Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Ramon68

23. 2. 2012 20:33
Změna fondu

Samožrejmě že nikdo nic nemusí, ale pokud má např. nyní fond jehož ziskovost je skoro nula, a nebo se střadateli nezdá plně důvěryhodný, protože v počátcích nikdo nevěděl pomalu co podepisuje a u koho, tak má poslední šanci do konce února přejít se starými (výhodnými) podmínkami k fondu jinému jehož ziskovost je větší (rozdíly mohou dělat i sto a více tisíc  za 30-40 let nebo má větší důvěru apod. A poradci nejsou úplně hloupí asi nebudou přemlouvat aby odešel od fondu který má nejlepší výsledky. Zřejmě vědí, že paní má fond jehož výsledky jsou někde na chvostu a samozřejmě, že z toho něco mají, zadarmo dneska nikdo nic nedělá.

0 0
možnosti
A

Alergik71

23. 2. 2012 16:20
Jejda není to ještě trošku jinak?

Do konce února je možné přejít se stávajícím penzijním pojištěním od jednoho poskytovatele k druhému. Což pak následně nebude možné.

Zároveň byste mohla zmínit, že poplatky u "starých" smluv a poplatky u nových budou výrazně rozdílné. Dokonce nižší než u naprosté většiny investičních fondů. To ovšem poplatky v Sokolu a Orlu rozhodně nejsou, že :)))))

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

23. 2. 2012 11:20
medvědí služba vlády, že podporuje penzijka

Je to drahé pro stát, potažmo pro všechny. Kontraproduktivní. Lidi by se měli naučit rozlišovat mezi finanční a věcnou hodnotou. Jasně, vláda v tom jede s bankovním sektorem, jinou možnost nemá, protože jinak se všechno rozsype. Ovšem pomalu by měla vláda občany vést k tomu, aby přešli na vyšší level i v investování.

To není žádné tajemství, že např v USA se podporuje investování do podílových fondů - při nákupu podílových listů osvobozeno od daně z příjmu, při prodeji naopak zdaněno - tím dosažen efekt co nejdelšího držení a zhodnocování. Američtí důchodci tak patří k nejlépe zabezpečené vrstvě lidí na světě. Podílové listy patří přímo jim, žádné bance, lze je dědit atd. Průměrný výnos ročně - přes všechny výkyvy v době válek a jiných krizí, je mnohem vyšší než úroky v bance. Třeba i více než 15%.  Násobte 1,15 na x-tou a dostanete kolikrát se průměrně zvýší věcná hodnota investice po x letech. Porovnejte s 1,01 na x-tou (1% "zhodnocování" financí v bance nebo v penzijku.)

0 0
možnosti
VZ

TG2

23. 2. 2012 11:13
Z praxe finančního poradce...

...plno těch poradců jen prachsprostě kecá, protože do konce února je čas na přecházení mezi fondy třetího pilíře, kde zůstává garance nominální neztrátovosti... Stačí nelhat a říct jen, že miliony čechů mají penzijní fond někde, kde je výnos mizerný, reálně dokonce záporný (po inflaci) a u výnosnějších penzijních fondů je málokdo. Bohužel je čas na změnu opravdu jen do konce února, o čemž mnoho z nich neví, takže jim hrozí, že na tom budou o něco hůř, než jejich stíhající spoluobčané. A co je horší, takoví "poradci" pak branži, na kterou bych opravdu byl rád hrdý, protože se ji snažím provozovat poctivě, dělají pěkně špatné jméno...

0 0
možnosti
VZ

TG2

23. 2. 2012 11:16
Re: Z praxe finančního poradce...

Na druhou stranu, jak zde někteří píší, penzijko je opravdu jeden z mála produktů, kdy člověk od státu něco dostane bez větší námahy... Za uspořené tři stovky devadesát korun atd. I když vím o produktech, které by mi na stáří našetřily mnohem víc, zůstávám mu věrný.

0 0
možnosti
FH

Bouše

23. 2. 2012 10:23
Nechápu, proč se tady někteří do autorky "obouvají".

Článek je napsán dostatečně polopaticky tak, aby se v problému vyznal i člověk, který o penzijním pojištění ví kulové.

0 0
možnosti
G

Gwynrell

23. 2. 2012 9:34
Nemít penzijko...

... je tak trošku škoda. Je to jedna z mála příležitostí, kdy vám stát něco dá zadarmo. Dnešní pravidla: při úložce 100Kč/měs stát přidá 50Kč, to je zhodnocení 50%!, k 200 přidá 90Kč, to je 45% atd. Podle nových pravidel je státní příspěvek např. k 300Kč měsíčně 90Kč podpory, to je 30%. A to bez jakéhokoli rizika. A teď mi řekněte, jakou jinou investicí takového zhodnocení, navíc bez rizika, dosáhnete? Ano, jedná se jen o malé částky, ale jako doplněk podle mě ideální. Já jsem si penzijko založil hned na začátku, to je > 10 let. Posílám 200 Kč měs, ani o tom nevím a dneska je na kontě 80tisíc. Proč tedy stát stranou? Nechte stát, ať vám taky něco zplatí.

0 0
možnosti
A

Alergik71

23. 2. 2012 16:22
Re: Nemít penzijko...

A zkusil jste spočítat jaká je výnosnost, když tam máte těch 80 000 a stát vám přidá těch 50Kč :))))

0 0
možnosti
OU

22. 2. 2012 22:29
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MS

marion08

22. 2. 2012 19:46
Penzijko

Včera jsem se na to dívala v televizi-Hyde park.Byl tam jedem z vlády,jeden z banky a jeden nezávislý ekonom a diskutovali o penzijku.Jasně se všichni shodly ,že se penzijko vyplatí těm kteří mají příjem vyšší než 25 000kč.Věřila jsem jedině nezávislému ekonom.,ten jasně řek,že nikdo neví co bude za 20-30let,jaká bude inflace atd..Ještě mě "pobavil" ten z vlády (jména si nepamatuju) ,že vůbec neví o zmrazení důchodu.Vláda prý o ničem takovém nejednala a přitom o tom psaly v novinách i na netu.8-o

0 0
možnosti
TA

tajny agent

21. 2. 2012 19:00
Co ja jsem cetl, tak prevest cast penez jinam

se v podstate nikomu nevyplati ... mozna nekomu bohatemu.

0 0
možnosti
BM

BBO

20. 2. 2012 22:48
Nejde o změnu pravidel,

ale o flagrantní porušení práv a nároků účastníků penzijního připojištění zaručených jejich smlouvami uzavřenými podle zákona č. 42/1994 Sb., které si bankovní papaláši v penzijních fondech odzkoušeli na  poplatcích za přestup a výplatu odbytného, které  změna zákona č. 42/1994 Sb., penzijním fondům umožnila vybírat. Avšak bez odpovídajících změn dosavadních smluv účastníků včetně změny penzijního plánu, na které přistoupili účastníci, se žádné poplatky vybírat neměly a nemají.

Pokračováním tohoto trendu je zastavení přestupů a další změny podle zákona č. 428/2011 Sb., který se na současné smlouvy účastníků penzijního připojištění vůbec nemá vztahovat, protože tyto smlouvy se řídí zákonem č. 42/1994 Sb.

Dovedete si představit, že nový občanský zákoník změní všechny smlouvy občanů, které byly uzavřeny před počátkem jeho účinnosti, a to i když byly uzavřeny podle obchodního zákoníku nebo podle zákona o pojistné smlouvě nebo ...

3 0
možnosti