? Děkuji předem.

0 0
možnosti

xyz@ž

7. 2. 2008 9:43
Spolutvůrce...

.....SŠ vzdělání technického směru. Pozorovatel a spolutvůrce postmoderního světa....Když jste technik, tak proč se nevěnujete technice?Co se týče politiky, kdesi jsem slyšel, že: "Proč máme stát, když si můžeme sednout". Proto mi připadá groteskní že se domníváte, že něco "spoluvytváříte". A ještě větší tragedie je, myslet si, že "spoluvytváříte " "hlavu státu". To co se volí, to je možnost, přilepit kanagomem starou olysalou rybí šupinu, a nebo ji nechat vypadnout, a tu díru zalepit na nějaký čas isolepou. Hlava je daleko od Vás, "spolutvůrče dějin"...

0 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1795x
Narozen v roce 1970 ve Zlíně,ve znamení Vodnáře. Pozorovatel a spolutvůrce postmoderního světa.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky