Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parquin

23. 7. 2011 12:42
Jak to jen ten fotograf dělá

že je ta paní na těch malých fotkách taková kočka? Nemohl bych se u něj taky nechat vyfotit?;-D

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

22. 7. 2011 21:07
Když nebudu nakupovat, tak

1) Co budu jíst?

2) Jak budu udržovat barák? Kde budu spát?

3) K čemu mi oak vlastně budou peníze?

0 0
možnosti
AN

TondaN

22. 7. 2011 18:17
ti co daň ze mzdy

neovádí jsou biti na potravinách a dalších nezbytnostech.. takže ti co mají blízko do německa uvidí právě těch 7% na potraviny a možná,ze kalousci budou překvapeni,ono to zboží v marketech taky není nic moc,takže kdo s koho:-)

0 0
možnosti
AN

TondaN

24. 7. 2011 19:19
Re: ti co daň ze mzdy

zrovna mi přišla nabídka   realu ,už dnes  se tam dá slušně nakoupit,tak mi markétko napište,jak to ti němci dělají:-) ale nepište ,že dělají;-D  ale myslím,že na to naše   dph  čekají!

0 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

22. 7. 2011 13:06
Zrušte Kraje a DPH můžete snížit

0 0
možnosti
JJ

Jenny-Ju

22. 7. 2011 13:29
Zruš stát a daň z příjmu můžeš snížit také.

0 0
možnosti
AT

asi tak

22. 7. 2011 12:31
chyba

daň 34% platí  pro minimální mzdu. reálná výše daně je cca 42% pro průměrnou mzdu. (odpočet zůstává stejně malý a zbytek se daní)

a pak máme spotřební daně, televizní poplatek, daň z nemovitosti ....

0 0
možnosti
VD

všd

22. 7. 2011 14:40
Re: chyba

To je složená daňová kvóta. Tedy tolik, kolik % ze všech vydělaných peněz jde na placení daní. Např. studenti na brigádách platí daně 0 a pokud dělají na DPP tak ani zdrávsoc. Vejdou se do limitu na DPP a do slevy na dani.

A potom zprůměrujete nejen mzdy, ale i podnikatele, co optimalizují a studenty na brigádách, a skutečně věřím, že těch 34% není nereálných, i když člověku s průměrnou mzdou, navíc platícímu nepřímé daně, to přijde neuvěřitelně málo.

0 0
možnosti
MZK

miliarda z korupce

22. 7. 2011 12:15
Je vidět, že

tento článek napsal fundovaný odborník. Ale zapomněla autorka ještě ne jednu ne zcela bezvýznamnou věc. A to sice, že zvedání DPH, které mimochodem neměla ani ODS ani TOP ve volebním programu, ale pravý opak, donutí stále více lidí nakupovat v sousedních státech, kde je stejné zboží, ale hlavně potraviny a léky mnohem lacinější, takže se DPH odvádí tomu státu, kde nakupujeme a tím přichází stát také o miliony. Zvláště, když i PHM je tam lacinější, takže se neprodělá ani na cestě tam a zpět. To by ovšem musel řídit finance ekonom a ne chemik, ale hlavně by se nesmělo tolik rozkrádat, aby stále nechyběly peníze a pak by se nemuselo s DPH vůbec hýbat, zvláště s dolní sazbou.

0 0
možnosti
MZK

miliarda z korupce

22. 7. 2011 12:16
Re: Je vidět, že

Snížená navrhovaná sazba pro knihy a tisk je jenom další populismus, aby se tím tisk cítil zavázán vládní koalici a nedovolil si kritizovat její rozhodnutí. Kdo chce, tak si knihu koupí, nebo půjčí a a tisk se skoro kupovat nemusí, protože všechno podstatné se najde na internetu. Ale proč dát do snížené sazby potraviny, bez kterých se člověk neobejde? Protože z toho mají největší příliv peněz pro své další rozkrádání.

0 0
možnosti
X

xena123

22. 7. 2011 11:24
má to háček

ještě je tu to, co odvádí zaměstnavatel. a na to mu musíte vydělat.

Takže na zdravotní a sociální pojištění odvedete 11%

Zaměstnavatel odvede 34%

sazba daně je tedy 0,15*1,34=0,201 tedy cca 20%. To je třeba přičíst k oněm 45% To je cca 65%.

Nyní je třeba připočíst ještě DPH a spotřební daň......   Na druhou stranu, přecijen od státu něco čerpáme

0 0
možnosti
PR

Rusy

22. 7. 2011 13:10
Re: má to háček

Takhle to počítat nejde. Je to průměr, takže samozřejmě zaměstnanec s průměrnou mzdou má vyšší zátěž než švarcka. DPH a spotřební daně to zahrnuje, ale už to ezahrnuje takové daně jako je dálniční známka, poplatky u lékaře apod. Skutečně nejdůležitější je poměr daňové zátěže a poskytovaného servisu státem. U nás mám pocit, že směřujeme ke švédské daňové zátěži a albánskému státnímu servisu.

1 0
možnosti
PR

Rusy

22. 7. 2011 11:17
Ono je to dost ošidné

Porovnávat samotnou míru zdanění mezi státy - to by bylo potřeba k tomu porovnat i míru poskytovaných služeb a spotřebu systému. Např. důchodový systém založený na přímých daních, má na evropské poměry vysokou efektivitu, zatímco peníze z nepřímých daních se ztrácejí poměrně ve velkém ve státních zakázkách. Proto Kalousek zatemňuje vazby příjmů a výdajů jednotlivých systémů, aby na efektivitu nebylo vidět.

Mimochodem, zvýšení nepřímé daně se současnou kompenzací důchodcům, nezaměstnaným, invalidům, dětem, sociálně potřebným je de fakto přímá daň, protože se nakonec dotkne jen osob s příjmem, a to úměrně příjmu. Pokud ovšem vydělané peníze nenacpou finančním institucím, kde je DPH čistá nula. Takže jsou to jen hrátky s cílem obrat lidi, kde to jde, aby bylo pro kmotry. Aspoň tak to na mě působí, systém, koncepce a jasný ekonomický cíl úprav konkrétních daní v tom skutečně vidět nejsou.

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 7. 2011 11:10
Veľmi fundované

R^

Len si dovolím nesúhlasiť s tým, že navýšenie zníženej sadzby bude bez následkov. Možno to tak vypadá pohľadom Pražáka. Ale realita je taká, že značná časť občanov už teraz naráža na existenčné problémy. Značná časť je zadĺžená, spláca hypotéky, leasingy, úvery... Ak týmto ľuďom zdražiete tovar, ktorý kupovať MUSIA, týto ľudia budú musieť obmedziť niektoré výdaje. Ako prvé budú na rane kultúra a služby. V službách pracuje dosť živnostníkov, ktorí už teraz prežívajú. Nezostane im nič iné než prejsť do šedej ekonomiky, alebo to zabaliť. Spustí sa reťazová reakcia.

Jasne, armagedon to nebude, ale výsledkom určite nebude ani ten zisk, ktorý si vláda od toho sľubuje.

Úprimne, sú to všetko len zúfalé snahy ako oddialiť katastrofu za koniec volebného obdobia.

Čísla sú neúprosné: http://www.verejnydluh.cz/

0 0
možnosti
J

j.Havránek

22. 7. 2011 11:05
Mám výhrady,

ale oceňuju, že njede jen o prázdné, ideologické kecy

0 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,93
  • Průměrná čtenost 19930x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články