Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Stav bankovnictví popsán dost dobře, ale žádná důvodová analýza a rozbor , jen popis a to je málo. Chce to vysvětlení, proč tomu tak je, kdo to udělal a proč, a k čemu to vede a čeho se tím někdo snaží dosáhnout a proč. tedy ono Cicerovské CUI BONO?

Takže dlouhý článek s nulovým přínosem.

Škoda, čekal bych více, i když ve zdejší společnosti to na karmu a liky absolutně stačí. A to je také na pováženou.;-(;-(

3 0
možnosti
Foto

Banky, jakožto finanční ústavy, možná spokojené nejsou, spokojené nejsou ani státy. Ale spokojení můžou být především ti, u nichž se tyto peníze kumulují. Kumulace finančních prostředků u 1% lidí, z boháčů ještě větší boháči, z chudáků ještě větší chudáci, střední třída v "západním" světě pomalu ale jistě mizí... A všechny v článku uvedené kroky tomu napomáhají. Bohatí si totiž za "natisknuté" peníze bez hodnoty pořídí něco, co opravdovou hodnotu má, tedy hlavně půdu a třeba nějaký ten podnik plný lidí, tedy pracovní sílu. Čímž se z bohatých stanou bohatí a mocní. Proto všechny tyhle šaškárny. Pro pár lidí, kteří si chtějí koupit celý svět... a daří se jim to.

0 0
možnosti
Foto

tak ona hlavně autorka žije v bludu či v horším případě bludy šíří, když ze situace, kdy o peníze není zájem a tudíž lidi nemají úroky viní zlé a hloupé bankéře, kteří na rozdíl od ní nevědí co mají dělat a ožebračují obyčejný lid, takhle to jistě neni, celý problém začal před mnoha lety, když socialistické vlády začaly plnit svoje sliby nezodpovědným voličům a začaly si půjčovat na důchody, na platy učitelů, policistů, začaly navyšovat stavy policistů, možná by si ještě autorka vzpoměla, jaké výhody Gross pro policisty chystal, jak se přidávaly důchody a zdroje byly, takové podplácení nezodpovědných voličů ale dríve či později vyústí v krizi a politici mají dvě možnosti, nasměrovat zemi k bankrotu a nebo začít k nelibosti voličů šetřit, ale ať se rozhodnou jakoli, tak bankrot nebo šetření podtrhne vždycky poptávku,tím ceny začnou klesat, což se lidem líbí, ale bankéři centrálních bak na to nemohou jinak reagovat, než snižováním úrokových sazeb, pokud by podlehli vůli lidu, jak to dělá vláda, tak nastanou nenapravitelné škody v podobě dlouhodobé defalce a nejen to

0 3
možnosti
VN

V něčem souhlasit lze , v něčem nelze. Nikdo z lidí nespoří do krabic od bot , všichni se snaží utrácet. Což vede na jednu stranu k hospodářskému růstu (ano...v EU nyní máme hospodářský růst...ne , že ne) , ale za jakou cenu. Je to něco podobného , jako když se stát zadluží a vrazí peníze do oběhu a tím vytvoří růst. Je jasné , že taková řešení jsou pouze dočasná. Poté si ekonomika opět sedne na zadek. Další absurditou je , že díky velkému množství peněz v oběhu a díky ochotě utrácet rostou nepatřičně některé ceny , jako například ceny nových bytů .

0 0
možnosti
Foto

jaká absurdita, vždyť růst cen je zbožnou touhou centrálních bank, čekají na růst cen jako na smilování, poud k růstu dojde, tak jsou samozřejmě připraveny navyšovat úrokové sazby a autorka bude konečně spokojená, protože obyčejní lidé dostanou v bankách úroky

0 0
možnosti
JM

Názorů paní Šichtařové si vážím.Nicméně,v rámci objektivity,dodávám.Jedna možnost spořit tu byla.Rozhodně nemám,jako důchodce, peníze doma,ale každý rok posílám 12 000 Kč do penzijního připojištění(dnes již nelze založit).Spolu se SP mám cca 3,5 %,vybrat mohu za 3 měsíce(mám splněné podmínky).Díky za tu možnost.Syn už nespoří,pořídil si investici - byt na pronajímání.

0 0
možnosti
MZ

Problém je, když investice se nevyplatí. Každý sní o tom, že bude rentiérem. Že bude pronajímat byt a bude mu to vynášet. Sní o tom 10 mil. lidí v ČR. Co se asi stane, když těch 10 mil. lidí bude mít byt, který bude chtít pronajímat. A tak to v současné době funguje. Staví se nové a nové byty a lukrativních oblastech se také rychle prodávají. Jenže to ceny pronájmů žene hodně dolů. Navíc když si koupíte byt "na investici" v lukrativní lokalitě a podaří se vám ho prodat i přes velkou konkurenci, nikdo vám nezaručí, že daná lokalita bude i za 10 let lukrativní. Může to dělat jako správní spekulanti a koupit llevně zapadlý byt a doufat, že za 10 let z toho bude opět lukrativní lokalita. Ale skutečně z ní nakonec bude?

0 0
možnosti
LM

Celá ta kapitalistická ekonomika je neskutečná hloupost.

Na komunisty nadáváte, že provedli měnovou reformu, ale tenhle stát ji po revoluci udělal vlastně taky. Pokud jste před sametem měli našetřeno na barák, dnes za to koupíte tak maximálně hodně ojeté auto.

Peníze nejsou nic víc než cár papíru. Nejsou kryty vůbec ničím a vrstva vyvolených je používá jen k tomu, aby ostatní uvrhla do moderního otroctví a sama si žila jako prase v žitě. Prostě se natiskne neomezené množství papírků a přes půjčky tohoto nic se ovládá populace, kdy vyvoleným se to přihraje přes dotace a další podobné nesmysly.

Prostě mnohem horší než za komunistů, přerozdělování ve větším a nespravedlivě.

5 10
možnosti
VN

Máte pravdu. Také jsem si polistopadový vývoj představoval trochu jinak.

0 0
možnosti
PK

"..mají od centrální banky tolik přebytečných peněz, se kterými nevědí coby, že vklady už nechtějí přijímat"

Není to spíš tak, že platí za (v CB) uložené peníze?

1 0
možnosti
Foto

Já tenhle jev tedy nějak nepozoruji. ;-D

1 1
možnosti
Foto

Přijdu domu z práce, přihlásím se, a za uspořené peníze přikoupim něco malo Au, nebo v raichu Ag.

Článek (y)

0 0
možnosti
ZS

Vzhledem k tomu, že ceny drahých kovů jsou díky levným penězům také dost nafouklé, riskujete, že jednou přijdete o mnohem víc, než zápornými úroky v bance.

0 0
možnosti
PP

Ano, ženy si berou mladé kluky, pokud si pamatuji z jednoho článku, tak váš manžel je také mladší a balila jste ho jako "vyplašeného prváka" a dávala mu napsané přednášky.

1 3
možnosti