Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Já bych "nás" vyhodil hned, často se za nás stydím. V4 založil Havel pro integraci do EU, dnes mi to připadá spíš jako Putinova pátá kolona pro oslabování EU.

0 2
možnosti
MS

M23a16r76c41e21l 20S26u15p

22. 9. 2016 0:06

Děkuji za skvělý článek ! Mám bohužel zlé tušení, že toto téma bude aktuální ještě dlouho. K těm špatně identifikovatelný 65 mil. uprchlíků se postupně bude přibalovat další masa ekonomických migrantů, která se bude za uprchlíky vydávat.

Štědré sociální dávky v některých zemích EU pak budou působit jako absolutně spolehlivá vábníčka. Přilepený byznis v podobě cestovek na gumových člunech, nebo EU dotací na ubytování apod dodá všemu potřebnou rychlost a energii.

Zdaleka to nevypadá na prozření obyvatel v EU, kteří nejsou schopni jasně rozpoznat, že problém a zároveň klíč k řešení je v nastavení sociálních dávek pro migranty (uprchlíky). Problémy se hledají všude jinde, protože hodně politikům se toto téma líbí a proto nemají chuť tento problém vyřešit, ale chtějí tento problém řešit velmi velmi dlouho.

5 0
možnosti
RL

KarmaR^Nedá se to komentovat, bylo by to na samostatný blog.Velice široce a pravdivě pojato.Jen bych dodal nenápadně, že nás se báli (jako pracovní síly) a trotli kterým platí za nic, jim nevadí.:-(

6 0
možnosti
VB

Česko se pod dojmem migrační krize přimklo k dalším členům Visegrádské čtyřky. Jedná se opravdu o „vybranou“ společnost polofašistického Maďarska (to není nadávka, ale konstatování stavu), kleptokratického Slovenska a Polska, kde se vítězové voleb zmocňují státu jako běsní psi. V případě našich severních sousedů se na vysvětlení takto příkrého odsudku sluší poznamenat, že demokracie není pouze o aritmetice, ale o respektování názoru menšin, nepsaných zvycích a určité noblese. Polsko se vzhledem ke své velikosti a počtu obyvatel postupně stávalo uvnitř Evropské unie stále více respektovaným státem, politickým lídrem východní Evropy. Díky chování současné vítězné politické reprezentace opět kleslo mezi postkomunistické exoty.

Ve Visegrádské čtyřce však tíhne „svůj k svému“, obecně nejsme o nic lepší než naši souputníci. Někdo může namítnout, že Viktor Orbán, Robert Fico nebo Miloš Zeman měli v některých názorech na migraci pravdu. A to je právě nebezpečné, protože tím jsou jakoby legitimizovány i jejich další nápady, které míří proti svobodě a demokracii.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=499112

0 9
možnosti
JC

J62i26r75i 75C74e39e

21. 9. 2016 10:21

Tak jste nám tu zopakoval obvyklá klišé Bruselského politbyra.

A je jen zajímavé, že hýkání o noblese a respektu v případě Poláků nezaznívalo v případě, když se politických machinací dopouštěla prounijní vlády Tuska a Kopaczowe.

Ještě vám tam chybí glosa o tom, jak východní Evropa trpí demokratickým deficitem, de facto si není schopna sama vládnout a závěr ve formě poučení z krizového vývoje. Pak bude dojem úplně dokonalý.

Ještě že nám západ Evropy neustále dává názorné příklady, jak si demokraticky vládnout, jak respektovat jiný názor, rovný přístup k právu a ochraně kulturních hodnot.

9 0
možnosti
VB

Tak nevím, ploty se dobře podlézají i přelézají, neměli bychom se poučit z historie - vysoká zeď, která by byla vidět i z družice?

0 1
možnosti
PH

P12e22t43e18r 17H16o18s97e51k

19. 9. 2016 12:39

Pokud neporazite ve volbach CSSD a tim padem soucasneho PM a dalsi ( Belobradek, Diesbier, atd. ) tak vsechny velmi dobre napsane clanky ( jako je ten od pani Sichtarove) jsou vazeni pratele k nicemu. Mozna, ze co jsem zde napsal mnoho ctenaru nechce slyset , ale je to skutecnost kterou he treba rozpoznat. Vetsina ctenaru ktera se podili na tomto "rozhovoru" ma prehled ( az na par vyjimek ) , ale zatim jsem nikde necetl, ze by nekdo konkretne vyjadril co je zapotrebi udelat. Pripoustim, ze jsem mohl prehledniut takovy text ktery by naznacil realne reseni soucasne politicke situace v cesku. Rad uslysim, ze se mylim. :-)

0 0
možnosti
ZB

Zikmund byl přece synem Karla IV. , tak jak by mohl nebýt Lucemburčan. :-)

0 0
možnosti
KN
JC

J40i15r41i 88C48e23e

19. 9. 2016 9:10

Nevyhodí. To by jinak nevedli přístupová jednání s takovými státy, jakým je Albánie, nebo "stát, ve kterém nechce nikdo žít" Kosovo.

Je to jen názorná ukázka "evropských hodnot": vydírání, vyhrožování, dvojí metr.

A viděli byste ten tanec, pokud by kterýkoli východoevropský stát byť jen pomyslel na odchod z EU.

6 0
možnosti
PS

P54e58t11r 71S12k84á97c27e96l

19. 9. 2016 22:56

Ať si v Bruselu "tančí", byli jsme před EU, budeme i po ní!

0 0
možnosti