Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

No a proč by volba prezidenta skončit fraškou neměla? Vždyť je to součást naší politické scény.

Myslím, že si lidé zvykli žít ve frašce na rozhraní kretenizmu a absurdity, ale odmítají se jí účastnit. Na scéně poskakují profesionální šašci.

Možná by se dal koupit nějaký ostrůvek pro parlament, senát, prezidenta apod. Musely by se tam vejít ministerstva, úřady, parlamentní kluby, prezidentský palác a ambasády. Ale hlavně by tam musela být televize - tu politici milují. A ta by přenášela formování vlády, vládní krize, prohlášení mluvčích, nadávky v parlamentu, hospodářské aféry a to všechno čím nás politici baví a vytrhují z existenciální nudy a apatie.

Ten nápad - někam mimo náše území vyvézt a internovat všechny ty skupiny a úřady - není můj původní nápad, není to žádný diskusní výmysl nebo vtip. Je to vyzkoušené - taková vláda s parlamentem, stranami, vyznamenáními a paláci existovala doopravdy. Londýnská exilová vláda. V té době si národ a vláda navzájem nepřekážely.

1 0
možnosti
Foto

Co k tomu dodat? Že je to hodně typicky české!

0 2
možnosti
Foto

Dobrý den paní Šichtařová. U nás se říká, že člověk má "chochmes" a nebo nemá. Jinak se chc zeptat co vánoční cukroví? Jedete podle plánu nebo ne?;-)

2 1
možnosti
JK

Proč mám takový dojem, že kdyby někdo obsadil prezidentskou kandidátku Járou Cimrmanem, Češi by si uplácali pazoury, jak by mu to podepisovali...

4 1
možnosti
KV

Volba proběhne a bude zvolen nový prezident. Na "tanečky", které při podobných příležitostech probíhají, jsme si zvykli a nevyvedou nás z konceptu.

5 1
možnosti
AH

A81d72a15m 33H58a87n57s

7. 12. 2012 8:43

ale no tak, zbytečně dramatizujete. Jsou to naše první přímé volby a mohlo to dopadnou daleko hůř. Mohla kandidovat i Bartošová nebo Gott, airsoftový střelec nebo tykadlový řidič...Jsou populární, protože se o nich furt píše a to mnohdy Čechům (a nejen jm) stačí. Kandidátů je dost, odlišují se od sebe navzájem a volič má volbu si vybrat. Tato společnost ještě potřebuje další, tedy 2. a 3. volby a možná už ty čtvrté budou standardní, bez zbytečných emocí. Budou k nim důstojně přistupovat nejen kandidáti ale i voliči.

7 5
možnosti
MB

M96i92l15o45š 30B39é19m

7. 12. 2012 9:43

Kandidátů je dost a odlišují se od sebe navzájem? Já tam vidím jenom dvě party - populisty a socialisty. A z toho si vybrat neumím. :-/

3 8
možnosti
JL

A proto budu volit Zuzanu Roithovou. Jako jediná se té frašky nezúčastňuje, vyjadřuje se věcně, fundovaně a nikoho neuráží.

1 13
možnosti
Foto

Ano, už to frašku připomíná, nezbývá než se na volby vypr..... anebo volit z recese toho s tím tetováním anebo toho, co nám dnes o půl sedmé večer na ČT 24 předvede své řečnické umění...

1 10
možnosti
JN

J61a86n 62N86o46v53á70k

7. 12. 2012 8:59

p. Franc není špatná volba i když zapomenete na jeho tetování :-)

6 7
možnosti
RH

Paní Šichtářová, zbytečně strašíte! Lidi nejsou hloupí a ví koho mají volit.

Frašky už tady byly a to  při druhé volbě Havla a Klause.

Mám dotaz, jak to děláte, že vás admin pravidelně umysťuje do výběru, zatímco jiní blogeři to "štěstí" nemají?  Pěkný den. :-)

9 9
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,55
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články