Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas a karma.

logika a zdravý rozum jednoznačně říkají, že pokud je schodek státního rozpočtu potom naroste zadlužení státu a žádné účetní manipulace na tom nic nezmění.

/zjednodušeně-aby člověk zjistil kolik stát opravdu dluží musí  se od státního dluhu odečíst rozpočtová rezerva, finance na účtech...a naopak se  k němu musí připočíst nezaplacené faktury,nevyplacené schválené dotace..../

To ale lidem, kteří se nechají uplatit koblihou a vidinou zářných zítřků pod vedením ANOFERTU nevysvětlíte

0 0
možnosti
DB

paní autorko, jen jednu malou poznámku - ekonomika a ani ekonomie nefunguje tak, jak se nám snažíte podsunut. Vazby jsou poměrně komplikovanější. Snad by stálo za námahu se trochu začíst do Thomase Pikettyho, nebo si snad jen zopakovat Sayův zákon. Třeba by pak bylo vše najednou mnohem zřejmější. A bez osočování těch, kteří nejsou na vině.

0 0
možnosti
JB

A  divíte se . Příklad jak zachraňovat naše koruny dáva eurozona. Ta jednoduše zachránila státům eurozony na útratu miliardy eur ze dne na den změnou výpočtů. Proč by si něco takového nemohla dovolit koruna česká. [>-]

0 0
možnosti
RV

Deficit se schodkem nula a zákaz si dále půjčovat. To by mělo být v ústavě. Co si státe vybereš, to máš a zbytek nic. Pokud nemáme na 1000 hasičů, tak jich bude jen 900. Pokud není na 33 000 Kč pro dávky rodinám nepracujících rodičů, tak dostanou jen 13 000 Kč a třeba je to bude motivovat jít do práce.:-)

4 0
možnosti

Trochu se bojím, že dle vaší rady by pár let nikdo nedostal důchod, ani kačku podpory a dávek a státní zaměstnani by museli pracovat zadarmo, než bychom se dostali aspoň na nulu:) A pak teda by se začalo vybírat do plusu a z toho by se zaplatil třeba první doktor ve fakultní nemocnici:) Otázkou zůstává, kdo by teda těch pár let ty daně platil:)) Když pominu to, z čeho by tady 60% lidí žilo:))))

0 1
možnosti
JH

J93a48n 55H61l37e61d25í58k

25. 10. 2014 17:59

aby mohl Sobotka plácat kraviny, potřeboval hromosvod Babiše, který se modlí 5x denně, aby se podařilo vybrat více na daních, aby šéf mohl uhradit své hloupé sliby a všem přidat, navýšit nejnižší platy a zejména navýšit sociální dávky.---  Babiš jako kšeftman ví velmi dobře, že jedinou cestou k vyšší úrovni je export zboží, za které příjemce také doopravdy zaplatí. Jinak je to socialistické přerozdělování a prázdné blábolení pro naivky

2 0
možnosti

Tak jestli pani Sichtarova kritizovala za umele snizeni deficitu v roce 2008 rozpoctovyma rezervama vytvorenyma za CSSD i Kalouska tak je to v poradku. Ja si vzpominam, ze on to vydaval za velky uspech a pak i dostal par cen ... nebo to vlastne asi bylo az po tom co zacal nasi zemi extreme zadluzovat ... az pak mel myslim dostat tu cenu od bankeru, ze je jako skvely.

"Uvedu jako příklad výsledek hospodaření státu za rok 2005, který jsem mohl jako premiér ovlivnit. Schodek státního rozpočtu činil 56 miliard, nebyl určitě nejnižší, ale co bychom za něj dnes dali (!). Schodek byl ovšem ovlivněn vytvářením rozpočtové rezervy ve výši 46 miliard korun, která posloužila v roce 2007 ministru Kalouskovi ke snížení schodku státního rozpočtu z faktických 70 miliard na 20 miliard schodku. Kromě toho stát zaplatil 20 miliard korun Konsolidační bance na umoření jejích ztrát vzniklých v privatizační extázi 90. let, tedy v době Klausových vlád."

http://paroubek.blog.idnes.cz/c/246590/Kalouskovy-dluhy-jako-tvrda-lekce-pro-idealisty.html

... takze proc by podobnou vec nemohl pouzit i nekdo jiny u nejakeho duleziteho makroekonomickeho ukazatele jako je statni dluh? Trebas za to dostanou zase nejakou cenu ... od bankeru uz asi ne, pokud se zase nejak nenavysi transfery k nim jak za Kalouska. :-)

1 3
možnosti
KD

Autorko, to vite neni jednoduche behem cca 20 let vybudovat spolecnost, kde bude cca stovka miliardaru a cca 20 000 dolarovych milionaru, tak, aby dolni lid se nezbouril a nesvrhl nam zase ten lidumilny kapitalismus.:-))

0 6
možnosti
PK

Co je vlastně pravda?

1 0
možnosti
RM

Pravda je to, že Titanic se potápí a na horních palubách vesele tancují opilí mocí a řvou na poddané v podpalubí, kam teče plným proudem voda, že vše je OK.

7 0
možnosti
MK

Paní Šichtařová, z Vás by byl ideální vládní poradce; ale na blogu je snadnější, viďte.

2 17
možnosti
IS

Pane Kulhavý, z Vás by byl ideální blogger, ale v diskuzi je to snadnější, viďte.

10 1
možnosti
PK

P52a20v51e95l 58K83u18l73a

24. 10. 2014 10:29

Proč vám to vadí, paní Šichtařová. Hlavně, že je co kritizovat, ne :-/:-)?

2 30
možnosti
MK

A proč Vám to nevadí?

12 1
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,99
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články