Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co je podle vás primární příčinou rostoucího zadlužování?

0 0
možnosti
BD

Před 200 lety neměla ropa význam i cenu prakticky žádnou a hospodářství fungovalo..Před 300 lety neměla elektrická energie význam a cenu žádnou a hospodářství fungovalo. Dnes přichází doba nových technologíí v oboru nano,kvantové fyziky, plasmatu a využívání gravitace . Hranice možností elektroniky a genového inženýrství nejsou vůbec jasné.V dnešní době,kdy se do ekonomiky pumpuje obrovské množství peněz ničím nekrytých nemají vůbec cenu, ale ani oprávnění existovat akciové trhy. Z toho všeho plyne,že posuzování budoucnosti měřítky současnosti je ekonomický nesmysl. Vše bude jinak !!V

0 0
možnosti
Foto

J97a41n 80R94ý33z72n58a20r

26. 4. 2013 22:43

Průšvih je, že se celé EU blíží Řecku a Kypru - neskutečně vysoko nastavené mandatorní /povinné/ výdaje veřejných rozpočtů spolu se zadlužeností neumožňují žádné manévrování.

A všichni očekávají zajištění od státu. Co asi z toho tak může vzejít?

P.S. Ty vlastní brambory nejsou rozhodně špatným krokem. Za první republiky vlastnilo dostatek půdy k základnímu uživení se cca 30% rodin. Přesto byly dopady krizí docela brutální.

4 0
možnosti
JH

J66a70n 62H68u17r40k47a

26. 4. 2013 18:21

před lety když jsem zde zavedl výraz spirála ekonomiky netušil jsem jak úrodné to bude semínko ;-DR^

1 0
možnosti
MP

Pan profesor Vrba tenhle termín používal už ořed 40 lety.

2 0
možnosti
FL

No, když jsou akcie předražené, neodráží stav ekonomiky, budou se prodávat. Kam investoři přelijí své finance, když i nemovitosti jsou předražené? Mimochodem, když si vezmu ceny akcií evropských bank , tak tyto jsou někde na 20 procentech svých hodnot před krizí 2008, jde o nich říct, že jsou předražené?

0 0
možnosti
Foto

Spirála nespirála. Prostě se něco děje. Stejně tak jako se dělo a snad i bude dít. Každý onen stav dění má svůj výsledek. Je na tom vůbec něco dobrého a nebo špatného?. Ti co se přizpůsobí nebo přijdou na to, jak z takových změn pro sebe získat prospěch se budou radovat, ostatní ne. Zatím se zdá, že spirálka zas tak velké stoupání nemá. I když to může být i jen sen.

2 0
možnosti
PR

Sice jsem přišel na váš blog v naději, že si přečtu něco o znovuotevření II.pilíře, nicméně i tento článek mě zaujal. Navíc pěkně konvenuje s 'Nahou pravdou', kterou jsem právě doposlouchal. 

Začíná mě mrazit, že máte pravdu, beru tedy motyku a jdu rozšířit své bramborové políčko.

Pěkný den.

7 0
možnosti
MB

Také jsem sem dnes zavítal se zájmem. Po přečtení dnešního příspěvku na bloku, který jsem opět se zájmem přečetl, a také výše uvedeného diskuzního příspěvku se jdu zase začít do "Nahé Pravdy". (koupil jsem si ji teprve ve středu :-) )

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články