Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

"Takže místo aby v Německu firmy vytvářely víc pracovních míst, musí tyto firmy platit vyšší daně, ze kterých jsou pak placeny dálnice odnikud nikam v Řecku."

Chápu že kopat do Řecka je tak nějak in, ale realita není zdaleka tak jednoznačná. Německo na Řecku naopak vydělává, a to dlouhodobě: kvůli nemožnosti devalvovat měnu řecké podniky které jsou technologicky na nižší úrovni nejsou schopny konkurovat německým firmám, a Německo tak úspěšně vytahuje z Řecka peníze. Na druhé frontě, německé penzijní fondy roky nakupovaly řecké dluhopisy s "rizikovým výnosem", nicméně jistotou že dokud EU nepovolí, Řecko prostě musí splácet - protože jakkoli je roky teoreticky v bankrotu, prakticky zbankrotovat nemůže. A stal se z něj tak ideální dlužník - bez šance kdy se postavit na nohy.

Co je ještě lepší, díky krizi Německo úspěšně "získalo" řecká letiště (a nejsem si jist zda ne i pár přístavů), tedy podniky které byly schopny vydělávat. Takže se pojistilo, aby Řecku nezůstaly ani podniky které do rozpočtu mohly něco přinést.

0 0
možnosti