Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vidim to podobne. Jen se obavam, ze stavajici ekonomicky system bude muset nejdrive zkolabovat a teprve potom bude mit takovy program sanci na vetsinovou podporu. Nastesti CR je zeme v podstate bez zdroju typu ropy, mimo prace obyvatel nema nic moc a tak by ten kolaps mohl nastat relativne rychle. Proto davam neomarxistum v CR rok, maximalne dva.

3 0
možnosti
JL

Pani Markétko Šichtařová. Vypis hospodarskych a spolecenskych problemu je prepychovy. Take vase usmerneni s moznym vysledkem, kdyz dodrzime vas nazor, je mozna spravny. Nejsem ekonom, abych napsal neco rozumneho.

Ale jedno vim a budu o tom psat dokud budu ziv. Politycky system v kterem zijeme, at v CR nebo v EU, je dusledkem te nespokojenosti a te deformace celeho ekonomickeho zivota.

Zde je ukaz o ktery se opiram. Kdyz jsem naposledy volil v CR, mohl jsem si vybrat z 32 stran. 32 programu a armada politiku za nimi. Snemovnu obsadily strany s 5% a vice volicich obcanu. Bylo jich tehdy devet. Prisla nutna koalice a tim ta "diktatorska vlada", obohacena vsemi penezmi CR. Kdyz vlada, tedy koalice zustane jednotna, mame ctyri roky postarano o cely beh ekonomiky podle zakladu teto koalice. Protoze ma tu politickou silu a hlavne, ma ty penize ktere mohou rozdavat a rozhazovat jak se jim zachce. Ten deficit za tech 30 le je videt jak ty vlady hospodarily.

Reseni??? Zmena politickeho systemu. Musi byt jednoduchy a musi mit silu a podporu obcanu. Jen jedna strana muze vest narod po urcitou dobu. Ta MUSI byt kontrolovana Parlamentem, ktery ji bude propujcovat penize CR podle uvahy poslancu a senatoru, volenych nezavisle na volby stran. To je zaklad kazde demokracie.

EU musi byt reorganizovana a postavena na zaklade ekonomicke hodnoty. Ta hodnota NESMI byt diktovana. Ta hodnota musi vzniknout diskuzi mezi staty a ekonomy techto statu. Pani Markétka Šichtařová to popsala dobre.

Tak si predstavuji premenu CR a EU. Diky za pozornost.

1 0
možnosti
Foto

O22t68a49k21a20r 70S51e67k97l

28. 3. 2024 14:06

Čte se to hezky , leč je to naprostá fantasmagorije . Nemožné , neuskutečnitelné. To chce autorka celoevropskou revoluci ?? Píše se v blogu , že VŠICHNI jsou nespokojeni . Logicky to není možné - kdyby to byla pravda , ta by český rozpočet musel být v ohromném přebytku !!!!

Všichni platí velké ( až moc) daně , dostávají ( ale nedostatečné) dotace !!!

Kam ty peníze jdou ?

Inu - lid prostý ( nikoli sprostý -:) ) doufá , že případným nástupem Dluženy + spol se to vyřeší. Obávám se , že nikoli.

0 5
možnosti
Foto

Problémy jsou dobře známé. Zejména nám, ekonomům. Možná se rozcházíme v tom nebo onom, ale to není podstatné. Zásadním problmem ovšem je, že jako Česko nejsme ostrov. Těžko v demokracii prosadíme omezení veřejných výdajů, když všude kolem se rozdává horem dolem. Musí vzniknout nějaký celoevropský proud. Husitské hnutí také nemělo šanci, dokud nevzniklo širší reformní hnutí.

3 1
možnosti
MP

Navod je to asi hezky, ale pri setrvani v EU neprilis mozny. Co nahradit ho jedinym bodem? Vystoupit z EU

1 4
možnosti
PK

OK, a potom budeme jako třetí země dělat co?

5 0
možnosti
Foto

Podle mého p. Šichtařová jenom hlasitě mluví pravdu, tj. že král je nahý ale mnozí se tváří, že je všechno v pořádku. Není. Když něco jede z kopce, nemůžu tvrdit, že to jede do kopce - tj. podle "ovoce" by měl člověk poznat, jestli věci dělá správně nebo blbě. Ke Green Dealu: Podle mého někteří došli k závěru, že mají páky či peníze na to, jak např. snížit průměrnou teplotu Země. Opravdu mají na to páky? Bude to pro život na Zemi dobré? Něco jiného je přiměřená ochrana ovzduší, řek a potoků - v tom se dá hodně napravovat,

10 0
možnosti
PP

Souhlasím se zrušením dotací, až zateplim dům a vyměním okna na dotace.

2 1
možnosti
Foto

Tohle je spíš volební program, což je vpořádku. Paní Šichtařová kandiduje do EU parlamentu.

Ale návod bych tomu neříkal, nenavrhuje to řešení problémů. Jen, co je třeba zrušit. Neviditelná ruka trhu už tu řádila v devadesátkách.

A je z toho cítit populismus na sto honů.

5 5
možnosti
IS

V devadesátkách neřádila neviditelná ruka trhu, ale minimální vymahatelnost práva v návaznosti na absenci zavedených civilizovaných pravidel, morálky a převládající negativní lidské návyky po 40-ti letech bolševického ohýbání páteří. Trh jako takový do toho nemotejte, protože ty samé výše uvedené vlastnosti naší společnosti platily i za socialismu a podle toho také "prosperita" socialistického Československa vypadala. A pokud tvrdíte, že rušení dotací, regulací, přemíry zdanění a snižování byrokratické zátěže je populismus, tak jste naprosto mimo realitu. Pěkný den.

7 1
možnosti
Foto

Začal bych defenestrací!

3 0
možnosti
Foto

Pár poznámek na okraj:

1. pí Šichtářová nemá s Trikolorou nic společného

2. Proti jasným argumentům v blogu nejvíce namítají lidé, kteří jsou buď ve státní sféře, přisátí na dotace, neziskovky nebo by je jiným způsobem ozdravení ekonomiky poškodilo (a takových je spousta).

3. Ano - osaměle jako ČR asi nemáme v rámci EU šanci se z dotačního, povolenkového a dalších šíleností vymanit. Ale mělo by to jít postupně. Když jde něco zavést, tak by to mělo jít i zrušit. Od toho jsou volby - a ty do EP patří k těm důležitějším.

12 0
možnosti
VF

Pravda, mohla by v profilu doplnit, že je členkou strany Svobodní (je i jejich bilboardovou tváří).

6 0
možnosti
  • Počet článků 700
  • Celková karma 42,01
  • Průměrná čtenost 19864x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články