Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K63a87r96e79l 79V22o96v46e67s

11. 4. 2014 17:19

Naše zdravotnictví je největší organizovaný tunel ve státě a nejvíce prospívá různým mafiím, které z něho žijí . Proto si i najímá různé mediální odborníky k zachování tohoto stavu, případně k jeho "vylepšení"

2 0
možnosti

Inteligentněji napsáno totéž, co píši již léta. Pokud nevěříte, najděte si mne na profilu iDNES.

0 0
možnosti

Vcelku se dá říci, že italský systém je pro pacienta nepoměrně dražší (tuším, že bude jedním z nejdražších v Evropě) než český, a to při vcelku podobné odborné kvalitě, jinak řečeno české zdravotnictví je při povrchním laickém srovnání na překvapivě vysoké úrovni na to, jak je pro českého pacienta levné. Tomu všechna čest. I když vím, jak je toto tvrzení zároveň dráždivé.

Vít Kučík

Autorka by mohla ve ve většině lékařských ordinací maximálně uklízet.

Nicméně je hvězdou blogerů iDnes.

Pane Bože,kde to žijeme ?

0 6
možnosti
Foto

J68a32n 21R24ý37z69n48a91r

11. 4. 2014 13:18

Díky za bezva článek.

R^

1 0
možnosti
Foto

J40a63n 15R80ý43z29n38a38r

11. 4. 2014 13:18

A co třeba spoluúčast pacienta - aby se třeba také vyplatila prevence a zdravý životní styl?

V opačném případě je zdravotnictví černá díra už z principu.

0 0
možnosti

K79a66r86e10l 30V25o28v68e79s

11. 4. 2014 17:22

To by musel být zákonem stanoveno co je zdravotní styl ! Dnes se například zase tvrdí , že vepřové sádlo je zdravější než margarín :-)

0 0
možnosti

Ve zdravotnictví byl vždy nejhorším management, kdo neuspěl ve fabrice, šel do špitálu.

A to platí dodnes.Lékaři a sesttry jsou bezostyšně okradáni podnikateli s vyučním listem.

Genocida inteligence. Lůze a pseudopravice vítezí.RvRvRv

0 1
možnosti

Řešení vidím jedno. Mladí za lepším do ciziny, my staří / za 3 roky/ do důchodu.

A´t se konečně Šichtařovým a podobným dostane péče na kterou si vydělali a kterou si zaslouží. Tento článek je sprostá demagogie. V ˇUStí n.Labem se primář

chirurgie postavil rozkrádání a už není primářem. Lékaři rozkrádají  naše zdravotnictví ? To je tak na soudní žalobu, soudružko Šichtářová. RvRvRv

0 3
možnosti

Platí se také poplatky za každé specializované vyšetření. Prakticky za všechno, kromě návštěvy všeobecného ("rodinného") lékaře, dětského lékaře a první pomoci (pokud se jedná o skutečně urgentní záležitost). Pokud pacient využije stání zařízení, platí vyhláškou danou spoluúčast (tzv. "tiket") - za odběr krve to činí 15-30 Euro (400-800Kč, podle druhu analýzy), sonografie či pětiminutová gynekologická prohlídka mé ženy už přišla na 70 Euro (1900 Kč) za návštěvu, rentgen 15 Euro (400Kč), atd. Tato veřejná zařízení se vyznačují standardní a vcelku slušnou kvalitou, ale většinou dlouhými čekacími lhůtami. Podotýkám, že průměrný zaměstnanec v továrně či obchodě zde bere okolo 1000 Euro čistého (27tis. Kč), což je necelý dvojnásobek oficiální české průměrné mzdy.

Kdo nechce čekat měsíc na vyšetření, může se objednat u paraelní sítě soukromých zařízení, která jsou na špičkové úrovni, ovšem, cenově 1-3x vyšší. To znamená, že když si nechal kolega z práce prohmatat bolavé koleno privátním chirurgem,  za desetiminutovou prohlídku zaplatil 150 Euro (4000 Kč, onen chirurg krom privátní praxe pracoval současně i ve státní nemocnici, což hranici privátního a veřejného systému prapodivně stírá), příp. plomba u zubaře vyjde na 80-200 Euro (2100-5400 Kč), sonografie překvapivě stejně jako v nemocnici 70 Euro.

0 2
možnosti

Italské zdravotnictví.

Pracujete jako Siciliáni a chtěli byste mít zdravotnictví jako ve Švýcarsku.

Stát platí za 5mln pojištěnců 740 Kč měsíčně. Ve Švýcarsku je  to / nejméně !/

10x více. Na zdravotnictví jste dávali za totality 4% a nyní "závratných"

7.8% , když ve starých zemích EU je to kolem 10%. Na platy zdravotníků,jde u nás

40% rozpočtu, jinde je to 60-70%. Léky a přístroje stojí zhruba stejně v celé EU. Psaním na stroji se "žiíví"  jen  lékaři na Ukrajině , východní Evropě a ČR. Všude jinde jsou na to písařky. Obědy roznášejí, osobní hygienu pacientů, prováději sestry jen u nás , v Azerbejdžánu a ostatní východní Evropě. Šichtářová  je pravičák Klausova ražení, socialistické nároky, mlacení prázdné slámy  a pseudokapitalistické názory. A co tak domací porody ?;-DRvRvRv

0 2
možnosti

Vaše články nikdy nezklamou. Něco málo mně v tomto chybí. Centrální (státní) nákup všeho, co jde do zdravotnictví, především léků a přístrojů by bylo částečné řešení. Pak by se nemohlo stát, že se stejný přístroj do dvou nemocnic liší v ceně o desítky mil. Kč. Méně pojišťoven by bylo také přínosné; vždyť každá si může dle zákona odkrojit tučnou částku na vlastní provoz.

2 1
možnosti

Jistě. Koupilo by se to jednotně za tu vyšší z obou cen + 20 % na úplatky ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Já mám IZIP, tak jsem pěkně viděl, který lékař mi co a za kolik dělal. Dokud to nevyštípali, protože takový systém, kdy pacient do všeho vidí, není žádoucí pro pojišťovnu, a už vůbec ne pro lékaře, každá výmluva jim byla dobrá, že je to administrativní zatížení, že musí mít počítač, platit internet, že je to složité... Nakonec k vyštípání využili toho, že to bylo jako každá veřejná zakázka předražené. Podobně se sociálka zbavila S-karty.

6 0
možnosti

Do období 9/2013 se dala data IZIP ještě stáhnout. Celý rok 2013 už z nich nevydojím, kdybych se rozkrájel. Zřejmě už to skutečně definitivně zafikli. :-/

0 0
možnosti
Foto

Politici při přípravě rozpočtu nemají co dělat s řešením finanční situace ve zdravotnictví. Kritizujete rozpočet za to, že v něm nejsou dotace do zdravotnictví, ale já to považuji za jedině správné. Sypat peníze do černé díry bez odstranění únikových děr a špatného hospodaření je nesmysl.

Manažeři ve zdravotnictví si berou pacienty jako rukojmí v tlaku na další dotace a dokud to někdo rázně nerozsekne, tak to bude pořád stejné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články