Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a co třeba donutit politiky, aby přijali ústavní zákon o vyrovnaném rozpočtu? Třeba jako ve Španělsku? To ale podle mého v Čechách nepůjde, příliš mnoho lidí je na těch miliardových deficitech přicucnutých. Prostě a jednoduše si za ten rozpočtový průser můžeme sami.

0 0
možnosti
JU

Děkuji autorce za článek, který ukazuje realitu v plně nahotě. Ano, měl jsem tu čest být ředitelem ICT resortu MF od 1.4.2014. To co se v článku píše, zažíval jsem v přímém přenose. Po čtyřech měsících už tam nejsem ...... O šetření skutečně nešlo a nejde .....

1 0
možnosti

Clanek postaveny na kdyby ... . Proc nemuze pravice po volbach 2006 zastavit okamzite zadluzovani bylo zduvodneno tim, ze by socky rvaly. Soucasne strany zvitezily na zaklade nejakeho programu a to co delaji je podle me v souladu s nim, pravice po volbach 2006 chtele zastavit zadluzovani ale oni jej naopak zrychlili, lepsi ANO se 100 miliardama nez "zastavovaci zadluzeni" s 200 miliardama. Babis rekl ze chce pak lidem rict vysedek jeho snazeni, jestli usetrili a jestli ne tak proc ... ocekavam to az tak za rok. Pokud jsem pochopil Sobotku tak nechteji pouze zvedat zadluzeni v pomeru k HDP cili nominalne klidne ano, protoze je to jeden ze zpusobu jak muze stat ziskat penize na investice, penize, ktere jsou podle pravidla system znehodnocovany inflaci cilii uroky dluhu. Kdyz je dluh tak spatny tak at banky prestanou davat uvery podnikatelum. :-)Osobne by se mi take libilo aby mel stat 0 dluh a navic obrovske rezervy pro spatne chvile. Prioritou dnes podle me je aby dluh nerostl v pomeru k HDP co se CSSD pred volbama 2006 darilo a co zlikvidoval Kalousek s ODS a spol. a mozna trosku prispela i ta minikrizicka co se nam podle nich mela vyhnout.

0 2
možnosti
JFB

1) úvěry podnikatelům a státu je naprosto něco jediného, stát nikdy nemůže dluh splatit bez většího okrádání občanů

2) dluh k HDP je absolutně nic neříkající numero, je to jen politická proklamace, když se větším zadlužováním zvyšuje i HDP, než to lehne, jako v Řecku. Dilůežitější je poměr dluhu k příjmům státu, pokud to není v pořádku, tak stát zbankrotuje i např při poměru 60 % zadlužení vůči HDP jako Argentina.

1 0
možnosti
PK

No a bude to ještě zajímavější.Babišovi přestává stačit ministerstvo financí a přišel na to, že není lepšího odborníka ve zdravotnictví, než je on sám. Všichni kradou a jsou úplně blbý .. no, vše pokračuje v naprosto jasném scénáři ... a lidi jsou skutečně blbý, protože to nevidí ...

1 0
možnosti

Tak jestli Babis vidi, ze zdravotnictvi je resort, kde se daji usetrit znacne penize, tak to by byl hloupy, kdyby se jako clovek co sel s planem do politiky co nejvic usetrit, o nej nezajimal, ne? Takze je to naprosto logicke.

0 1
možnosti
JL

Jediný důvod, proč volit ANO je ten, že česká pravice - ODS a TOPka je katastrofická.

0 1
možnosti
Foto

proc povazujete ODS a TOP za jedine pravicove? proc je vlastne povazujete za pravicove?

5 0
možnosti
PK

P17e35t38r 84K62o95š78u58t92a

28. 9. 2014 18:57

Von to má Bureš dobře vošéfovaný u těch svých firem. Kdyby nedostával díky svejm kámošům z STB královský dotace, tak má akorát holou řitˇ.;-O;-€;-O

1 0
možnosti
OB

Mluvite mi z duse. Toto je dobre si pripominat, obzvlaste nyni pred dalsimi volbami. To bylo slibu - proste to udelame, bude lip, doted tu byla nemehla, my jsme profici... Babis neudelal proste nic, jen jde naruku CSSD ale neopomene rikat ze on by to delal jinak. Na jednu stranu si ziskava levicove volice, na druhou ty vice pravicove presvedcuje ze kdyby nebylo CSSD, on by to delal trochu jinak, je preci pravicovej. Za vse mluvi jeho sachy s DPH - udelame treti sazbu, sam chci jednu a nemestkyne rekla ze mozna od pristiho roku budou dve - a ted se v tom vyznejte :o) Cekal jsem ze na ministerstva take prijdou odbornici - nestalo se viz pan Prachar a jeho personalni sachy. Vsude se jen dostavaji lide napojeni na Agrofert a skutek utek. Opravdu smutne. Jenze koho tady maji lide volit - Babis se neosvedcil, ODS je mrtva, TOP uz ma take sve lepsi roky za sebou a ted oprasuji takove mrtvoly jako Bursik a Svobodni jsou pro vetsinu lidi bohuzel nevolitelni. Svou pomerne jasnou retorikou se nyni zajimave profiluje KDU (postoj vuci Rusku apod.), ale ty asi volit stejne nikdy nebudu, sou to proste panbickari :o)

4 0
možnosti
KF

K42a70r81e54l 39F97u77k51s87a

26. 9. 2014 18:51

"TOP uz ma take sve lepsi roky za sebou" toto mě pobavilo. Dodám, že je to TOP09 - tedy tradition since 2009 a demagogie a katastrofa po celou dobu... :-P

2 0
možnosti
MN

Několik selských moudrostí, které nechávám pro autentičnost v původním jazyce v angličtině. Předpokládám, že většina čtenářů tady zvládne tomu porozumět.:

You cannot legislate the poor into freedom by legislating the wealthy out of freedom.What one person receives without working for, another person must work for without receiving.

The government cannot give to anybody anything that the government does not first take from somebody else.

When half of the people get the idea that they do not have to work because the other half is going to take care of them, and when the other half gets the idea that it does no good to work because somebody else is going to get what they work for, that, my dear friend, is about the end of any nation.

You cannot multiply wealth by dividing it.

4 1
možnosti
KF

K93a39r59e66l 65F95u73k91s35a

26. 9. 2014 12:38

Jen se bojím zeptat, co z těch moudrostí usuzujete pro současnou situaci...

0 0
možnosti
MP

Knihy se nenajíme. Důležitá je danová výše u potravin. Od příštího roku jsme mohli mít nižší DPH na potraviny atd., ale díky této vládě budou potraviny zbytečně drahé. Přesto bude půl národa volit tuto stranu. Tento národ si nezaslouží dobrou vládu!

2 1
možnosti
MN

Pane Petr, můžete tady napsat, jaká je podle Vás dobrá vláda? Tedy pokud byste ji mohl sestavit Vy, jaké procentuelní složení by tam existující politické subjekty podle Vás měly mít a proč. Jen mě zajímá, jak by to řešil člověk, který je zásadně proti současnému stavu. Díky.

0 2
možnosti
JV

Takhle vypadá dokonalý úřad v podání soudruha Bureše. 

http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/formular-036

4 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,41
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články