Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P75h41i36l43i44p 50E63b40e69r

20. 3. 2015 12:17

Dedukce - když se nám nelíbí jak ČNB stínuje kurz CZK k EURu, tak se nám nebude líbit mít EURo.

0 0
možnosti

Paní (nebo slečno ekonomko) ČNB vysvětloval oslabování koruny podporou vývozců. Tečka. Je smutné, když si někdo hraje na experta a přitom zásadní bod myšlenky má špatně.  Rv

1 1
možnosti

Obavam se, ze nemate pravdu.

ČNB opatřením chtěla zabránit riziku deflace, které souvisí s odkládáním nákupů na dobu, kdy bude levněji.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/intervence-zvysily-zisk-cnb-na-desitky-miliard-fr5-/ekonomika.aspx?c=A140113_141157_ekonomika_fih

CNB hned po volbach, jeste pred sestavenim vlady a reakci investoru na ni, pred vanoci, kdy se ocekavaly vysoke trzby prohlasila, ze chce stimulovat utraceni lidi devalvovanim meny.:-) Kdyby pockala na reakce trhu na vladu, jestli by nejaka byla, a na situaci po vanocich kdy se ocekagaliy vysoke trzby a hrozila by porad deflace ... tak bych to mohl pochopit.

0 0
možnosti

Další věc je, že Zeman správně, ale moc brzo, řekl, že tyhle "centrální bankéře" vyháže a co jim teď zbývá? Do ČNB už se znovu nedostanou, tak musí sloužit zájmům EU, aby je vzali za odměnu do nějaké EU "struktůry". V oslabování eura se bude pokračovat, protože řecko se vyhodit "prý" nedá a celkově jediná cesta eura je do kytek, tedy nejlépe přes tisk eur a jejich devalvaci. Tím se velmi "elegantně" dodatečně zdaní všichni držitelé eur a potažmo i my díky ČNB. Až příjde Rusnok, bude už pozdě. Navíc pokud ještě nějaké euro bude, bude nám nemilosrdně vnuceno. Ať už dopadne dobrodružství na ukrajině jakkoliv, povede to k dalšímu propadu, buď většímu v případě eskalace nebo menšímu v případě uklidnění, ale rozhodně k propadu. Jediná cesta je rozpad eurozóny a její znovuvybudování na rozumných základech, tedy značná revize všech agend. K tomu ale, po dobrém, prostě nemůže dojít.... co nás tedy čeká je velmi nepříjemné.

1 0
možnosti

Do 5ti let je dolar 1:1 vůči koruně.Amerika je hotová . Nyní záleží na číňanech jeho existence.

0 1
možnosti

Rikaj hvezdy,nebo videno v kristalovy kouli?

4 0
možnosti
Foto

Něco mi říká, že jakýkoliv zásah, který jde proti tržní ekonomice, nemůže v dohledné době přinést nic dobrého. Je to vytloukání klínu klínem. Někde jsme si trochu pomohli a jinde opět uškodili. I z toho důvodu jsem pro brzké přijetí Eura, aby takové instituce, jakou je např. ČNB, nemohly určovat, za kolik si tady budeme kupovat chleba, nebo iPhony. Soudruhy, kteří o tom osvíceně rozhodovaly, jsme tu již měli. Snaha izolovat se od ekonomiky Eurozóny mi připadá stejně tak směšná, jako snaha zůstat suchý v děravé bárce uprostřed velkého rybníku.

2 7
možnosti

A není to s tím rybníkem tak, že jste na bárce na rybníku a okolo jsou další bárky ( Ita, Řec, Port, Špa, Fra). Jenže ty ostatní jsou děravé a vy  jak píšete, si osvíceně tu díru dobrovolně vyvrtáte taky. Něco mi na té vaší úvaze nehraje. Naopak naše měna by nám přinesla velký užitek, kdyby tam nebyli Singerové a spol.

7 0
možnosti

Bude tady spousta chytrolínů, kteří Vám nesahají ani po paty. Je mi smutno, máte bohužel pravdu.

3 1
možnosti

teoreticke plany CB jsou hezke, ALE... zahr. odberatele nejsou hlupaci, takze aktualni realita "kdy zacnete upravovat ceny=slevnovat, vzdyt ted dostavate za nase Ojra vice korun!" :-) takze tomu CZE vyrobci zustanou nakonec jen ty vyssi naklady na importovane vstupy ;-)

3 0
možnosti

No jestli na takovou argumentaci přistoupí, tak nemají ve kšeftě co dělat. ??

0 0
možnosti

Ony ty intervence přijdou centrální banku take pěkně draho, pokud potřebují zhodnotit euro a znehodnotit koruny, tak v tom případě předpokládám, že prodávají koruny a nakupují euro. Je to tak? To znamená, že devizové rezervy v eurech asi rostou. A jak dlouho hodlají toto činit? Dokud se nezbaví všech korun, nebo pak si je take začnou tisknout? Pokud si je tisknout nezačnou, koruna by měla posílit, protože na intervence už nebudou mít, takže oni nakoupí dneska euroa za 27 Kč a za 3 roky kdy bude za 25 tak prodělají 2 Kč na každém euru. Tedy ČNB vlastně mrhají našimi penězmi, pokud tomu tak bude.

2 0
možnosti

Centrální banku to přijde draho?

Ne.

NÁS to přijde draho!

8 0
možnosti

Nestačím se divit – myslel jsem, že pí Šichtařová je specialistkou přes domácí porody a teď koukám, že je i specialistkou přes domácí měnu. Je mi to ale sympatické, že nevede pouze takové ty maminkovské akademické debaty na téma: jaký to ten náš bobeček udělal hezký bobeček…

0 9
možnosti

hm, a jinak si o těch bobkách zřejmě pravidelně chodíte Vy počíst kam?;-D

1 0
možnosti

Tak jsem teda vydedukoval, že Vám vadí zdražení dovážené elektroniky. Tedy zboží, které se i v EU vyrábělo, než se výroba také vinnou silného €ura téměř kompletně přesunula do Asie. Silně pochybuju, že oslabením kurzu koruny chtěla ČNB zvednout domácí poptávku po iPhonech. Co se takhle zamyslet nad tím, proč při pádu €ura láme německá expotní ekonomika rekordy na burze? Nebo proč se BMW chystá nabrat 8 000 lidí? Z toho 5000 v Německu a to prosím na klasické časově neomezené pracovní smlouvy, né přes agentůry. Můžete mi vysvětlit, jak se to stalo, že po poklesu koruny vůči €uru má moje sestra víc zakázek a musí shánět další ženský do práce? A v neposlední řadě, nám co pracujeme v EU stoupl plat. A tak jsem si konečně mohl koupit novou sedačku od českého výrobce. No a s iPhonem 5 to prostě ještě chvíly vydržím.:-)

5 3
možnosti

Jak se to vezme, vždy je to tak, že někomu se polepší a jinému pohorší. Zní to logicky, že naše zboží by mělo být v cizině levnější a měli bychom mít vice zakázek, pokud ovšem suroviny nakupujete u nás a ne zase v cizině za eura.

4 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články