Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

levicova destrukce

13. 2. 2012 7:20
Nebolí záda i knížete a Kalouska?

Občas přemýšlím, jestli říťolez si více umaže čelo lejnem, či zda ho od hrbení víc bolí záda. Nevím... Ale vážně,  mám dvě závažné otázky a nikdo z nejvýše postavených euromilců mi neodpověděl: skutečně při odmítnutí dodatků Lisabonské smlouvy Německo a Rakousko obežene Českou republiku ostnatými dráty s elektrickým proudem a donutí firmy jako v roce 1948 opustit naši zem? Tudíž tam opět vzkvétá komunismus nebo dokonce fašismus?  A druhá: jaké jsou náklady na obsluhu dotačních titulů při množství právníků, ekonomů, administrativních pracovníků, budov, hlídačů, překladatelů, programů a tiskáren, budov a vytápění, RvEURvkontrolních komisí, eurokomisařů a dalších Špidlů?

0 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

13. 2. 2012 1:10
Mám pocity obdobné,

0 0
možnosti
JV

sfs

12. 2. 2012 12:11
Hrubě se mýlíte!

Vaše a) jsme neudělali - to co hodnotíte, je pouze mediální med mazaný kolem huby voličů (o občanech už nemá smysl mluvit). Odhaduji, že před koncem března se kormidlo otočí a s provoláváním HURÁ do měnové unie vstoupíme. Voličům se to zdůvodní utahováním kohoutků, ze kterých se nám vrací nesmyslné platby unii ve formě dotací, které již nastalo.

Asi máte pravdu v b), protože pro udržení politiků u moci ani jiná cesta není.

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

11. 2. 2012 13:57
dodatek k tomuto populistickému blábolu

kritizovaná smlouva je z 95% podobná tomu co chtěla ODS prosadit dávno. Dokonce papa tunel chtěl vyrovnaný rozpočet včlenit do české ústavy. Teď když je popularita ODS na nule a díky Řecku mezi lidmi (i u mě) negativní vnímáni EU. Udělala názorový veletoč. Ta smlouva je jedna z nejrozumějších věcí to ta jinak socialistická EU za poslední léta navrhla. Jestli má slabinu tak v tom že je měkká

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

11. 2. 2012 14:04
Re: dodatek k tomuto populistickému blábolu

...nikoli příliš restriktivní. Dlouho jsem přemýšlel co tím autorka sleduje a nedávalo mi to smysl. Po tom co teď plácnul Nečas a článků v Reflexu už si troufnu tipnout. Bude následovat kandidátura či flek mě ODS. Možná se pletu...ale to jediné mi dává smysl. Před nařčením z oranžády dodám, že kvůli Nečasovi jsem minule ODS volil. Dneska bych to neudělal ani s pistolí u hlavy.

0 0
možnosti
TP

assco

11. 2. 2012 12:15
Od ředitelky firmy zabývající se ekonomickými analýzami,

bych očekával trochu jinou úroveň argumentace. Ale nevadí, pojďme na to. Váš dědeček, jak jste napsala, se celý život dřel, aby něco vybudoval. Neuměl si užívat, protože vytvářel nějaké hodnoty a ne pro sebe, ale pro své potomky. V Next Finance vy sedíte v teplé kanceláři a poskytujete služby, které řekněme si upřímně, netvoří nic. Žádné hmatatelné hodnoty. A vy máte tu neuvěřitelnou drzost prohlásit dědečka za troubu co nevěděl, že by se neměl a nemusel tak dřít a mohl by sedět a užívat si? Myslíte, že lékař mu neřekl, pane neblázněte ale když vás to bolí tady máte prášky? Až majetek zdědíte, pokud se to již nestalo, budete dál přemýšlet o dědečkovi jako o hlupákovi co se zničil, ale majetek si v pohodě užijete. To je morálka... Chucpe! Zvláštní svět kde mladí co nic netvoří hledí na ty kdo se udřeli a jejichž práci konzumují jako na hlupáky. A až budete toto chtít porovnat s EU použijte laskavě nějaké relevantní argumenty. Dokažte alespoň, že to co děláte má jakýkoli smysl....

1 0
možnosti
RK

RoKo 1

10. 2. 2012 22:28
S křížkem po funusu...

Neříkám, že nemáte i pravdu. Nicméně, když už v té opičárně - EU jsme, tak zase tak moc možností nemáme. Izolace, by nám nepřinesla nic moc, ať už se ta situace vyvrbí jakkoliv. Osobně si myslím, že zdrženlivý postup pana Čistého, pouze odráží stav ve společnosti a prostě jenom hraje na city potencionálních voličů budoucích voleb. A to samé vidím i za ACTA. Prostě, volby se blíží a ODS tuší velký průšvih!:-P

0 0
možnosti
JP

apeppepa

10. 2. 2012 22:01
Trdlo, které zná vše ze všech nejlépe

To si vybavím, když se řekne Šichtařová. Bohužel na ni narážím téměř všude. Dříve byli frekventování v médiích jiní ekonomové, mohlo se s nimi souhlasit i ne, ale budili určitý respekt. Ale tohle? Hraje na jednoduché primitivní pudy, bude proto určitě  velmi populární mezi prostým lidem - jako třeba Bobošíková.

6 0
možnosti
G

Gašpo_3

11. 2. 2012 7:17
Re: Trdlo, které zná vše ze všech nejlépe

A podporiť to nejakým argumentom, to už je asi problém, že?

Fakt soráč, ale takéto komenty o ničom sú ako cez kopírák od "príslušníkov" geril. Žeby predpripravená "databanka"? :-)

3 0
možnosti
VL

ladal

10. 2. 2012 21:15
Autorce

dám za pravdu až se začnou dobrovolně dělit Rusko a Čína.

0 0
možnosti
PK

repanak

10. 2. 2012 19:55
Paní Markéta a dosti "slintajících" diskuterů si myslí,

že přeladění na národní notu vyřeší stávající stav My "marxisté" jsme přesvědčeni, že stávající úroveň "výrobních" sil, kdy českému národu už tady mnoho nepatří, vyčerpal zdroje z prodejů státního majetku, lidé i stát jsou zadluženi, neumožňuje uspokojivé řešení na národní úrovni. Natalita mizerná. efekty z globalizace se dost vyčerpaly - to tvrdí i Sedláček a roční sekera 100 miliard i více, odklánění atd. Ceny převážně světové a příjmy proti srovnatelnému Rakousku, Finsku třetinové. Drahá režie - státoprávní uspořádání ministátu s 10 melouny lidí, v policii včetně městské a agenturách více lidí než za socíku. Šichtářová omílá staré známé věci, jako tisíce jiných "ekonomů", ale žádné návrhy, i když třeba blbé, na řešení. A to abstrahuji od politických aspektů - např. Evropa křesťanská a islám.

2 0
možnosti
V

vlastik+++

10. 2. 2012 18:05
Paní Markéta

ač ekonom a ženská k tomu su zachovala selskej rozum.R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,92
  • Průměrná čtenost 19930x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články