Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gourmett

24. 11. 2011 13:07
Markéto

já mám pocit, že někdy něco jiného píšete tady a něco jiného říkáte do kamety ČT! G:-/

0 0
možnosti

vlastmá

26. 9. 2011 19:04
řešení

Z medii proběhla správa o obchodě, kde se obchoduje starým výměnným způsobem. Popřípadě se zboží odpracuje. Co Vy na to.

0 0
možnosti

Clovek obycejny

20. 9. 2011 21:41
Moc pěkně napsané

R^R^R^

0 0
možnosti

Draggo

19. 9. 2011 13:43
Neni tak uplne pravda,

ze se lide proti zvysovani DPH nemuzou branit. Muzou, napriklad tim, ze budou nakupovat v zahranici. A stat zase vic nevybere a soudruh bratr Kalousek to zase nepochopi. :-P

0 0
možnosti

Marmej

18. 9. 2011 1:24
Korupci najdeme...

...nejen v naší republice. Ale všude jinde je trestným nešvarem, se kterým se systém vypořádává.

Jenže u nás se polistopadovým vládnoucím garniturám podařilo vytvořit systém, který není ani socialistickým (díky bohu), ale ani kapitalistickým, ale je hybridem obého, přičemž si z obou bere to nejhorší.

A hlavně-korupce a tzv.hra "malá domů" nejsou potíratelným nešvarem, ale VLASTNOSTÍ tohoto českého politicko-ekonomického systému. Nemohou mocní této země bojovat proti podobným lumpárnám, protože většinou jen díky jim mají onu moc.

Navíc pomocí státních a polostátních neefektivních monopolů diktují socialisticky ceny, malé firmy a živnostníky dusí daněmi, na volnou ruku trhu se vymlouvají ve chvílích, kdy by právní rámec mohl omezit prostor pro rozkrádání a.

Jen doufám, že se o těchto věcech bude psát a psát a psát, až to dojde i těm největším zabedněncům, z nichž mnozí přispěli i do této diskuse. Snad časem i jim dojde, že oni také patří do toho podváděného stáda ne-mocných.

1 0
možnosti

bfmlpsvz

17. 9. 2011 18:13
Velmi dobře

popsaná realita. R^ A příspěvků Mádlovců si nevšímejte. Pro ty je soudruh bratr chemik Kalousek modla a vůbec je nezajímá, že okrádá jejich rodiče, protože oni sami se ještě nemusí o rodiny starat.

1 0
možnosti

Jahnn

17. 9. 2011 6:57
Takovýchto bystrých a pravdivých článků nikdy nebude málo

Při pročítání diskusních příspěvků pod článkem mě jímá smutek kombinovaný z úzkostí. Jestliže více než 50 % reakcí k realistickému blogu je iracionálních s ohledem na politicko - ekonomickou situaci na celeém evropském kontinentě a potažmo i za Atlantikem, tak mám pocit, že nás čeká nepěkná budoucnost. S ohledem na to, že kdo je schopen diskutovat prostřednictvím PC, tak u něho předpokládám elementární racionální úsudek, mám obavu, že se naplní vizionářství hluboce totalitního vtípku: ... kterak se obyvatelé slovenského města Lučenec připravovali na budoucnost - odkud jste? my jsme Lu-Čen-Čani. Podotýkám, že tehdy vtípek vyjadřoval pouze jisté obavy z čínského přemnožení a nikoliv jak dnes vidíme důkladnou přípravu Číny na převzetí nadvlády nad světem prostřednictvím ekonomické síly a prozíravosti čínských politických špiček.

1 0
možnosti

t.varga

17. 9. 2011 8:30
Re:

podle mě to nebyl dobře napsanej článek

a už vůbec ne bystrej

1 0
možnosti

Christopher2011

16. 9. 2011 19:24
za ušima

tohle téma o DPH při pátku nemám náladu číst, ale z fotky se betálně křeníte, vy musíte mít za ušima;-);-) panenko

1 0
možnosti

repanak

16. 9. 2011 17:01
Nevím proč Vám lidé fandí,

vždyť na celé stránce popisujete již 1000 krát omílané známé věci, nic víc. Jedině se tam zmiňujete o státních fondech, ale to také není tak jednoduché. Jinak se můžete vzít s Kalouskem za ruku - a škrtat a škrtat ... Netvrdím, že není potřeba, ale to také něco stojí. Ale rozhodující je postupně převádět výrobní aktivity na vyšší level a zvýšit efekty z vývozu - jak to udělat, jestli to vůbec je možné ... Ale málokdy mě osloví skutečný "ekonom" ...

0 0
možnosti

repanak

16. 9. 2011 17:10
Re: Nevím proč Vám lidé fandí,

ale nebuďte, Markétko, smutná - takových ekonomů jako Vy jsou u nás tisíce, samozřejmě, že je neplatí ve většině rozpočet, myslím přímo, zprostředkovaně už třeba ano. Takže kdyby ty tisíce ekonomů - analytiků někdo přes noc zrušil, tak se vůbec nic nestane. Podotýkám, že ekonomů vizionářů a návrhářů si cením. Vysoce cením.

0 0
možnosti

Dale Cooper

16. 9. 2011 14:49
...

Jen pro doplnění: Firma Porsche Praha je autorizovaným prodejcem vodů VW, Audi, Škoda a Porsche - tj. všechno koncern VW. Rozhodně je to lepší než kdyby se na Porsche 911 skvěl nápis Škoda, ne? :-))

K tomu ostatnímu: Hlavně se při příštích volbách nechte nachytat na různá prohlášení o tom kdo bude a kdo nebude zvyšovat daně... ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články