Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

1. 9. 2012 22:03
Asi nejsme bezpečný přístav jako Svýcarsko,

ale dovoluji si tvrdit, že bezpečný přístav naše koruna je. Po vycinkání klíčů jsme každý měli pár korun. Mě se tenkrát trochu dařilo podnikat, a tak kam s vydělanými korunami. Pochopitelně, všichni říkali dolary, švýcarské marky, měnecké marky. Víte o co bych přišel, když tenkrát koruna byla 35,- za dolar ?

V létě 2012 bylo na zahraniční dovolené u teplých moří 5 milionů Čechů. Ale stačí si otevřít diskuze, nebo se s lidmi bavit a jsme svědky naprosté absolutní nespokojenosti, která hraničí s defenestrací vlády a členů ODS. Lidi holt pálí dobré bydlo a tak to budeme muset pro příští volební období  zkusit s ČSSD a KSČM.

0 0
možnosti
JZ

lapac

31. 8. 2012 13:05
Pani Marketo,

proboha, ktere svetove tiskove agentury kladou (temer) rovnitko mezi Ceskem a Svycarskem?

1 0
možnosti
H

hovn

31. 8. 2012 11:08
Předpokládám, že jako zasloužilá matka

rozčilení hrajete naoko, abyste mohla nudu zahnat spisky. Mě osobně teda nejaké agentury nechávají absolutně klidným, protože jako tvořivá osoba vím, že jsem v životě udělal spoustu užitečných věcí. Možná že ekonomové to mají  jinak, protože o užitečnosti činění většiny z nich by se dalo s úspěchem pochybovat

0 0
možnosti
Q

QQ.

31. 8. 2012 10:02
Kdo trochu pozna Schweiz

tomu je jasne, ze do CR je moc a moc daleko, po vsech strankach. Dokonce ani silne Svycarsko to nema jednoduche. Ty sazby jsou asi rozumne, kdo ma prachy v bance, ten se zlobi, ze ma maly urok, ale zase ten maly urok je jednim z parametru, ze ulozim 100 000, pujcim 100 000, nekdo vrati po letech 100 000, nic jsem neziskal, mozna jeste zaplatil za spravu majetku (coz je rozumne), ale porad tam budu mit 100 000, nikde to nezmizi a hlavne to, co si za to koupim se nebude menit. Ty velke uroky roztaceji spiralu. musim vic vratit, musim to nekde vydelat, zdrazit tovar, musim pridat na platech, vysledek je, ze tam sice je vice, ale nekdy si koupim jeste mene. Vyrovnany rozpocet (nebo prebytkovy), zadne dluhy, prace, skromnost, kdo pozna Svycarsko, neveri co vse tam lide dokazali. Je toho fakt hodne, neni to jen krasna zeme a vysledek se dostavuje az po velmi dlouhe dobe. Bohuzel.Jinak souhlas.R^

3 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

31. 8. 2012 9:36
Vládní garnitura přivedla Česko zu grunt

po 23 letech experimentů to lze již tvrdit i v pracovnách prestižních ekonomů

0 0
možnosti
H

hovn

31. 8. 2012 10:55
Re: Vládní garnitura přivedla Česko zu grunt

Strejdo mýlka - je to tím že vy a vám podobní se extrémně rozpapali a tak si nastavili i stát volením podobných

1 0
možnosti
H

Halfunx

31. 8. 2012 8:47
"A komu tím jako pomůžete, co tím sledujete?"

Takhle zlehčovat, neřkuli obracet, oficiální vládní stanovisko podložené NERVem. Přitom švýcarské přirovnání je tak bezvadně pozitivní, srovnatelné snad jen s vyjádřením jednoho NERVáka, že po 50-ti (!!!) letech budeme ve vyrovnání s církvemi v plusu, tedy pravděpodobně.

Takhle by to nešlo, co když si to tady někdo i přečte. Mělo by u toho být varování podobné tomu na cigaretách.

.

Osobně si představuji takový "kapitalismus s čistým štítem". V něm ale systém "peníze dělají peníze" (dokonce i "mínus peníze umí udělat plus peníze") nemá místo, tento bankovně-burzovní nápad není produktivní, jen se přiživuje na druhých a ve skutečnosti odčerpává kapitál z produktivní sféry.

To byste byla bez práce, ale s vaší inteligencí a rozhledem se dokážete uplatnit i v produktivní sféře.

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 8. 2012 8:29
asi jen k tomu poslednímu odstavci

To by pak ale ti investoři museli mít k panu Kalouskovi a českému státu absolutní důvěru že jim ty peníze za pár let taky vrátí. A to za situace kdy  už dnes pravicová vláda v parlamentu vlastně menšinu, je závislá na několika politických přeběhlících, aby vůbec prosadila své zákony o jeden dva hlasy, a je celkem jasné že příští volby -nejpozději  za 2 roky vyhraje s velkou převahou levice a do vlády se dostanou komunisté, vůbec není jisté...

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

31. 8. 2012 8:18
.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,92
  • Průměrná čtenost 19930x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články