Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Ano, budoucnost je stále otevřená ! Bojím se ale, že v naši republice DLOUHO dobře nebude.Politici zapomínají na jednu starou zásadu demokratických voleb - do volebního boje se nastupuje s nejtěžšími kalibry, ale když jeden získá většinu, je na poraženém, aby respektoval vítěze.Ať ukáže, co umí ! Zatím všichni ukazují, že vládnout neumí ! Zakládají se různé koalice a do vyšší polltiky vstupují stále stejní neumětelové.Tak nějak jsme si zvykli, že politikaření vzniká  korupce, rozkrádání stát.rozpočtu a pod.Nůžky mezi bohatými a chudými se rozvírají stále víc.Aby se situace změnila, musel by se změnit  volební zákon, s povinnou účasti každého občana.

0 0
možnosti

Tak jste to teď pěkně natřela, jak fotografům, tak i "padesátiletým babám" - "  Tudíž následně mne v oné padesátileté babě ..."

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že pravice a levice není o ničem. Podstatné je CO vláda může. A pokud zrůžoví i vláda na úrovni státu, tak žádný velký prostor ke změně politiky mít nebude, je totiž ze všech stran dost limitována. Takže ani na úrovní komunální ani na úrovni vládní se převratné změny nedají předpokládat.

3 0
možnosti
IT

I77v78a86n 22T29i65c59h78y

2. 11. 2012 14:08

Spise bych se ptal po legitimite krajskych vlad.  Ke krajskym volbam prislo ani ne 40 lidi ze 100. A k vitezstvi strany stacilo nejakych 20 % ze 40-ti %. To znamena , ze volby ve skutecnosti vyhrala skupina, kterou volilo 8 lidi ze 100.  Bezvyznamne referendum v Horni-Dolni je neplatne, kdyz se nezucastni alespon 50 % lidi. At zije demokracie !!!

6 0
možnosti
Foto

Ano, ze jde o vladu socialne demokratickou je zrejme. Jak rika klasik - podle skutku poznate je a ma pravdu. Vlada, ktera zvysuje dane - dokonce i pote, co zjistila, ze vic penez z lidi proste nedostane je levicova. Vlada, ktera bez odporu zvedne ruku pro i pro takovou hruzu jako jsou energeticke stitky je proste levicova. A vlada, ktera zavede milionarskou dan je spise ultra-levicova, nez cokoli jineho.

Souhlasim, ze vsechno zle je k necemu dobre. ODS utrzila pecku mezi oci prave proto, ze dela levicovou politiku. A jestli si to neuvedomi, tak priste bude ta pecka jeste vetsi.

7 2
možnosti
MV

Děkuji za blog i když s částí samozřejmě nesouhlasím. Díky patří za to, že autorka z krajských a senátních volebních výsledků nevěští hystericky apokalypsu.

S čím ale nesouhlasím je prezentace současné vlády jako levicové. Topolánkova vláda zavedla rovnou daň, snížila daně z firemních zisků, zastropovala odvody na důchodové a sociální pojištění - až se Nečasova/Kalouskova vláda vrátí na stav z roku 2006 pak řeknu - ANO dělá levicovou politiku.

Ovšem tahle vláda prosazuje "zajímavou" variantu církevních restitucí a připravila důchodovou reformu ušitou na míru penzijní lobby (díky odporu veřejnosti ovšem musela zrušit povinnou účast - tedy zlaté vejce pro fondy) - to mi jako levicová politika opravdu nepřipadá. V rámci hesla, že není možné trestat ty úspěšné se místo progresivního zdanění tedy pan Kalousek látá díry (které sám způsobil) v rozpočtu zvyšováním zejména nepřímých daní - DPH a spotřebních daní.

3 3
možnosti
LH

S p. Šichtařovou souhlasím, všechno zlé je pro něco dobré.I když třeba jen to že se z chyby poučíme.

1 2
možnosti
MK

Zajímavý jev. Když se pravičákům něco nepovede (a to je skoro pořád, možná by mohli vypočítat, co se jim naposled povedlo), tak se ten nepodarek snaží podsunout levici. Napřed si do parlamentu navolí partu svého srdce (Nečas, Kalousek, John) - a pak říkají, že je to vlastně vláda levicová. Nebo vyprodukují Hitlera - a začnou ho podsouvat levici.

4 13
možnosti
Foto

Vyprávějte, pane Kodete, co se povedlo levici. Ať jsme poučeni.

9 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články