Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

F31i69l85i77p 35D97o67n31é

10. 4. 2013 18:35

Kvantitativní uvolňování má jediný účel - udržet nezaměstnanost (chápej jako nespokojenost lidí se zbraní v ruce) na uzdě.

Ty další a další peníze se musí někde hromadit - a poslední půjde z kola ven - devalvace.

0 0
možnosti
MV

Dolar a Euro jsou světové měny - to má jeden důsledek: část Dolarů a Eur skončí mimo území USA a zemí eurozóny. Skončí v devizových rezervách Číny, platí se s nimi v Černé Hoře atd. A dokud se tyto peníze "nevrátí" zpět, může si FED a ECB dovolit luxus tisknout o toto množství peněz víc, než kolik by odpovídalo ekonomikám USA a Eurozóny.

0 0
možnosti
JR

J94a77n 52R67á69ž

30. 3. 2013 11:12

Naprostá většina peněz, které tvoří rezervy států jako je Čína, jsou jen virtuální peníze. Stejně tak rezervy arabských naftových magnátů uložené v britských a amerických depositech. To je příčinou zmatků na finančních trzích.  Hodnotu virtuálních peněz jen tak cestujících mezi počítači burz, bank a investičních společností nelze korigovat tradičními metodami. Centrální banky nad nimi přestaly mít kontrolu a tak stačí malé zakolísání, jako teď na Kypru a hned je problém s hotovostí. Obrovské množství dolarů pohybující se v elektronické podobě bez vlivu FEDu způsobuje, že FED přestal mít kontrolu nad fyzickým množstvím oběživa, to stejně jako ECB, jakmile se Euro stalo hotovostním platidlem mimo eurozónu. O tom, jak reálně dostat globálně fungující platidlo pod kontrolu se může vést polemika bez hmatatelného výsledku do nekonečna. Dolar už není měna USA kterou kontruje FED, ale stal se virtuální měnou světového obchodu s vlastními pravidly. Takže finanční trhy, ne centrální banky, jsou ty,které určují jeho směnou hodnotu. To samé čeká Euro a ekonomicky slabé země eurozóny se tak mají na co těšit. Je to další stupeň vývoje globalizace ekonomiky.

God save the Kč.

1 0
možnosti
JR

J92a21n 81R54á66ž

29. 3. 2013 18:35

No a nezbývá než čekat na "černý pátek" když akciová bublina splaskne a svět bude zaplaven bezcennými papírky s označením dolar,či euro. A možná, že to tentokrát nebude jen "černý pátek" , ale i "černé pondělí, úterý, středa" Finanční svět se zbláznil a nezbývá nic jiného než velké BUM! Buď pád meteoritu nebo krach burzy v NY, Tokyu i Londýně zároveň.  A kluci, kteří  při obchodování  neumí používat mozek a své "zaručené" prognózy vývoje trhů odvozují jen od různou mírou zfalšovaných údajů ,které se jim  krátce mihnou na monitoru, tomu nemohou zabránit.

1 0
možnosti
MH

Řečeno s otcem Reaganomics Dr. Paulem Craigem Robertsem. Tak to máme dva bilonky ročně-rotačně tištěné,  vytvářející bond market bublinku, stock market bublinku, odtrženou od reálné ekonomiky, či spíše od jakékoli reality, ale zároveň samotný dolar je bublinka... Dvě první bublinky se udržují rotačkou, ale co udělá FED, když nám začne praskat ta dolarová? Zvýší úrokovou míru? Bumho, prasknou ty další dvě... Jeslti, že se tedy váš soused usmívá, možná přišel na způsob, jak se zvednout za tkaničky vlastních bot, protože to je přesně to, o co se Hellicopter Ben pokouší... (už se na ten jeho přitroublý kukuč nemohu dívat, ani když se usmívá)

Jinak karma, výborný postřeh...R^

1 0
možnosti
FL

Dobré vyhlídky pro mé zlato R^

3 0
možnosti
Foto

Zajímavý postřeh, aby si člověk nemyslel, že mu právě akcie zachrání odloženou spotřebu.R^

0 0
možnosti
MB

Z mého čistě amatérského pohledu je tu opět jen variace na staré téma - světem se pohybuje hromada peněz, které se ovšem díky zvolenému modelu - centrální banka půjčuje komerčním bankám - nemají jak dostat ke spotřebitelům. Protože úvěry z komerčních bank firmy v reálné ekonomice nepotřebují - co by z nich zainvestovaly, když spotřebitel nemá peníze a ony by to nikomu neprodaly. A spotřebitel nemá peníze, protože jeho zaměstnavatel nevydělává. No bodejť. A tak se investuje do takových akcií, které jakžtak solidní "jistotu" představují. Do čeho jiného už ty hromady peněz nacpat.

2 0
možnosti
Foto

Je jedno do čeho je investujete, protože nemáte šanci vědět,  na základě informací které vám centrální banka vytvoří,   co je třeba produkovat a vyrábět.  Ekonomika je složitý stroj s miliony a miliony vazeb, možností a zdrojů.  Protože jsou zdroje vzácné, je třeba je použít jen na to co   co nejlépe a nejefektněji tyto zdroje využije.

0 0
možnosti
Foto

Začínám studovat Bitcoin.  To je měna na kterou státy a jejich centrální banky nedosáhnou.

0 0
možnosti
PP

Ten snad spadl na asi 25 %, ne?

0 0
možnosti
PR

P30a80v76e38l 61R69y81s

29. 3. 2013 8:38

Pro ekonomiku máte pravdu, ale nevěšte hlavu, neplatí to všude - například vy Markéto, taky vypadáte na fotkách "na první dojem tak sladce"...

0 1
možnosti
FL

Ale ona tak vypadá vždycky

0 0
možnosti
Foto

Souhlasim! Akcie pujdou brzo dolu, penize v bance vam seberou jak na Kypru. Asi nejlip bude koupit nejakou tu nemovitost a pronajimat...

3 0
možnosti
SP

S17e61i50d30l 10P80e96t15r

29. 3. 2013 10:00

A komu?8-o Těm, co přijdou v exekuci o střechu nad hlavou? Firmám těsně před bankrotem?

To se mi nezdá jako dobrá podnikatelská idea. Nehledě na to, že tento nápad má nyní kdekdo a nemovitosti jsou teď též nesmyslně nafouknuté stejně jako akcie  ...:-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články