Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

gourmett

3. 1. 2012 20:13
Milá Markétko,

vy to dnes máte nějaké pomotané! Větší bere platí v ve hře zvané "Mariáš". Jinak domokracie je založena na pořádku, disciplíně a osobní odpovědnosti! G.;-(

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

3. 1. 2012 20:38
Re: Milá Markétko,

podle zoufale populistických povrchních a jednoduše stravitelných článků bych tipnul, že se nám ředitelka chystá brzy kandidovat. :-)

0 0
možnosti
MH

Martin_CT

3. 11. 2011 15:33
Euro-mena predpoklada disciplinu vlad - ne hlas lidu :)

Pokud mělo euro dodat tvrdou měnu (podobnou marce) měkkým národním hospodářstvím a vyhnout se přitom autoritativním zákrokům, bylo to dobrodružství předem projeté... Mám 100% respekt ke kroku presidentky Radičové; že byla ze 17 státníků jediná schopná a ochotná říct nahlas co je zřejmé (likvidujte, nezadlužujte) je evidence že ta autorita vlastněná nejsilnější evropskou ekonomií funguje....  Teď jen aby Německu zbylo dost na odměnění poslušných.EU

O principu demokracie a proč  Amerika, tedy Spojené Státy Americké, demokracie není, jsem zrovna napsal zde:

http://www.oamerice.com/2011/10/amerika-neni-demokracie.html

Martin Horsky

0 0
možnosti
B

bezsvobodynejsinic

27. 10. 2011 12:21
bohužel,

demokracie skutečně je o tom, že větší bere. Demokratické je když dva vlci a jedna ovce hlasují co bude k večeři. Stejně tak demokratické je když dva "žebráci" a jeden "boháč" hlasují o výši daní a jejich určení. Tak jako největší úspěch internacionálních socialistů spočívá v tom, že přesvědčili téměř všechny o tom, že nacismus je ultrapravicový, tak největší úspěch demokratů spočívá v tom, že přesvědčili ostatní, že demokracie a svoboda jsou spojené nádoby.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

27. 10. 2011 12:24
Re: bohužel,

Ne, ten citát je chybný. On totiž není ve skutečnosti o demokracii, ale o multikulturalismu.

Demokracie je, když vlci hlasují, kterou ovci sežerou, a ovce hlasují, jak se ubrání před vlky nebo kde je nejlepší pastva mimo dosah vlků.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

27. 10. 2011 11:43
já chápu že osobní historka je vhodný úvod

...ale zvažte, zda by nemělo cenu přeřadit kolegu Pikoru z role komické figurky na nějakou jinou pozici. Už se trochu okoukal. :)

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

3. 1. 2012 20:34
Re: já chápu že osobní historka je vhodný úvod

;-DR^

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

27. 10. 2011 10:45
Aj,

někteří lidé si toho všimli daleko dřív.....

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

27. 10. 2011 10:10
Systém řízené demokracie funguje

již přes 20 let a za tu dobu jsem si zvyknul, že údělem hlasujícího je vyhovět zadání univerzální vyšší moci, která svoji vůli sděluje prostřednictvím tzv. médií.

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

27. 10. 2011 9:59
zaměňujeme pojem "demokraticky" za "správně"

opakované hlasování není principielně porušením demokracie, ale ohnutím dohody na jednomyslném schvalování usnesení EU komise. proč se nad tímto ježíme je poznání, že jsme byli nalákáni do spolku EU s principem možnosti veta ,aby malé státy nebyly válcovány silou "demokratické" většiny těch velkých, ale v reálu jsme stejně touto převahou drceni a na menšinový názor se pohlíží jako na špatnou anomálii

0 0
možnosti
B

boubinek3

27. 10. 2011 9:58
Sir Alex Fraser Tytler (1747- 1813)

"Demokracie nemůže existovat jako permanentní forma vlád. Demokracie může trvat pouze tak dlouho, než-li  voliči zjistí, že si mohu dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti. Průměrná doba trvání vrcholu velkých světových civilizací byla přibližně dvě století a všechny postupně procházely těmito stádii: od otroctví k víře,  od víry k odvaze,  od odvahy ke svobodě,  od svobody k hojnosti,  od hojnosti k sobectví, od sobectví k sebeuspokojení, od sebeuspokojení k apatii, od apatie k závislosti, od závislosti zpět k otroctví.“ V jakémpak stádiu asi je společenství, které je založeno na vámi popsaném principu "větší bere".

0 0
možnosti
AA

Saša

27. 10. 2011 9:32
Právě že demokracie JE založena na principu většiny.

To byl ten důvod, proč jsem hlasoval proti vstupu do EU, v jejímž rámci budeme jako Češi vždy menšinou. Dokonce dost bezvýznamnou menšinou.

V rámci zdemokratičtělé EU bude vliv ČR na dění v EU zhruba stejně velký jako vliv statutárního města Liberce na dění v ČR.

No, spíš menší, protože je tu ještě ten jazykový problém, který Liberečané vůči zbytku republiky nemají...

0 0
možnosti
Q

QQ.

27. 10. 2011 9:15
Coze???

8-o Neni nahodou demokracie to, ze vetsina rozhodne i o mensine? Kdyz se 10 milionu obyvatel Ceske republiky rozhodne, ze to bude TAK a TAK, tak i kdyz budu Albert Einstein a budu mit stokrat lepsi napad, nepomuze mi to. To je ta demokracie, je to vlada lidu nebo take vlada volu. Totalitni absolutisticky rezim je daleko pokrokovejsi, pokud se do cela statu dostane moudra hlava. Omezeni demokracie vidime v kazdych volbach. Aby byl politik zvolen, musi lidem lhat a slibovat nesplnitelne, jinak ho proste nezvoli. Proto jsou (krome jineho - pochopitelne...) staty zadluzene, to neni proto, ze v zadnem state neni ani jeden jediny inteligentni clovek. Je, ale k moci se nedostane, nikdo ho totiz nezvoli. Demokracie ma sve meze. Rozhodne neni mozne a dlouhodobe udrzitelne, aby obyvatele "vesnice - mesta" - Slovensko, Cesko, Irsko rozkazovali, co bude delat jinde 100 milionu lidi. To je snad jasne.

0 0
možnosti
B

boubinek3

27. 10. 2011 10:02
Re: Coze???

Ano, všichni ostatní (samozřejmě kromě eurohujerů ze Socialistické internacionály) by měli mlčet, nebo alespoň nepromeškat příležitost, být zticha,že?:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,99
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články