Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

A já pořád proč politici tunelují a oni prostě AKUMULUJÍ MAJETEK!!;-D

0 0
možnosti
VJ

Mě by zajímalo, proč má být žena zvýhodněna oproti muži podle toho, kolik dětí má. Copak ten muž ty děti nemá? Copak se o ně nestará? Dnes už dávno neplatí, že se žena stará o děti domácnost a ještě chodí do práce a muž že přijde z práce a lehne si k televizi a je obskakován.

Jinak máte pravdu, že důchody jsou neudržitelné, ale ještě horší je opět jedna nerovnost a to zaměstnanců a OSVČ. Zaměstnanec odvádí obrovskou část svých peněz na důchody, zatímco OSVČ si může platit minimum. Sice pak bude mít nižší důchod, ale rozhodně ne poměrově k tomu, co MUSÍ odvést zaměstnanec, kterému se ty odvody ve výpočtu důchodu drasticky krátí.

0 0
možnosti
JU

J47i39ř97í 62U54č36í64k

8. 4. 2016 13:14

Pane Patto, víte vůbec, co dělá účetní? Paní Šichtařová účetní rozhodně není. Nepodsouvejte tedy prosím svým oponentům v diskusi, že neumí číst a přemýšlet, pokud si sám pletete "dojmy" s "pojmy".

0 0
možnosti
AK

V Sumeru kdysi 100 zemědělců v potu práce muselo pracovat, aby se jeden mohl věnovat něčemu jinému, třeba řemeslu.

Dnes dva zemědělci - s pomocí těžké techniky a chemie - uživí 100 dalších.

Takže by bylo dobré nepomíjet produktivitu práce a neřešit jestli na důchodce připadá x nebo y pracujících.

Další věc je výběr daní a odvodů na důchody. V uplynulém čtvrtstoletí se stále snižovaly.

A tak můžeme odvody na důchody zrušit zcela už dnes a mít tak skvělou krizi á la Řecko hned.

Zkrátka argumentace pouhou demografií je polopravda.

A ta je stejně dobrá jako každá lež.

0 3
možnosti
AK

Spíš v potu tváře. Takhle jak jsem to napsal je to divné.

Pardon...

0 0
možnosti
MM

A jak má asi normální zaměstnanec kumulovat majetek (takový, aby z něho ve stáří vyžil)? Nehledě na to, že kolem šedesátky se začnou objevovat nemoci a potom už se pracuje a kumuluje špatně! Vaše názory na toto, i když si Vás vážím, jsou naprosto mimo realitu. Zamyslete se ještě nad těmito svými názory! :-/

0 0
možnosti
JK

J80a33n 34K43v77a66p97i12l

1. 4. 2016 12:32

Důchodový systém je složitá a dlouhodobá záležitost. v roce cca 1992 byl důchodový pilíř v sice mírném, ale v přebytku. Přeci odborníkům muselo být již tehdy jasné, že ale nemůže takto fungovat věčně. A řešit se měl začít již tehdy, protože jeho realizace by neměla být skoková, ale průběžná a postupná. Tak by totiž postihla negativně menší skupiny populace. Bohužel, co politikové za těch téměř 25 let udělalí ? Nic. Přehazují si řešení jako horký brambor, jak ti zleva tak zprava. Dnes již asi není čas na postupnou realisaci a okolnosti přinutí politiky k té skokové změně. A ta změna postihne část populace tvrdě a vlastně je společnost odepíše. Bohužel, ti co za to mohou budou dále bojovat za své zvolení.

1 0
možnosti
PK

Proč se to stále tak komplikuje?

Pokud to chápu dobře, tak průběžný systém znamená,

že to co odvedu každý měsíc z výplaty jde hned na účet důchodci, primitivní.

Proč se to dynamicky nepřepočítáva dle aktuálního stavu?

Místo toho se stále blábolí o pilířích, fondech, věku...

2 0
možnosti
RP

Ono to je složité.

S důchody by to nemuselo být tak kritické, kdyby tady fungoval personální trh pro starší zájemce o práci. Jenomže tyto zájemce o práci firmy nechtějjí. Je pro ně mnohem lepší volba nezaměstnané zájemce o práci ve věku 40+ a 50+ odmítat a současně vyřvávat , že nemají lidi a lobbovat u státu o další a další deseti a stamilióny vrážené do školství.

Stát je tak šizen, respektive tunelován ze dvou stran. Z jedné strany vyplácí podpory v nezaměstnanosti a sociální dávky v množství stovek miliónů pro nezaměstnané, kteří by vůbec nemuseli být nezaměstnanní, ale okamžitě od hodiny by mohli nastoupit do práce. Jenom kdyby existovali zaměstnavatelé, kteří by je coby zájemce o práci vyššího věku neignorovali.

A na druhé straně nalévá další stamilióny do českého školství, které je už tak zbytnělé. Protože hlavně z lidí z IQ kolem průměru draze vytváří zbytečné obtížně zaměstnatelné až nezaměstnatelné vysokoškolské absolventy, kteří na druhé straně chybí střednímu školství. A díky přefinancování absorbuje množství lidí, kteří by,. kdyby ti zbyteční vysokoškoláci odpadli, museli opustit klidnou existenci v akademické sféře a živit se prací na nyní neobsazených volných technických a jiných pozicích u soukromých zaměstnavatelů.

Dlouhodobě zbytečně nezaměstnaný 50+ projektant, technolog a technik Radim Polášek

5 0
možnosti
MK

Pracovat jako ekonom a psát blogy...to můžu jít do důchodu i v 99..

1 0
možnosti
ŠM

do důchodu jsem do loňska měla odejít v 65 letech..no , asi neodejdu....

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články