Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc pekna fotka. Na tehle se jeste smejete. Nejspis naposledy - ale zase "Kdo se smeje naposledy..."

1 0
možnosti

Autorka blogu podle mého názoru předvedla trochu demagogie. Argumentuje, že zaměstnanec s platem 10 000 odvádí jen 1 350, tedy méně než OSVČ. Ekonom by ale měl poznamenat že mzda 10 000 se týká minoritní části zaměstnanců - ten, kdo chce být objektivní, musí vycházet z průměrné mzdy.

V roce 2013 byl průměrný odvod za zaměstnance zhruba 3 400, průměrný odvod za OSVČ byl zhruba 1 800.

1 4
možnosti

Paní ředitelka získala během půlhodiny velkou karmu, má zde stálou klaku. Ale čekal jsem od ní nějaké kvalifikované argumenty a ona se zatím zmohla jen na chlapský bonmot o třetině mozku. Slabé.:-)

1 5
možnosti

P30e34t51r 51J64a98r79o41š

23. 2. 2015 20:01

Zatim co z tohoto prispevku to argumenty primo srsi. R^

2 0
možnosti

Já si tak nějak neumím představit, že se moderní odboráři nějak zastanou obyčejného zaměstnance.

Jak mi prospějí vyšší odvody pro OSVČ?

Méně než častější čurpauzy a ty odborář mi i kdyby měli 5 Breitlingů na každé končetině nejsou schopni a ochotni zařídit.

1 0
možnosti
Foto

Nesporné! Zasloužená karma R^.

Když už tady byl „panem“ presidentem zaveden termín „kavárenští povaleči“, patrně mu uniklo, že jsou to typicky levicoví kavárenští povaleči. Jestli je jím někdo, pak jsou to přesně tito Středulové, či Dufkové s Breitlingy na ruce. <b>To je ta nejhorší lůza.</b>

13 1
možnosti

Prý solidární zdravotnictví. Chtěl bych vidět, co je na tom solidárního. Odvody jsou povinné a bez řádného úplatku, či té zlaté karty se k vám zdravotnický personál chová jak k praseti na porážku. Vyloženě solidární. Zaplať a drž hubu, nebo půjdeš bručet, hajzle!

3 0
možnosti

Ten zelinář, ke kterému chodí autorka článku nakupovat, má štěstí i smůlu zároveň. Štěstí v tom, že si ta dvě žebra zlomil a ne jen narazil. To by se ani nehnul, natož aby tahal rudly s přepravkami. Smůlu v tom, že si vybral špatné zaměstnance a nějak divně nastavil fungování svojí živnosti, když mu při jeho případné osobní nepřítomnosti v obchodu hrozí krach..........

1 14
možnosti

Má ty svatá prostoto, takový živnostník si nemůže dovolit mít zaměstnance navíc, kteří by měli tolik rezerv, aby zaskakovali v případě výpadku. Líbí se mi takové teoretizování od lidí, kteří ví o podnikání kulové

18 1
možnosti

Paní Šichtařová, ty nesmysly o tom, že zaměstnanci stůňou více než OSVČ máte odkud? Myslíte, že zaměstnanci se vyplatí jít na týdenní neschopenku? A když jsme u toho, zaměstnanec nemá pravidelné platby? Se spoustou toho, co jste v blogu uvedla souhlasím, ale ne se vším.

1 10
možnosti

O tom již byly publikovány statistiky, které to dokazují. Neoznačujte za nesmysly fakta, která neznáte.

Nižší využívání zdravotnictví je i logickým důsledkem toho, že OSVČ nikdo nebude platit nemocenskou u obvyklých chorob, zatímco zaměstnanci dokonce prvních 14 dní zaměstnavatel. Předpokládá se totiž - správně - že soukromý zaměstnavatel si dohlédne lépe než impotentní stát na to, zda zaměstnanec "nemoc" nezneužívá.

6 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,61
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články