Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je naprosto šílený... takovýhle lidi jako autorka mě fakt děsí..Rv ... bohužel, u nás furt jsou lidé, kteří si myslí, že to tady naše pravice vlastně dělala dobře.. fuuuuuuuuuuuuuuuj....

1 0
možnosti
JV

Hodně diskutujících vidí problém v propadu daní. Podobně jako ČSSD a komunisti. Ale problém není ve výběru daní. Problém je ve výši utrácení. Tahle vláda, ale i ty před ní, utratily Vích, než je tahle země schopna vytvořit. Ne zvýšit daně, ale snížit státní utrácení je třeba.

0 0
možnosti
Foto

K10a54r49e52l 31R76a81d63a

21. 6. 2013 2:55

Dnešní státní propaganda je jednoduchá: pravice - schopní bohatí bezcitní ,

levice - neschopní chudí hloupí . Už jen to samotné ukazuje jací tupci nám vládnou. Z tohoto pohledu ani není moc divné, že pohled našich ,,pravičáků" na Tomáše Baťu je velmi rozpačitý. Na jedné straně byl nesporně úspěšný a bohatý, ale nebyl to zloděj a jeho chování k zaměstnancům a sociální politika byla lepší než za komunistů. Takového by mezi sebe ,,pravičáci" nevzali. Bohužel takovému zjednodušenému vidění propadla i ČSSD a vidí své voliče právě mezi těmi neschopnými a podřizuje tomu svou propagandu. Je docela úsměvné, že skutečný sociálně demokratický program se rodí v Pirátské straně vedené partou mladých a nadprůměrně inteligentních lidí. Na pravici takový inteligenční potenciál chybí.

2 0
možnosti
Foto

Hodnocení pseudopravice je výstižné. Možná by se však pravice našla, avšak mimo parlament.

Mě neděsí ani ty účelové malé strany. Nic horšího než volba mezi levicí a pseudopravicí, navíc euroservilní, být nemůže. Velké strany je třeba potrestat:

http://streit.blog.idnes.cz/c/348308/Pouceni-Velke-strany-nasaly-nejvetsi-lumpy.html

3 0
možnosti
MV

Topolánkova a Nečasova vláda nám ukázala, jak se to dělat nemá - rovná daň, zastropování zdravotních a sociálních odvodů a snížení daně z firemních zisků - to všechno způsobilo ve státním rozpočtu výpadek v řádu desítek miliard.

Nečasova vláda to řešila zvýšením DPH, a plošnými škrty (včetně platů státních zaměstnanců) - bohužel tato opatření způsobila výrazný pokles domácí poptávky, takže přispěly k dalšímu prohloubení krize.

Když se podíváme na průběh krize u nás, zjistíme, že v roce 2009 došlo k prudkému poklesu zahraničního exportu o 300 miliard (z 2,47 bilionu Kč v roce 2008 na 2,14 bilionu v roce 2009) a nárustu nezaměstnanosti o 200.000 (z 350.000 v roce 2008 na 540.000 v roce 2009).

Zahraniční obchod se díky oživení v Německu vzpamatoval hned v roce 2010 (export 2,53 bilionu Kč) a v následujících letech dále prudce rostl (loni byl 3,06 bilionu Kč). Ovšem nezaměstnanost se od roku 2009 dále zhoršila na historická maxima. Zajímavé je rovněž to, že bilance výnosů se u nás bez ohledu na krizi neustále pohybuje každý rok v deficitu 250 až 280 miliard - na toku dividend a dalších plateb do zahraničí tedy žádná krize u nás vidět není (např. banky propouští, ořezávájí platy, omezují investice a provozní náklady atd. jen aby mohly vykázat rekordní zisky a ty odvést do zahraničí).

2 0
možnosti
LT

Ano musím souhlasit, bohužel se v naší zemi ukázalo, že nejdál napravo od levice se dostaneme tak maximálně na střed. Skutečná pravice skomírá kdesi v zákoutích politiky a na blozích. Jak z toho ven? Těžko říct. Protože jsme za posledních 60 let pravici nepoznali, těžko si umíme představit, co to je a co je v tom pro nás.

0 0
možnosti
Foto

hahah ... vy hlavně málo kdo chápete, jaký je rozdíl mezi levicí a pravicí. S tou zaběhlou vydrezurovanou představou si nevystačíte.

.

.

http://martinmarek.blog.idnes.cz/c/311134/Proc-by-mel-nekdo-mlady-vstoupit-do-ODS.html

0 1
možnosti
DM

Marketo, u voleb budeme mit nastesti na vyber i pravici, nicmene malokdo o ni neco vi, nekdo se ji dokonce i boji. S timhle elektoratem to ale kazdopadne bude jeste tezke :-(

2 0
možnosti
Foto

Ty propady jsou prostě ekonomická realita, stát od konce 90. let nabobtnal tak, že je jeho provoz naprosto neudržitelný. Tato vláda se provinila "pouze" tím, že nesáhla na mandatorní výdaje a prováděla pouze drobné provozní korekce, které poněkud komicky nazývala rerofmami.

Podobně decentně se nažila o opatření na "příjmové straně", celkově šlo o zachování statutu quo za každou cenu. Vyčlenil bych zvýšení DPH, to bylo zvěrstvo a podraz na všechny, kdo si mysleli, že volí něco, co může vzdáleně připomínat pravici...

3 1
možnosti
Foto

Všimla jste si, že média soustavně hovoří o pravici? O které??? Když tu žádná není!

12 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 43,20
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články