Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HN

gibo

29. 7. 2012 12:09
Je to tak

Mě taky po třetím porodu, když mě nějaký úředník hnal pro chybějící "potvrzení o těhotenství" (PO PORODU! To snad dá rozum že jsem byla těhotná když jsem porodila dítě!! No nic), gynekoložka mezi řečí upozornila že už bych měla uvažovat o podvázání vaječníků. PROSÍM? Co je ti do toho bábo?! Vypadám snad že nevím kde se berou děti a že tři mám omylem??

Ono se to možná nezdá důležité ale v tu chvíli mě podobná (snad) dobře míněná rada docela hnula žlučí. Neřeknu kdybych chtěla poradit, ale aby mě při vyplňování nějakých zbytečných lejster jako bonus posílala vykastrovat tak to bylo fakt přes čáru.

Až budu mít čtvrtý (a ne, ne kvůli dávkám!) tak mě tam asi odvleče násilím.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 7. 2012 8:49
Re: Je to tak

Přeji Vám zdravé děti a stálé zdraví, nicméně již delší dobu nabývám dojmu, že některé typy lidí nelze informovat - a zejména lékaři -, aby to nepovažovali téměř za osobní útok, či minimálně "skandál".

Pokud Vás "bába" k něčemu nutila a bránila Vám odejít z ordinace, pokud nepodepíšete, že zákrok chcete - jednejte! Okamžitě alarmujte Ligu lidských práv, Ti dozajista vystartují rychlostí blesku. Pokud Vás ovšem "bába" pouze informovala, tipuji, že by jednoduché "ne, děkuji", nebo "nemám zájem", postačilo.

Ono je kde co od těch bílých plášťů "přes čáru", že? Zbytečná lejstra - proč mít informace o stavu rodičky že?:-/

0 0
možnosti
IK

Tonda K

19. 7. 2012 21:01
Africký model je OK

S manželkou jsme na něm začali "pracovat" před 40 lety.  Dneska máme 3 děti a 9 vnuků. Zatím spíše vkládáme korunky vnukům do pokladniček, ale třeba se nám časem začnou vracet :-)

0 0
možnosti
MK

Atenka

19. 7. 2012 16:39
Ano, souhlas

Zavolala jsem své lékařce radostně, že jsem potřetí těhotná a že bych se ráda objednala, načež mi zpražila větou "A chcete si to nechat?" Také mi spadla do telefonu čelist.

1 1
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

19. 7. 2012 1:28
ve zvětšování komářích témat do velbloudích rozměrů

je autorka fakt expert. ;-D Už se těším na skandální odhalení toho, jak se na ní obsluha na poště mračila.;-D

8 1
možnosti
JT

JuraT

19. 7. 2012 6:17
Re: ve zvětšování komářích témat do velbloudích rozměrů

To je zcela v pořádku. Za fyziologický průběh těhotenství a raného mateřství lze považovat i běžně pozorovanou, přecitlivělost, vztahovačnost, teatrálnost a někdy dokonce i hysterii. Druhým faktem je, že agilita gynekoložky byla skutečně nadbytečná. K invazivním zásahům do tělesných schránek, které nejsou indikovány z důvodu zlepšení zdravotního stavu, ale jeho nepřirozeného ovlivnění, by pacienti neměli být lékařem tlačeni.

5 1
možnosti
JS

sCZECH1

18. 7. 2012 14:08
..

no tak po tomto bych okamzite menil doktorku

2 1
možnosti
HN

gibo

29. 7. 2012 12:12
Re: ..

No tak to bys neměnil protože najít volného gynekologa je v některých oblastech skoro nemožné. Navíc podobný kecy prý mají při/po třetím dítěti skoro všichni.

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

18. 7. 2012 11:19
však ona si Země s tím populačním boomem poradí

aneb po nás potopa.

Víte ono největší zátěží pro Zemi je právě ta populační exploze. Mimochodem při exponenciálním růstu obyvatel se nepodaří zajistit časem ani životní minimum - právě Afrika, či Indie jsou toho dost dobrým důkazem.

Takže to zas tak skvělý nápad není a určitě bych to neprezemntoval jako jediný fungující model zajištění na stáří.

Mimochodem při dnešní úrovni medicíny v rozvinutém světě nedojde k selekci nemocných a slabých (jako třeba v Africe) a každý slabší či nemocný kus ve stádě je zátěží a ohrožením stáda (v přírodě to vidíte). Zní to krutě, ale opravdu se bez regulace nemůžeme množit do nekonečna. Každý jiný tvor má své přirozené nepřátele, my těchto regulačních přírodních mechanismů už moc nemáme, takže je to i na naší zodpovědnosti, že si uvědomíme únosnou míru rozšiřování populace.

5 1
možnosti
VS

Astaroth

19. 7. 2012 10:29
Re: však ona si Země s tím populačním boomem poradí

Mam pocit, ze te hromade roztaveneho kovu obaleneho kamenim, ktera leta ledovou pustinou kolem pomerne male hvezdy je nejaka populacni explose zcela lhostejna.

0 0
možnosti
SP4Z

Si0 po 4. zákazu

18. 7. 2012 10:25
Etiku na LF učí Marek Orko Vácha,

tak se račte s tímto problémem obrátit přímo na něj.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

19. 7. 2012 10:29
Re: Etiku na LF učí Marek Orko Vácha,

Etik! Je dozajista proti euthanasii, ze? :-PRv

0 0
možnosti
MB

kockasarinka

17. 7. 2012 23:31
etika na lékařských fakultách se sice vyučuje

ale co je tam učí? Že mají být za všech okolností k pacientovi nekomunikativní, pardon ignorující, povýšení, arogantní, prolhaní, všechna svoje morální selhání sobě omlouvající. Je to fekál...

2 1
možnosti
MG

m.a.g.

18. 7. 2012 8:41
Re: etika na lékařských fakultách se sice vyučuje

Učí tam, že lékař má být pacientovi rovnocenným partnerem. Pokud ve svém životě tedy narážíte pouze na takové jednání lékařů, jako jste popsal(a), zamyslete se nad tím, jestli není chyba někde jinde...

4 1
možnosti
MT

martin.tuma.cz

17. 7. 2012 15:17
Pracuju na duchodovem zabezpeceni uplne stejne

Rekneme si to uprimne - soucasny duchodvy model vychazi z Bismarkovy reformy, ktera ale nikdy nebyla zamyslena pro kazdeho, ale spise pro "hodnotne" statni uredniky. Plebs se musel smirit s tim, ze bude makat az do smrti, nebo bude odkazan na dobrocinnost druhych. Anebo mel deti, kteri pro ne nachystali vejminek a tam dozili, starajice se o vnoucata, zatimco deti pracovali.

Dnesni civilizace je zamerena na to pujcit si vcera na dnesni spotrebu - to nedopadne dobre, nejake sporeni na duchod nedava ten nejmensi smysl, lepsi je vsechno investovat do deti a radne je vychovat. Taky uz mame 3, ale 4 uz asi vzhledem k pokrocilemu veku nebude :(. Prece jenom - model rodiny fungoval par tisic let celkem spolehlive, jenom ted se to snazi chytre hlavicky zmenit - inu cesta do pekla jke dlazdena dobrymi umysly.

P.S. Pro vsechny remcaly - ja i zena mame vejsku a pres vsechno jsme cisti platci dani (kdyz vidim vyplatni pasku, rikam si, ktere neviditelne rodine sem zase zajistil na mesic obzivu)

3 1
možnosti
L

lokutus

17. 7. 2012 15:27
Re: Pracuju na duchodovem zabezpeceni uplne stejne

Bismarck zavedl fondový, nikoliv průběžný důchod. Navíc se týkal velmi skromných důchodů až od 70 let věku, což při tehdejším průměrném věku dožití bylo skutečně jen pro pár "šťastných".

Jinak se zbytkem souhlas. Průběžné důchodové ponziho schéma se snižující se natalitou pomalu končí a současní třicátníci a čtyřicátníci jsou silné ročníky (patřím mezi ně). Až přijde tato armáda do důchodu, celý systém zkolabuje. Už dnes musí produktivní člověk živit několik důchodců a jejich počet pomalu roste. Spoření nemá při současné inflaci, která je vysoko nad třemi procenty, vůbec smysl, notabene, když výnosy málokdy překročí ty tři procenta. Takové spoření neuživí ani samo sebe. Smysl má pouze kupovat hodnotné věci, pozemky a nemovitosti. A dělat si děti.

Jinak hezky o tom napsal Pavel Kohout.

http://www.finmag.cz/cs/finmag/financni-poradenstvi/setrvacnost-a-duchody/

0 0
možnosti
H

honzour1

17. 7. 2012 11:34
Ponziho schéma

Důchodový model Markéty Šichtařové je jen taková forma Ponziho schématu. (Ale u nás je to zatím ještě ok, takže lidi, co mají víc dětí, mi nevadí, teda pokud nejde o nějaké cvoky nebo nepřizpůsobivé a pokud se o své děti dokážou postarat i bez zvýhodňování ze strany státu.)

0 0
možnosti
L

lokutus

17. 7. 2012 14:44
Re: Ponziho schéma

No, asi nevíte, co přesně je Ponziho schéma. Není nic snažšího, než si o tom někde přečíst.

1 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,50
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články