Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

milmarma

30. 9. 2011 17:41
Ach jo a pardon zároveň,

neboť jsem na článek kliknul v domnění očekávání zajímavosti souvislosti s líbivou fotkou, jenomže ono se z toho vyklubala zas jedna protagonistka egocentrického hnutí.:-(

0 0
možnosti
IH

misaviki

30. 9. 2011 14:16
,

Tak jim poraďte, když to víte líp...

0 0
možnosti
PD

VéPéčko

30. 9. 2011 14:09
K těm racionálním očekáváním

S těmi očekáváními je to zajímavé. Jednak bych řekl, že to funguje pouze globálně a statisticky a nikoliv v podobě jednotlivce. Leda, že by dotyčný pán racionálně předpokládal, že časem se na to ostatní vykašlou, a on si bude moci parkovat kde chce.

Jinak například existence prosperujících loterií dokazuje, že to s tou racionalitou jako jedinou motivací není příliš pravda a zjevně se uplatňují i jiné vlivy, v tomto případě asi hravost nebo vášeň. 

Ale nejvíc mně postrčil výraz "posvátný pojem vlastnictví".Je potřeba říci, že je vlastnictví funguje, jen potud pokud ho okolí uznává, neboli nepřijde někdo silnější, kdo ho bude vidět nějak jinak - viz znárodnění v roce 1948 a nedávno třeba v Zimbabwe, nebo třeba prodej půdy na měsíci Američanem, který se prohlásil za jeho vlastníka - myslíte, že to bude Čína respektovat? Ostatně i daně jsou narušení  oné posvátnosti. Posvátný pojem soukromé vlastnictví je prostě nesmysl.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

30. 9. 2011 14:06
Len aby to nebolo inak

než to vypadá. Možno napíšem blud, pretože nepoznám presný mechanizmus ako toto "otočenie" v praxi prebehne. Ale je tu možná varianta, že skúpením jedných dlhopisov a miesto nich vydaním iných prídu do bánk "staronové peniaze", ktoré už predtým poslúžili multiplikácii a teraz poslúžia zase. Takto by v podstate svoje "rotačky" FED len prehodil na komerčné banky.

0 0
možnosti
PH

petrph

30. 9. 2011 13:54
jenom bych při tom srovnávání upozornil

Že jsou i ekonomové, kteří vyznávají  takzvanou neviditelnou ruku trhu, takže jestli se to s tím prošvihnutým obědem a večeří opakuje častokrát, tak se pak nedivte že manžela nenajdete doma ale u sousedky.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,93
  • Průměrná čtenost 19930x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články